10 kleine maar perfecte huisjes | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 kleine maar perfecte huisjes

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Moderne huizen van Casas Cube Modern
Loading admin actions …

In dit Ideabook laten we een selectie zien van 5 vakantiehuizen die opvallen door heldere lijnen, lichte composities en eenvoudige belijning. Onderscheidende bouwmaterialen als hout, cement, steen en glas geven de huizen een bijzondere en onderscheidende uitstraling. Mooi ook om te zien is dat moderne architectuur en natuur steeds dichter tot elkaar komen!

Laten we eens kijken naar deze vijf functionele, aantrekkelijke en moderne werken!

1. Kubus

Kubuswoningen zijn een grote trend. Architecten maken graag gebruik van deze rechtlijnige vormen omdat het ze in stelt om te experimenteren met verschillende soorten ecologische en energiebesparende materialen. Ook is een kubuswoning makkelijk uit te breiden met een extra verdieping of ruimte. Extra slaapkamer nodig? Gewoon een kubus erbij!

2. Lijnen en materialen

Moderne huizen van homify Modern

Mooi bij dit huis is de combinatie van materialen als beton en hout. De buitenzijde van het huis is bekleed met een unieke laag van gepolijst dennenhout dat past prachtig past in de bergachtige omgeving.

Staat je huis in zo’n prachtig landschap dan is een tuin eigenlijk niet noodzakelijk. De voortuin is dan ook sober en bestaat uit kleine tegels omzoomd met gras. Voordeel van deze manier van bestraten  is dat het regenwater makkelijk de grond in kan lopen.

3. Tegels – tijdloos en modern

De ontwerpers van deze woning stonden voor de uitdaging om met ouderwetse bakstenen een woning te maken met een moderne uitstraling. Dit hebben ze op een mooie manier gedaan door door symmetrie te gebruiken en grote ramen toe te passen.

Het resultaat is een huis met een warme en gezellige uitstraling. De ruimtes in het huis zijn onderling met elkaar verbonden en komen alle uit op de centrale ontmoetingsplek.

Alle ruimtes staan in verbinding met het prachtige landschap van Cordoba en kunnen zich door de grote ruimtes ruimschoots vullen met licht en frisse lucht.

4. Transparant

Is dit geen bijzonder woning?  Zo op het eerste gezicht is het niet duidelijk waar een ruimte eindigt of begint. Een magische kubus gekleed in cement, en omzoomt met doorzichtige glasplaten. Het natuurlijke licht dat in elke ruimte naar binnen valt heeft het huis een lichte en ruimtelijke sfeer.

Een moderne woning met een krachtige en verrassende architectuur. Een woning ontworpen om zo veel mogelijk te genieten van het landschap.

5. Meer dan alleen vier muren

Tot slot dit ultramoderne huis Cordoba. Opvallend bij dit huis is de okerkleurige bekleding van de gevel. Wat een mooie manier om het huis te laten integreren in het landschap. Prachtige architectuur die zich kenmerkt door eenvoudig, rust en contact met de natuur.

Wil je graag een moderne woning laten bouwen maar is je budget niet al te groot. Kijk dan eens in dit Ideabook. De prijs van deze woningen blijkt enorm mee te vallen!

6. Mediterrane architectuur

Moderne huizen van homify Modern

Dit is een bescheiden voorbeeld van mediterrane architectuur. De balkons geven het huisje een luxe uitstraling. 

7. Kleurrijk geheel

Van dit (vakantie)huisje, met een strakblauwe buitenwand kan je alleen maar vrolijk worden! De gele luiken zien er uitnodigend en zonnig uit. Zelfs het hondje doet mee met de kleurenpracht. 

8. Het vrijstaande tuinhuisje

Dit doet aan als een tuinhuisje, maar is toch echt een huisje waar je kunt verblijven! Het biedt prachtig uitzicht op de omgeving en zorgt dat je je een met de natuur voelt. 

Welk vakantiehuis is jou favoriet?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!