10 keukens die verbonden zijn met een buitenruimte | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 keukens die verbonden zijn met een buitenruimte

larapappers larapappers
Moderne keukens van Stefano Dorata Modern
Loading admin actions …

Vandaag besteden we aandacht aan de keuken, maar niet zomaar een keuken; keukens met een wijde blik. Wat betekent dit? Wij laten jou keukens zien met een bijzonder uitzicht, keukens waarbij de tuin als decoratief element gebruikt is.

Waarom laten wij jou deze voorbeelden zien? Om je te inspireren; maak ook iets moois van jouw patio of terras! Besteed aandacht aan jouw buitenruimte en je hebt niet alleen een heerlijke buitenplek erbij, maar ook een mooi uitzicht vanuit jouw keuken.

1. Meer ruimte

Het eerste wat opvalt aan deze keuken is dat het een kleine keuken is. Toch is er optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte waardoor de keuken niet te klein oogt; aan de muren zijn praktische keukenkasten gehangen (opbergruimte genoeg) en de deur naar de tuin kan worden opengezet waardoor je het gevoel hebt dat de keuken in de tuin overgaat. In deze keuken kun je zelfs eten aan een kleine eettafel!

Heb jij behoefte aan meer inspiratie voor de keuken? Bekijk dan ook deze 7 opvallende moderne keukens.

2. Kookeiland met uitzicht

In deze keuken kun je 's ochtends lekker je ontbijtje aan het kookeiland eten met uitzicht over de tuin. De tuin is hier dan ook echt een meerwaarde; het zorgt voor een natuurlijk licht in de keuken en je kunt van het groene uitzicht genieten.

3. raamkozijnen

Wat is bij deze keuken binnen en buiten? Door de blauwe omlijsting van de ramen is er in deze keuken voor een dromerig effect gezorgd; de buiten- en de binnenruimte lopen in elkaar over. Wees dus gerust moedig en verf ook jouw raamkozijnen blauw!

4. Glazen schuifdeuren

Heb jij een kleine keuken? Toch kun je jouw keuken groter laten lijken dan je denkt. Bij de keuken op deze foto zie je bijvoorbeeld dat er glazen schuifdeuren zijn die naar een patio leiden. Betrek daarom de buitenruimte bij jouw keuken! De buitenbar wordt namelijk al snel een verlengde van jouw keuken, bij goed weer kun je lekker 's ochtend op jouw eigen terrasje ontbijten.

5. Tuin met bad

Dit is wel een heel bijzondere keuken; de keuken is een felle rode kleur geschilderd waardoor het meteen gezellig oogt en de buitenruimte lijkt wel een verlengde van de keuken te zijn. De tuin die bij deze woning hoort is aan de kleine kant, maar hier hebben de bewoners geen last van. Ze hebben er namelijk een kleine wellness tuin van gemaakt! Zelfs vanuit de keuken kun je van deze tuin genieten.

6. Bijzonder veel licht

Een balkon of een terras die direct aan de keuken grenst is ideaal voor het licht in de keuken. Bij deze keuken zie je namelijk dat de toegang tot het balkon ervoor zorgt dat je altijd natuurlijk licht in de keuken hebt. Er is daarom bij deze keuken bewust gekozen voor een witte kleur; wit zorgt er namelijk voor dat de keuken nog lichter oogt.

7. Grote schuifdeur naar het terras

Dit is een ideale familiekeuken; de kinderen kunnen namelijk lekker buitenspelen en jij kunt vanuit de keuken een oogje in het zeil houden.

De grote schuifdeur van deze keuken zorgt ervoor dat de leefruimte verbonden is met het buitenleven. Tijdens de zomersmaanden een echte aanwinst!

8. Verlichting

Deze keuken is zonder de verlichting aan de donkere kant. Daarom zie je dat er gekozen is voor meerdere lichtpunten die voor een gezellige sfeer zorgen. Maar de grootste lichtbron in deze keuken is de deur naar de tuin; de glazendeur zorgt ervoor dat er overdag veel licht de keuken binnenstroomt.

9. De tuin als ventilatie

In een keuken wordt gekookt, dat weet iedereen. Daarom moet een keuken goed geventileerd worden, anders blijven de geuren namelijk in huis hangen. Een deur naar de tuin is ideaal, je zet de deur open en frisse lucht stroomt de woning in.

10. Een natuurlijke sfeer

Industriële keukens van 3D GROUP Industrieel Koper / Brons / Messing

Bij deze keuken zie je dat het uitzicht van de keuken perfect bij de natuurlijke stijl van de keuken past; houten elementen en aard rode tinten domineren namelijk deze keuken. Het uitzicht op de groene tuin zorgt ervoor dat de natuurlijke uitstraling van deze keuken versterkt wordt. 

Heb jij behoefte aan een nieuw interieur voor jouw keuken maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Raadpleeg dan gerust een keukenplanner.

Kun jij een van deze tips toepassen in jouw interieur?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!