Voor en Na: een grondige herwaardering van een appartement | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: een grondige herwaardering van een appartement

Johan van Dijk Johan van Dijk
Industriële woonkamers van 디자인세븐 Industrieel
Loading admin actions …

De waarde van een appartement inschatten, is niet altijd eenvoudig. Het is namelijk heel goed mogelijk dat een verouderd interieur vermomd dat een appartement eigenlijk heel erg mooi is. Vandaag hebben we zo’n typisch geval voor je. Het is eventjes reizen, maar dankzij de kracht van de digitale snelweg is dat geen enkel probleem. Dit appartement vind je namelijk in Zuid-Korea. De interieurontwerpers van Designseven zijn aan de slag geweest met een grondige herwaardering van het interieur. De verschillen zijn prachtig om te zien en we laten je dit pareltje dan ook maar wat graag zien.

Voor: verouderd, maar niet lelijk

Vaak zie je een oud interieur waarbij je de tenen krom in je schoenen gaan staan of waarbij je nekharen spontaan omhoog komen. In dit geval is dat niet zo. Je ziet een vrij redelijk interieur dat al ontdaan is van alle meubels. De basisstructuur is goed en aan de constructie hoeft dan ook niets veranderd te worden. Toch mis je wel enige samenhang en zijn vooral de kleuren een beetje verouderd. Hoever zullen de interieurontwerpers zijn gegaan om verandering in deze situatie te brengen?

Na: fantastische mengeling van stijlen

De nieuwe situatie laat je een fantastische mengeling van stijlen zien. Het industriële en moderne zijn hier in een prima balans met elkaar gebracht. En dat hier interieurontwerpers verantwoordelijk zijn geweest zie je ook direct: ze hebben gewerkt met een zeer uitgebalanceerd verlichtingsplan. Op die manier heb je precies voldoende licht op de plekken waar het nodig is. De lampen zelf zijn ook nog eens heel erg fraai en dat doet het ook alleen maar goed als het aankomt op sfeer. Bovendien ziet de keuken er nu ook wel erg aantrekkelijk uit als je lekker culinair aan de slag wilt gaan!

Voor: afgeschreven sanitair

Alles wat voor de keuken gold in de oude situatie, moet je even vergeten als je deze foto van de oude badkamer ziet. We hebben hier echt te maken met afgeschreven sanitair. De tegels op zowel de vloer als de muren zijn nodig aan groot onderhoud toe en ook bad, toilet en wastafel lijken klaar voor de schroothoop. Er moet hier zeker flink opgeknapt worden!

Na: bijzondere badkamer

In de badkamer is veel veranderd, heel erg veel! Eigenlijk kun je gerust stellen dat er een compleet nieuwe badkamer is ontstaan. Alle tegels zijn vervangen, het oude bad is verdwenen en de wastafel en het toilet zijn vernieuwd. Door voor hele diverse tegels te kiezen ontstaat een hele dynamische sfeer. De ideale plek om je dag lekker relaxed op te kunnen starten.

Voor: sombere woonkamer

Voor de keuken gold dat het geheel niet zo heel erg lelijk was, maar wel somber. En dat gaat voor de oude woonkamer ook op! Het is hier vooral donker en dat doet het nou niet zo lekker als het op stijl en uitstraling aankomt. Maar met een aangrenzend balkon is het wel zo dat er mogelijkheden genoeg zijn. Tijd dus om door te gaan naar de nieuwe situatie.

Na: licht en eclectisch

Al is deze foto gemaakt lang nadat de zon is onder gegaan, de ruimte ziet er wel ontzettend licht uit en daardoor komt het eclectische aspect ook heel erg goed naar voren. De fraaie bakstenen muur is een robuust en landelijk element dat prachtig in contrast staat met de verder zo moderne inrichting. Een prima oplossing en het enige wat nog ontbreekt, zijn de meubels. Reken maar dat die erg zorgvuldig bij dit geheel uitgezocht gaan worden!

Benieuwd geworden naar andere appartementen in Azië die op bijzondere wijze zijn verbouwd? Dit huis is dan ook erg leuk om te bekijken.

Is dit een verbouwing die jou wel aanspreekt? We horen je mening graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!