Moderne Wintertuin Inspiratie: Aanleggen en Vormgeven | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Moderne Wintertuin Inspiratie: Aanleggen en Vormgeven

Stoa. Stoa.
van Peer Steinbach - Raumaustattermeister mit Stil
Loading admin actions …

Een moderne wintertuin is de droom van veel huiseigenaren. Maar zo’n tuin groeit niet zo mooi in één nacht. In dit artikel gaan we bespreken waar je allemaal aan moet denken als je zo’n tuin wilt aanleggen en vormgeven. Zo kom je te weten wat het verschil is tussen een levendige tuin en een tuin die het net niet is. Ook krijg je tips voor de ideale ondergrond, verwarming en ventilatie van de serre. Kijk snel met ons mee voor inspiratie.

Een Mooie Droom

Als je gaat bouwen of iets wilt aanleggen, dan heb je daarvoor toestemming van de gemeente nodig, regel daarom eerst de juiste vergunning en begin daarna met de aanleg van je droomtuin. De serre is een uitbouw van je woonkamer en brengt je dichter bij de natuur. Het geeft je het idee dat je buiten bent, terwijl je gewoon heerlijk warm binnen zit. De serre is het hele jaar door een prachtig vertrek waar je natuurlijk veel leuke activiteiten kunt ondernemen: zoals schilderen, lezen, schrijven of gewoon gezellig met je familie kletsen. De uitbouw moet ook toegankelijk zijn vanuit de tuin, dit vraagt om een geavanceerde verwarming en isolatie. De planten die je hier neerzet kunnen zo de winter overleven.

Noord of Zuid?

Als je de serre bouwt, dan moet je er rekening mee houden aan welke kant van het huis je hem plaatst, want als je hem op het noorden bouwt, dan voorkom je overmatig zonlicht, waardoor je geen zonnebrand nodig hebt en je planten niet uitdrogen. Bouw je hem op het zuiden dan scheelt dit iets in de stookkosten, omdat het langer licht is, maar in de zomer kost het meer energie om je serre te verkoelen. Het mooie van deze serre is, dat je de authentieke boerderij er gewoon doorheen ziet, waardoor het mooie uitzicht behouden blijft. Zo respecteer je het oude en geeft je ruimte aan het nieuwe.

Handige Schuifdeuren

WINTER GARDEN WITH A TERRACE Klassieke serres van WARCO Bodenbeläge Klassiek
WARCO Bodenbeläge

WINTER GARDEN WITH A TERRACE

WARCO Bodenbeläge

De automatische zonnewering en het high tech ventilatie-systeem zijn twee manieren waarop dit huis lekker koel blijft. Door de juiste klimatologische omstandigheden worden vochtschade, schimmel en energieverspilling tegengegaan. De draagconstructie van een serre wordt meestal gemaakt van metaal, hout, plastic of nurglas. Het is altijd belangrijk dat je de serre goed isoleert en dat je veiligheidsglas gebruikt. In alle wintertuinen is de belangrijkste regel: de juist isolatie en ventilering voorkomt de vorming van schimmel. Als je in de ochtend en avond de wintertuin ongeveer 10 minuten lucht is dit de basis voor een goed klimaat.

Inrichting van de Serre

Bij de aanleg van een wintertuin met serre zijn er ook veel keuzemogelijkheden wat betreft de vloer. Je kunt kiezen tussen de immens populaire natuurstenen tegels, maar natuurlijk ook voor een warme en gezellige houten vloer. Deze materialen zijn eenvoudig te reinigen, duurzaam en vooral de tegels zijn zeer waterbestendig.

Voor de inrichting kun je gebruik maken van elk soort meubilair, want in feit heb je een extra kamer gecreëerd waar je gewoon jouw favoriete meubels in kunt zetten. Maar als je besluit om nieuwe meubels voor dit nieuwe vertrek aan te schaffen, dan kun je heel mooi Scandinavische meubels in je serre plaatsten. Het minimalistische design van deze stijl past erg leuk bij het concept van een wintertuin/serre, omdat ze een elegante en lichte sfeer in je interieur brengen. Ook rustiek of landelijk meubilair en accessoires doen het goed in deze ruimte. Het belangrijkste is dat je creatief bent en je gevoel volgt, dan komt het altijd goed!

Tot zover de ideeën voor de wintertuin. Veel succes met het creëren van je droomtuin!

Voor decoratie ideeën om de wintertuin gezellig te maken in de koude maanden kun je verder lezen over heerlijke stoffen of haal een beetje Oud Engelse stijl in je serre. 

Heb jij al een wintertuin? Vertel erover in de berichten hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!