5 prachtige manieren om een kleine woonkamer in te richten! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 prachtige manieren om een kleine woonkamer in te richten!

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Tropische woonkamers van homify Tropisch
Loading admin actions …

Het is niet altijd makkelijk om een kleine woonkamer te verfraaien. Een kleine ruimte moet niet te vol komen te staan. We hebben allemaal de neiging om veel leuke accessoires aan te schaffen en los te gaan met kleuren, maar dat is in een kleine ruimte niet altijd even verstandig. Om je wat inspiratie te geven voor het verfraaien van een kleine woonkamer hebben we daarom dit Ideabook voor je geschreven. Hierin geven we je tips over meubels, kleuren, accessoires en meer. Lees snel verder en doe inspiratie op om jouw woonkamer te verfraaien!

De juiste hoeveelheid meubels

Tropische woonkamers van homify Tropisch

Bij een kleine woonkamer is het belangrijk om jezelf af te vragen hoeveel meubels je echt nodig hebt. Als je weinig ruimte hebt, wil je misschien niet meer neerzetten dan een comfortabele stoel of bank, een salontafel en een televisiekast. Zo creëer je heel makkelijk een huiselijke omgeving die niet heel klein aanvoelt. Meer meubels dan die we hierboven noemen heb je ook helemaal niet nodig. Kijk maar eens naar de foto hierboven, daar ontbreekt toch helemaal niets?

De juiste kleuren

De meeste interieurontwerpers zullen je adviseren om een kleine woonkamer met neutrale kleuren en lichte tinten kleuren te verfraaien. Dit uitgangspunt geldt voor elke omgeving die u een ruimtelijk gevoel moet geven. Donkere kleuren zorgen er nou eenmaal voor dat een ruimte kleiner aanvoelt dan deze in werkelijkheid is. Op foto hierboven wordt het niet gedaan, maar met het toevoegen van felle kleuraccenten in accessoires of meubels is niets mis.

Accessoires aan de muur

Met accessoires kun je zelfs in een kleine woonkamer redelijk los gaan. Het hangt natuurlijk wel van het type accessoires af. Kijk maar eens naar de foto hierboven. Aan de muur hangen veel lijstjes met kunstwerken, die de ruimte niet kleiner doen aanvoelen dan deze is. Bij accessoires is het aan te raden om te clusteren. Dat zorgt ervoor dat het rustig aandoet, en er geen druk en chaotisch effect ontstaat.

Voldoende lichtinval

Het is algemeen bekend dat licht een ruimte groter doet lijken dan deze in werkelijkheid is. Zorg er daarom altijd voor dat er in een kleine woonkamer genoeg licht binnen komt. Hier heb je natuurlijk een beetje gelukt bij nodig. Als je kleine ramen hebt, kan er ook niet heel veel licht binnenkomen. Wel kun je een bewuste keuze maken wat betreft de raambekleding. Zorg ervoor dat er door de raambekleding die je kiest altijd genoeg licht kan binnenkomen.

Kies voor multifunctionaliteit

Als je huis niet heel erg groot is, moet je een beetje improviseren om er toch alles in kwijt te kunnen wat je wilt. Combineer de woonkamer met de studeerkamer, zoals op de foto hierboven is gedaan. Je ziet dat je prima nog een bureau in een woonkamer kwijt kunnen. Als je de laptop inklapt en de stoel ergens anders neerzet, kun je het bureau zelfs nog als tafel gebruiken. Zo wordt de ruimte multifunctioneel. 

Wil je meer weten over het inrichten van een klein huis? Lees dan dit Ideabook eens!

Wat is jouw tip om een kleine woonkamer te verfraaien? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!