7 kleine maar absoluut pefecte badkamers | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

7 kleine maar absoluut pefecte badkamers

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Sundown, Widemouth Bay, Cornwall Moderne badkamers van The Bazeley Partnership Modern
Loading admin actions …

Een van de moeilijkste uitdagingen inzake je interieur is om een goed ontwerp te maken voor een stijlvolle en comfortabele badkamer. Vaak is dit het kleinste en meest compacte gebied van je huis en is er weinig ruimte voor fouten. Daarnaast kan het renoveren van je badkamer een groot aantal lastige zaken met zich meebrengen. Voordat je echter gaat beginnen geven we je graag een paar voorbeelden en tips hoe je je kleine badkamer groter kunt laten lijken en optimaal inricht.

Het maakt niet uit hoe klein je badkamer ook is, we hebben een aantal opvallende en prachtige voorbeelden voor je. Zeg maar dag tegen een slonzige, saaie of oninteressante ruimte en volg deze stappen om een verfijnde en aangename ruimte te creëren terwijl je ook nog eens elke centimeter maximaliseert!

1. De perfecte kleurstelling

Sundown, Widemouth Bay, Cornwall Moderne badkamers van The Bazeley Partnership Modern
The Bazeley Partnership

Sundown, Widemouth Bay, Cornwall

The Bazeley Partnership

In kleine badkamers is het noodzakelijk om meer aandacht te besteden aan het kleurenschema om ervoor te zorgen dat de badkamer een gevoel van ruimte behoudt.

In deze badkamer is een tegelsoort met natuurlijk thema geplaatst die is gecombineerd met verzonken planken in een nis en een wit plafond. Functioneel en perfect voor kleine ruimtes. De planken nemen vrijwel geen ruimte in beslag maar bieden essentiële opslagruimte.

2. Luchtig en uitnodigend

City appartment Moderne badkamers van Hampstead Design Hub Modern
Hampstead Design Hub

City appartment

Hampstead Design Hub

Naast het kleurenschema is het ook belangrijk om een goede sfeer in de ruimte neer te zetten.

Deze compacte badkamer maakt gebruik van een goede ventilatie evenals ventilatiegaten. Dat vermindert onaangename luchtjes, gaat schimmel tegen en houdt de badkamer fris. Een kleine badkamer heeft vaak sneller last van teveel vocht dus een goede ventilatie en verwarming zijn essentieel.

Ramen zorgen bovendien voor een enorme hoeveelheid natuurlijk licht en een constante toevoer van frisse lucht wat benauwdheid en een onvriendelijke atmosfeer tegengaat.

Tip: Heb je geen buitenmuur? Overweeg dan eens een lichtkoker in je badkamer voor meer natuurlijk licht.

3. Grote spiegels en reflecterende oppervlaktes

Bathroom Moderne badkamers van WN Interiors Modern

Zorg ervoor dat je grote badkamerspiegels plaatst voor een meer ruimtelijk en open gevoel. Frameloze spiegels zijn hier zeer geschikt voor zoals te zien is in deze kleine maar effectieve badkamer.

Het installeren van ingebouwde verlichting kan de ruimte in je badkamer verder optimaliseren en wanneer deze wordt gecombineerd met een grote spiegel kun je de waargenomen ruimte moeiteloos vergroten.

4. Decoratieve artikelen en accessoires

Broadgates Road Minimalistische badkamers van Granit Architects Minimalistisch
Granit Architects

Broadgates Road

Granit Architects

Onze volgende kleine badkamer is prachtig versierd met allerlei decoratieve elementen die helpen om karakter en charme toe te voegen aan de algemene esthetiek.

Denk eens na over het plaatsen van kunst aan de muur, geurige kruiden, evenals alle andere curiosa waarvan je denkt dat ze binnen de sfeer van je badkamer zouden passen.

5. Besteed aandacht aan de douche

In je kleine badkamer kan wat extra aandacht voor de douche helpen om een gastvrije en plezierige sfeer neer te zetten. Kijk bij het uitzoeken van de tegels naar verschillende texturen, kleuren en patronen om individualiteit toe te voegen aan je badkamer en de douche in het bijzonder.

Wanneer je hulp nodig hebt bij het ontwerpen of het verfraaien van deze ruimte maak dan eens een praatje met een badkamer designer en begin vandaag nog met het plannen van je droombadkamer!

6. Aardse tinten

Bij kleine badkamers loont het om terug te gaan naar de basis bij het ontwerpen en decoreren. Een bijzonder mooi esthetisch effect bereik je daarbij door te werken met aardse tinten en verschillende van deze tinten in een mix met elkaar te gebruiken.

In deze kleine badkamer is een scala aan verschillende houttinten gebruikt en in combinatie met de aardse houtskool-look brengt dit leven en energie in de ruimte in aanvulling op de contrasterende gevoelens van rust en troost.

7. Eenvoud en functionaliteit

Deze Scandinavische geïnspireerde badkamer in neutrale tinten geeft een gevoel van ruimte dankzij het gebruik van lichte kleuren en een praktische benadering inzake de plaatsing van het meubilair. Zie ook hoe de hoge spiegels hier de ruimte vergroten.

Hoewel deze badkamer niet zo klein is als sommige andere badkamers kunnen vele aspecten van dit ontwerp worden gebruikt om toe te passen in compacte en kleine badruimtes.

Wilt je graag meer informatie? Dan raden wij het volgende artikel aan: Hoe haal je alles uit je kleine badkamer?

Had jij al eens nagedacht over daglicht in je badkamer?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!