Basic Design voor je Keuken: De Zuiverheid van Wit | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Basic Design voor je Keuken: De Zuiverheid van Wit

Stoa. Stoa.
Moderne keukens van PARTNER Aktiengesellschaft Modern
Loading admin actions …

Een witte keuken is een absolute klassieker en op dit moment bijzonder populair. Daarom gaan we in dit artikel een aantal mooie witte keukens voor je op een rij zetten, met het doel je te inspireren. Kijk daarom met ons mee en verbaas je over de hemelse schoonheid van het heldere wit.

Kleine Keuken Grote Uitdaging.

van homify Minimalistisch

Kleine keukens geven je vaak de uitdaging om de beschikbare ruimte op een goede manier in te delen. Daarom is het van het grootste belang dat je de meubels op een juiste manier in de ruimte zet. De kleur wit helpt je om je interieur ruimtelijk te maken en het ziet er gelijk helder en fris uit. Kleuraccenten kun je het best gebruiken voor keukenkastjes, planken of werkbladen, die springen er dan direct mooi uit! Houd je interieur dus minimalistisch!

Wit, Créme Vanille

Geen kleur straalt zo fijn als wit. De ruimte krijgt vanwege al dat wit een bijzondere helderheid. Grote kamers zijn erg geschikt voor hoogglans wit, omdat de schittering van het licht op de hoogglans verf de ruimte nog groter laat lijken, daarnaast is het natuurlijk een echte eye catcher. In dat geval is het goed om je kleuraccenten te beperken tot vanille, créme of zandkleur, te felle kleuren maken de kamer druk, terwijl het gebrek aan kleur de kamer juist te koud maakt.

Trendy Keuken

Een witte keuken kan in een handomdraai een ander gezicht krijgen door er speciale decoratieve accessoires aan toe te voegen. Het houten elementen op deze afbeelding hebben zo’n decoratieve functie, die het geheel een landelijke sfeer geven en de nodige warmte in het interieur brengen. De glanzende decoratieve elementen zorgen voor glamour en geven deze keuken een veel charme. Beton is een trendy materiaal aan het worden en het maakt deze keuken daarom zeer eigentijds.

Modulair Systeem

Keuken van homify

Het is tijd om je keuken op een heel andere manier in te richten! Deze keuken is een zogenaamd modulair bouwsysteem, dat het mogelijk maakt om individuele blokken volgens je eigen smaak in de ruimte te zetten, dit is natuurlijk een zeer flexibel design. Met dit design is het interieur van je keuken nooit saai. Het wijkt af van de traditionele ontwerpen, waardoor het uniek is. Wit kan goed gecombineerd worden met allerlei kleuren en accenten, daarom is het ook zo’n fantastische basis voor je keuken.

Mint Groene Frisheid

Populair blijft de combinatie zwart-wit, deze zal wel nooit uit de mode geraken. Op het voorbeeld zien we dat de keuken ingekleurd is met pastelkleuren, die aan deze ruimte een zachte sfeer geven. De vloer en de muur kregen een mint groene kleur, waardoor ze een stralende frisheid hebben. Wil je het interieur heel erg levendig maken, dan moet je een gele of oranje kleur aan de ruimte toevoegen.

Levendige Keuken

Moderne keukens van homify Modern

Als je een mooi contrast wil creëren, dan kun je het wit in de keuken mooi combineren met levendige kleuren. Als je de keukenkastjes een opvallende tint geeft dan vallen ze sterk op. Stel je eens voor dat die kastjes wit waren geweest, dan was het wit te dominant geweest, waardoor de ruimte erg koel geworden was, alleen de vloer zou dan wat warmte aan de keuken brengen. Nu leeft de ruimte echt en is hij in balans.

Wit Glas.

Behalve het gebruik van kleuren in een keuken, is ook een aantrekkelijke vormgeving belangrijk. Op deze foto zien we een uniek concept dat ontworpen is door Martin Riker van studio Archi Cult. Het keukenblok is gemaakt van geborsteld roestvrij staal en witte glasplaten. Het matte oppervlak staat prachtig in deze keuken. Glazen elementen worden steeds populairder en worden vaak gebruikt om accenten in de keuken te geven. In de meeste gevallen is het glas doorschijnend. Het glas kan in elke gewenste kleur geschilderd worden en heeft een uniform effect in je keuken. Daarnaast is het materiaal ook erg sterk en krasbestendig. Kortom, het is de perfecte metgezel voor het dagelijkse keukenleven en het biedt je veel culinaire en creatieve vrijheid.

Tot zover de zuiverheid van het wit in je keuken. Hopelijk ben je geïnspireerd. Veel plezier met het inrichten van je droomkeuken!

In Japan weten ze hoe ze wit moeten gebruiken. Lees er over in dit artikel overJapanse minimalistische architectuur & design.

Franse hedendaagse kunst is prachtig. Leer deze kunst kennen via het artikel over de abstracte werken van Valérie Brand

Heb jij je interieur al helder wit ingericht? Heb je design tips voor ons? Deel je ideeën op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!