Voor en Na: gammele zolder wordt luxe bovenverdieping | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: gammele zolder wordt luxe bovenverdieping

TILL BEHNE TILL BEHNE
van Benoit Viot Eirl
Loading admin actions …

Zolders. In veel gevallen denk je: wat moet ik ermee? Veel meer dan wat rommel opbergen, die je toch nooit meer gebruikt, kom je vaak niet. Vandaag laten we je een geweldige metamorfose zien, waarbij duidelijk wordt dat er wel degelijk veel mogelijk is met je zolderetage. Interieurarchitect Benoit Viot Eirl heeft van deze gammele zolder een prachtig luxe bovenverdieping gemaakt.

Gammel

Hier zien we een zolder, zoals we ze wel vaker zien. In potentie geweldig, maar wat een klus om er iets van te maken. Gelukkig schrikt dat niet iedereen af, want het resultaat mag er zeker wezen.

Isolatie

We zien hier dat de vloer van de zolder goed geïsoleerd wordt. En dat is geen overbodige luxe. Zowel het energie besparende aspect als de geluiddempende werking spelen hierbij een belangrijke rol.

Dakisolatie

Naast de vloer, die hier al mooi dicht is gemaakt, moet natuurlijk ook het dak worden geïsoleerd. Hiermee hou je nog beter de warmte vast. Fraai is om te zien hoe de grote steunbalken in het zicht blijven.

Gipsplaten

Hier zien we de zolderetage nog meer vorm krijgen. De isolatie is afgewerkt met gipsplaten en het begint al ergens op te lijken. Waar de vrijstaande gipsplaten geplaatst zijn, komt straks de kastruimte. En op deze foto zien we nog mooier hoe mooi de blootgelegde houten balken in deze ruimte passen.

Kom maar binnen!

Na maanden hard zwoegen is het dan eindelijk klaar. De zolderetage is met een prachtige open trap te bereiken. Het hekwerk is speels en een beetje industrieel. En dat past uitstekend bij het rustieke en landelijke van de houten balken. Laten we gauw een kijkje nemen.

Wat een verschil!

De gammele zolder is echt een volwaardige en luxe bovenverdieping geworden. De strakke muren combineren fantastische met de rustieke houten balken. Er zijn diverse dakramen geplaatst voor het nodige daglicht. Er ligt een mooie houten vloer die doorloopt in de deurtjes van de bergruimte. En daar is er genoeg van. De schuine hoek van het dak is hier optimaal voor gebruikt. We zien in de verte een heerlijke zithoek en er is verder nog genoeg ruimte voor divers vermaak. Je kunt hierboven nu alle kanten op.

Inspiratie voor je eigen zolderetage, die je bijvoorbeeld zou kunnen inrichten als een mediakamer, kan je hier op doen. Deze professionals helpen je graag bij het inrichten ervan. En ben je verliefd geworden op de houten balken van deze zolder? In dit Ideabook lees je hoe je houten balken mooi kunt restaureren.

Wat vind je van deze metamorfose? Laat je mening achter in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!