landelijke Eetkamer door 로하디자인

Voor en Na: van rommeltje naar schitterend appartement

Johan van Dijk Johan van Dijk
Loading admin actions …

In een rommeltje wil toch niemand wonen. Of ben jij wel het type sloddervos dat graag in een puinhoop leeft? Het antwoord zal in heel veel gevallen nee zijn en het is dan ook van belang dat je woning daarin een verlengstuk is van jezelf. Als we kijken naar een leuk appartement in Zuid-Korea, dan zie je dat de oude situatie ook gerust een rommeltje genoemd mag worden. Toch was opruimen niet helemaal voldoende en moesten de interieurontwerpers van Roha er aan te pas komen om er voor te zorgen dat het huis weer helemaal bij de tijd zou komen. Kijk met ons mee naar de oude en vooral naar de nieuwe situatie.

Voor: kleine mankementen

  door 로하디자인
로하디자인

공사 전 주방

로하디자인

Je zou zo een lijst van kleine mankementen kunnen maken als je een eerste blik in de woning werpt. Kastjes die langzaamaan uit elkaar gaan vallen en behang dat elk moment van de muur kan gaan vallen, vormen niet de meest inspirerende omgeving om in te leven. Maar ondanks die gebreken zie je verder wel een redelijke ruimte waar je mee uit de voeten moet kunnen. Heb je al een beetje een idee hoe jij deze ruimte opnieuw in zou gaan richten?

Na: licht en minimalistisch

Wat in de nieuwe situatie het meeste opvalt, is hoe prachtig licht alles is geworden. Dat is al een groot voordeel ten opzichte van de oude inrichting! Op het gebied van stijl is gekozen voor een minimalistische invalshoek, al is er bij de keuze van de meubels een klein rustiek geïnspireerd uitstapje gemaakt. Het voordeel van zowel de keuze voor veel wit als voor het minimalisme, is dat de woonkamer er nu veel ruimer uit is komen te zien. En dat zien wij natuurlijk weer graag!

Voor: de oude keuken

  door 로하디자인
로하디자인

공사 전 주방

로하디자인

Als je hier naar binnen zou komen en je bent van plan om een maaltijd te gaan koken, dan vergaat je alle lust om te gaan eten. Een nieuwe keuken was eigenlijk de enige juiste oplossing. En die nieuwe keuken gaan we dan ook nu bekijken.

Na: culinair paradijsje!

Wat ziet het er fantastisch uit in de nieuwe situatie. Een waar culinair paradijsje is ontstaan en je kunt hier toch met zeer veel genoegen een lekkere maaltijd bereiden. Of gewoon een lekker kopje koffie zetten! De minimalistische stijl is ook in de keuken terug te vinden, maar door de fraaie tegels heeft het geheel ook een industrieel randje. Let daarnaast even op het stukje verdiepte stukje van de vloer bij de voordeur. Het zorgt voor een extra dimensie in de ruimte.

Voor: de slaapkamer

  door 로하디자인
로하디자인

공사 전 안방

로하디자인

Het bed was al niet meer te vinden toen de fotograaf een kiekje kwam maken van de oude situatie. Hier valt ook het meeste op dat het oude behang de ruimte krap en lelijk maakt. En ook de combinatie met het oude laminaat maakt het er niet echt beter op. Een grondige herinrichting is dus ook hier zeker gewenst!

Na: ontspannen slapen

Ontspannen slapen is na de herinrichting toch zeker mogelijk! De lamp aan het plafond heeft alles overleefd en komt nu ook veel beter tot z’n recht. Erg leuk is één blauwe wand. Dit zorgt voor extra diepte. Het bed is ook een beeldbepalend element en de kast, spiegel en het krukje zijn daar mooi op aangepast. Het zorgt voor een rustiek tintje en de minimalistische sfeer is daardoor opvallend genoeg hier niet zo aanwezig. Daarmee is dit een leuke twist op de rest van het huis.

Wil je meer leuke Voor en Na’s zien om je aan te verlekkeren en waarvan je nog meer inspiratie krijgt? Dit project moet je dan ook niet missen.

Geïnspireerd geraakt door dit project? We horen jouw mening graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!