New York, New York! - Prachtige Decoraties voor Je Interieur | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

New York, New York! – Prachtige Decoraties voor Je Interieur

Stoa. Stoa.
modern  door Couleur Ceramic, Modern
Loading admin actions …

Wie kent niet die iconische foto's van de grote wereldsteden, zoals Londen, Parijs en Rome. Ook New York is een dankbaar onderwerp voor de fotografen van de twintigste eeuw. Fotografie was echt het medium van de vorige eeuw en we danken er nog steeds veel van onze huidige uitvindingen aan, zoals de televisie en de smartphone. Enkele van die iconische zwart-wit foto's zijn getransformeerd tot reliëfs, die je interieur een bijzondere culturele input geven. We willen deze mooie werken graag aan je laten zien en hebben ze daarom voor je op een rijtje gezet. Kijk met ons mee.

Vrijheidsbeeld

Ze was een geschenk van Frankrijk aan de Verenigde Staten en werd in 1886 opgericht. Het beeld heeft vele kunstenaars aangesproken en is ook in onze tijd nog een icoon van grote betekenis. Op dit werk zien we het Vrijheidsbeeld en een gedeelte van de skyline van New York. Door zijn vorm heeft deze reliëf een bepaalde 3d-kwaliteit, maar het is voornamelijk in de eerste dimensie uitgevoerd. Als je het in de avond mooi verlicht, dan heeft het echt die karakteristieke New Yorkse sfeer: overvloedig licht en brede straten zonder einde, waarin je kunt verdwalen, maar waar je altijd een genoeglijk hotel of hostel vinden kunt. Maak jouw interieur helemaal mondain met dit geweldige relief.

Wolkenkrabbers

De wolkenkrabber is zo´n beetje in New York uitgevonden en heeft altijd een prominente plek in Amerikaanse films. Als het een film betreft met een donker scenario, dan speelt het altijd in de achterafstraten van New York. Dit reliëf lijkt gebaseerd te zijn op een bekende foto waarop Marilyn Monroe een sigaret rookt en naar de straten onder haar kijkt, waar de miniatuur mensen en auto´s bewegen. Het zijn flatgebouwen die in de internationale stijl gebouwd zijn, dat is een bekende stijl binnen het modernisme, waarin functionaliteit en vooruitgang belangrijke begrippen zijn. Je zou dit relief kunnen omschrijven als: stijlvolle architectuur gevangen in een kunstwerk.

De Bouwvakkers op de Stalenbalk

Het is duidelijk dat de arbeidsinspectie nog niet bestond toen de foto genomen werd waarop dit reliëf gebaseerd is. Het verbaast ons telkens weer hoe relaxt en onbewogen (in de figuurlijke zin van het woord) de arbeiders op deze balk hun pauze genieten. Beneden hen gaap de afgrond van honderden meters diep. Deze mannen zijn niet bang en hebben het volste vertrouwen in hun zelf, hun bouwbedrijf en in de stad die zij helpen bouwen. Het is een beeld dat de kracht en het zelfvertrouwen van de mens naar voren brengt, en daarmee is het een prachtig symbool van optimisme. Dit reliëf gaat je door zijn symboliek zeker inspireren!

Een Breder Perspectief

Hier zien we de mannen nogmaals zitten, maar nu zien we aan de rechterkant ook het Empire State Building, die lange tijd het hoogste gebouw van de wereld was, maar nu nog steeds een enorme presence heeft, zowel in de straten van de stad als in de sky line. De donkere texturen maken dit reliëf erg geschikt voor een industrieel interieur. Het werk heeft een roestig soort patina wat het heel aantrekkelijk maakt. De sneeën in het metaal geven het daarnaast een ruig en levendig uiterlijk, alsof het werk gemaakt is van metaal dat van de bouwplaats gerold is. Deze werken bewijzen dat het iconische van de fotografie heel mooi te vertalen is naar de 3d-wereld van het reliëf. 

Tot zover de prachtige werken over New York. Hopelijk ben je geïnspireerd geraakt door deze mooie werken. Veel plezier met het inrichten van jouw moderne interieur. 

Voor de garderobe trends 2015 lees je dit interessante artikel.

Abstracte kunst is helemaal hot in 2015. Lees er in dit artikel alles over.

Heb jij al moderne kunst in je huis staan? Deel het op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!