Totemkunst: De Tuintrend voor 2015 | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Totemkunst: De Tuintrend voor 2015

Stoa. Stoa.
van WONGWA Eclectisch
Loading admin actions …

De totem bakert sinds mensenheugenis het gebied van een een stam af. We vinden ze onder andere in Amerika, waar ze een belangrijke rol vervullen in het religieuze leven van de indianen. De totem is door de jaren heen ook naar Europa gekomen via verhalen, historische geschriften en nu ook via de beeldende kunst, die speciaal voor de luxere tuininrichting gemaakt is. We hebben een aantal bijzondere houten sculpturen gevonden voor de tuintrend van 2015 die geïnspireerd zijn op de totemcultuur en hebben ze even voor je op een rijtje gezet. Met deze prachtige sculpturen creëer je zo een exotische en mysterieuze tuin. Kijk met ons mee.

Streng

van WONGWA Eclectisch

Deze totem kijkt indringend en streng, waardoor niemand met kwade bedoelingen nog op je grondgebied durft te komen. De ogen lijken twee zonnen te zijn die uit alle kracht stralen. Deze figuur heeft ook hoorns waarmee hij de negativiteit wegjaagt. Door zijn minimalistische vormgeving staat hij erg mooi in rustieke of moderne tuinen. Hij staat op een marmeren voetstuk, waardoor hij prachtig overvloeit in de terrastegels waarop hij staat. De donkerbruine kleur zorgt voor een prachtige natuurlijke kleur in je tuin.

Een Apart Stel

van WONGWA Eclectisch

Deze sculptuur heeft een futuristisch thema. Het zou kunnen dat dit twee buitenaardse wezens zijn die een oud indianenvolk duizenden jaren geleden al eens bezocht hebben, en waarvan dit oude volk afbeeldingen gemaakt heeft. Dergelijke verhalen doen in onze tijd de ronde in de zogenaamde 'experimentele archeologie'. Maar deze beelden kunnen ook gemaakt zijn om ons een blik in de toekomst gunnen. Deze sculptuur staat een vrije interpretatie zeker niet in de weg, dus laat je verbeelding de vrije loop!

De Boogschutter

van WONGWA Eclectisch

De pijl is afgevuurd en treft zijn doel. Deze jager is ervaren en houd de vijand buiten de deur. Trefzeker als hij is staat hij verstilt en krachtig in je tuin. Het is daardoor een dynamisch werk dat de nodige energie aan je rustieke tuin geeft. De wilde jager heeft een oeraura dat zeker een mysterieuze uitstraling aan je tuin zal geven. Het mooist is hij als je hem eens goed met olie insmeert, want dan gaat het hout prachtig glimmen.

Zit

van WONGWA Eclectisch

Deze hond zit en is gehoorzaam, daarnaast is hij ook erg waaks en zorgt voor de veiligheid in je tuin. Door zijn lichte hout is heeft hij een bescheiden kleurintensiteit, maar valt zeker op door zijn bijzondere primitief aandoende vormgeving. Hij heeft echt een klassieke totemvorm: dat vierkantige waarbinnen veel details te zien zijn.

Moeder Aarde

van WONGWA Eclectisch

Gedurende duizenden jaren hebben mensen beeldjes van aard- of moedergodinnen gemaakt. Ze worden dan ook veelvuldig gevonden. Deze sculptuur volgt deze traditie van deze beeldjes, alleen die oude beeldjes zijn van steen gemaakt en zijn qua vorm veel ronder. Dit hedendaagse werk is hoekiger. Toch is duidelijk te onderscheiden, dat het hier om die archetypische oermoeder gaat. Het is een bijzonder werk voor een bijzondere tuin, waarin een diepzinnig ontwerp een plaats kan hebben. Je ziet dat het beeld erg mooi staat op een witte ondergrond, denk bijvoorbeeld aan een witte stenen siertafel.

De Aap

van WONGWA Eclectisch

Met deze leuke aap sluiten wij de tour langs de hedendaagse totems. De aap is een wezen dat dicht bij ons staat, sommige wetenschappers beweren zelfs dat de aap en mens een gezamenlijke voorouder hebben, dat we soort neven van elkaar zijn. Dat is op zich wel een grappig idee en het verklaart direct waarom we vaak zo gebiologeerd naar deze mooie wezens kunnen kijken. Deze baviaan is een prachtige en vrolijke toevoeging aan je tuin, en ook kinderen blijken erg dol te zijn op deze sculptuur. 'Aapjes kijken' krijgt zo een geheel andere betekenis!

Tot zover de introductie in de hedendaagse totems. Laat je inspireren en veel creatief plezier!

Voor hedendaagse abstracte kunst lees je dit mooie artikel. 

Tips voor een rustiek interieur vind je hier.

Heb jij al een mooie sculptuur in je tuin staan? Vertel erover bij de comments hieronder.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!