Een woning zoals je hem nog nooit gezien hebt | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een woning zoals je hem nog nooit gezien hebt

Johan van Dijk Johan van Dijk
Industriële eetkamers van murase mitsuru atelier Industrieel
Loading admin actions …

De titel van dit Ideabook klinkt misschien erg veelbelovend, maar er is geen woord aan gelogen. Zelfs de doorgewinterde redacteuren van homify stonden versteld van deze woning. En waar ligt dat dan aan? Laat in dat geval vooral de beelden spreken en verbaas je zelf ook over dit zeer interessante huis. Als je het huis in het echt wilt bekijken ben je overigens wel eventjes onderweg, het is namelijk in Japan gebouwd. Maar stel dat dit een vakantiewoning zou zijn, dan weten we wel zeker dat die permanent geboekt zou zijn! Kijk lekker mee naar dit project van de architecten van Murase Mitsuru Atelier.

Een verdiepte tuin

De vormen van dit huis zijn al bijzonder, maar dat is toch niet hetgeen dat de meeste aandacht trekt als je hier aankomt. Het is de bijzondere verdiepte tuin die dit huis zo’n uniek uiterlijk geeft. Op deze manier doet het geheel een beetje woestijnachtig aan, maar met enkele aanpassingen zou je er ook voor kunnen kiezen om van de tuin een vijver te maken. Je hebt dan een huis dat letterlijk in het water staat, ook niet verkeerd! En dan vooral in combinatie met zo’n mooie veranda, het vakantiegevoel komt nu al.

Binnen en buiten leven

Het exterieur van het huis is niet alleen uniek, de binnenruimte is minstens zo bijzonder. Alle grenzen tussen binnen en buiten vallen hier eigenlijk weg en de verdiepte tuin verdiept dat bijzondere contrast tussen binnen en buiten nog meer. Daarnaast heb je ook nog eens een fantastisch landelijk uitzicht en de landelijk-rustieke sfeer die hier in deze ‘woonkamer’ heerst, sluit daar perfect op aan. Toch is het zo dat je vanuit dit standpunt lang nog niet alles kunt zien. Tijd dus om de camera ook even de andere kant op te draaien.

Lekker aan tafel

Eigenlijk heb je in dit huis geen terras meer nodig, de woonkamer, eetkamer en keuken maken door de unieke constructie van het huis deel uit van de tuin. Gelukkig kun je in de winter de schuifdeuren dichtdoen, maar het gevoel dat je nog steeds een met de omgeving bent blijft dan. En lekker eclectisch is het ook, de inrichting heeft namelijk ook iets nostalgisch. Wat vooral ook heerst, is een ontzettend ontspannen gevoel.

Koken en werken

Een blik vanuit de keuken laat ook weer nieuwe en verrassende zaken zien. De keuken zelf is een leuke industriële plek om je culinair lekker uit te kunnen leven, maar er is meer dan dat. De fraaie en vooral multifunctionele ingebouwde tafel namelijk. Ideaal om als extra aanrecht te kunnen gebruiken, of zoals hier als werkplek. Heerlijk studeren of werken in de keuken, erg handig!

Lekker ontspannen

Als je deze speciale badkamer ziet, dan wordt je nog meer ontspannen dan je al bent! Ook op deze plek kun je in de jacuzzi heerlijk van het uitzicht genieten en loop je zo weer naar het binnenterras en andersom. En als je dan toch even in alle privacy wilt douchen dan is dat ook geen enkel probleem: je laat gewoon de houten luxaflex zakken en je kunt heerlijk onder de douche staan zonder dat iemand je ziet.

Creatieve oplossingen

Dat de rest van het huis ook zeer creatieve kanten en oplossingen laat zien, mag geen verrassing zijn. De sfeer is duizelingwekkend en je ziet hoe leuk een onalledaags element als een simpele brandtrap heel veel extra uitstraling kan geven. We blijven er gewoon bij: dit is een woning zoals je hem nog nooit gezien hebt!

Wil je meer interessante huizen bekijken? Sla dan dit leuke project ook zeker niet over!

Geinspireeerd geraakt door dit project? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!