Voor en Na: 5 geweldige slaapkamer transformaties | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: 5 geweldige slaapkamer transformaties

TILL BEHNE TILL BEHNE
Mediterrane hotels van homify Mediterraan
Loading admin actions …

De slaapkamer is bij uitstek een kamer die fijn moet aanvoelen en fris moet ogen. Je brengt hier immers toch een derde van je dag door. Een rommelige slaapkamer zal je nachtrust niet ten goede komen. In dit Ideabook daarom vijf voorbeelden van slaapkamers die een metamorfose hebben ondergaan. En wat dat oplevert. Een verschil van dag en nacht.

1. Voor: jaren niks aan gedaan

Dit is echt een slaapkamer die je in het huis van een oud omaatje tegen komt. Hier is al jaren niks aan gedaan en dat straalt de kamer ook uit. Grauwe muren, lelijke gordijnen en een vieze vloerbedekking. Je moet er toch niet aan denken om hier 's ochtends wakker te worden.

Na: witte rust

Zo zie je maar weer wat een beetje inspanning niet al kan opleveren. We zien heerlijk frisse witte muren en dito gordijnen. Er ligt nu een fijne houten vloer en het lekkere en luxe bed maakt het geheel perfect af.

2. Voor: potentie

Mediterrane hotels van homify Mediterraan

Dit is een slaapkamer waarvan je ziet dat hij potentie heeft. Mits je door een paar dingen heen kan kijken. We zien een leuke ruimte met een schuin plafond, voorzien van houten balken. En karakteristieke oude deuren en ook het raam ziet er sfeervol uit. Kortom, met een beetje werk kan je hier iets heel leuks van maken.

Naar: kleur

Mediterrane hotels van homify Mediterraan

En dat blijkt! De kamer is lekker fris en fraai ingericht met leuke accessoires. Het karakteristieke raam heeft een kekke kleur gekregen, waardoor een perfecte mix is ontstaan van sfeer en karakter en een moderne touch.

3. Voor: ongezellig

modern  door OUA 오유에이, Modern
OUA 오유에이

마이크로하우스 리모델링

OUA 오유에이

Deze slaapkamer/keuken ontbeert iedere vorm van gezelligheid. Het bed is saai en liefdeloos, het keukenblok zeer minimaal en verder zien we eigenlijk niks wat gezelligheid toevoegt aan deze kamer. En dat kan en moet anders.

Na: optimaal benut

마이크로하우스 리모델링 Moderne keukens van OUA 오유에이 Modern
OUA 오유에이

마이크로하우스 리모델링

OUA 오유에이

Na de metamorfose ziet deze kamer er totaal anders uit. We zien een gezellig bed en het keukenblok is uitgebreid waardoor de minimale ruimte optimaal wordt gebruikt. Er is kastruimte bijgekomen en zelfs een bureau om aan te werken. Het keukenblok heeft een leuk houten blad gekregen en door de hele kamer zien we leuke accessoires die deze kamer een eigen en gezellig karakter geven.

4. Voor: identiteitsloos

Wit is een veel gebruikte kleur in de slaapkamer omdat het rust uitstraalt en een ruimtelijk effect creëert. Maar hier werkt het averechts. Het komt een beetje identiteitsloos over. Het bed is ongezellig en het rek met de kleding is ook onhandig geplaatst.

Na: kleurrijk

Virginia Water Apartment - Surrey Moderne slaapkamers van Bhavin Taylor Design Modern
Bhavin Taylor Design

Virginia Water Apartment – Surrey

Bhavin Taylor Design

In deze slaapkamer zien we hetzelfde bed terugkomen, maar vanwege de veranderingen past het nu wel en ziet het er geweldig uit. Dankzij het kleurrijke behang en de sjieke houten vloer krijgt deze kamer een stuk meer uitstraling. En gelukkig hangen de kleren nu netjes in een fraaie inbouwkast. Wat een verschil!

5. Voor: rommelig

Deze slaapkamer oogt rommelig omdat er teveel spullen zomaar ergens zijn neergezet. Een kast met daarop nog meer spullen en een schilderij. Een rieten mand met daarop nog meer rommel. Daarnaast een rek met kleding, daarnaast een spiegel en daarnaast weer een tafel met een plant. Het is gewoon teveel!

Na: georganiseerde chaos

Gloucester Road Penthouse Moderne slaapkamers van Bhavin Taylor Design Modern
Bhavin Taylor Design

Gloucester Road Penthouse

Bhavin Taylor Design

In de nieuwe situatie gebeurt er nog steeds van alles in deze kamer. Veel verschillende kleuren, materialen en vormen. Het is een georganiseerde chaos, en dat bewijst dat je niet per se minimalistisch hoeft te denken om rust te creëren. Alle elementen zijn weloverwogen en passen goed bij elkaar en zorgen daardoor voor een harmonieus geheel.

Meer fantastische slaapkamers kan je hier bekijken. Heb je hulp nodig bij de metamorfose van je slaapkamer, vraag deze professionals dan eens om hulp. En in dit Ideabook lees je nog meer geweldige tips voor je slaapkamer.

Welke metamorfose vind jij het beste gelukt? Vertel het ons hieronder in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!