Voor en Na: gedateerd appartement wordt prachtige studentenwoning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: gedateerd appartement wordt prachtige studentenwoning

Johan van Dijk Johan van Dijk
van Studio StageRô di Roberta Anfora - Home Staging & Photography
Loading admin actions …

Stel je voor: je hebt jarenlang in een mooie stad gewoond in een appartement. Maar je besluit, om wat voor reden dan ook, te gaan verhuizen naar een ander huis. Je kunt je oude appartement dan verkopen, maar je kunt ook de plek helemaal opknappen en gaan verhuren. Dat is wat er ook met dit appartement is gebeurd. Het gedateerde onderkomen is veranderd in een prachtige studentenwoning. De Italiaanse experts van Stagero wisten wel raad met dit onderkomen en we kunnen het grote verschil gaan bekijken.

Voor: prachtige vloer

Er ligt een prachtige vloer in deze ruimte en toen we deze foto voor het eerst zagen hoopten we dan ook direct dat de vloer niet zou gaan verdwijnen. Met een motief als dit lijkt het wel een tekening van M.C. Escher. De rest van de kamer is iets minder mooi om te zien. Vooral de muren zijn nodig toe aan een nieuw kleurtje.

Na: fris en praktisch

In de nieuwe situatie zien we dat de vloer in ieder geval is blijven liggen. Een goed begin voor de nieuwe inrichting! En verder is gekozen voor een hele frisse en vooral ook praktische inrichting. Hier kunnen twee studenten worden ondergebracht en ze kunnen ook nog tegelijkertijd studeren. Of een student met iets meer geld huurt de kamer in z’n eentje en heeft dan heerlijk veel ruimte tot zijn of haar beschikking. Een erg aangename bijkomstigheid is trouwens ook het aangrenzende balkon. Heerlijk als je even een luchtje wilt scheppen.

Voor: kleine keuken

De keuken is niet zo groot en is hier zo te zien al ontdaan van de meeste elementen die er in gestaan hebben. Alles met elkaar ziet het er een beetje gedateerd uit en is een frisse wind zeker geen overbodige luxe.

Na: opvallend ruim

Nu de keuken is ingericht ziet het er eigenlijk opvallend ruim uit. Van het oorspronkelijke interieur is veel overgebleven en dat zorgt voor een hele frisse retrosfeer. Aangezien de aanrechtruimte vrij klein is, kan de tafel altijd gebruikt worden als het nodig is. En na al dat zwoegen achter en rond het fornuis kun je gezellig samen aan tafel plaats gaan nemen.

Voor: rommelige badkamer

Ook de badkamer was zo slecht nog niet. Maar alles zag er toch wel een klein beetje rommelig uit. Flink opruimen kan in zo’n geval ook helpen, maar misschien is er toch net even iets meer nodig.

Na: lekker opbeurend

In de nieuwe situatie zie je dat er iets aan de verlichting is gedaan en dat er voor gekozen is om wat extra accessoires toe te voegen. Maar de grote blikvangers blijven de oude tegels. Wat zien die er ontzettend leuk uit! Voor een studentenhuis is dit in ieder geval een royale en aantrekkelijke badkamer. Uit eigen ervaring weten we op de redactie namelijk dat er heel wat studenten zijn die het met minder moeten doen…

Na: nog een kamer!

Er is nog een andere slaapkamer in het huis aanwezig. Ook hier is weer zo leuk ingericht. Let vooral ook even op de bijzondere vloer. Er is gekozen om met relatief goedkope materialen en meubels te werken, maar de stijl heeft daar zeker niet onder te lijden gehad.

Na: balkon

Ook bij de tweede slaapkamer hoort een leuk balkonnetje. Een heerlijke plek voor een lekker glaasje als je druk aan het studeren bent geweest. Studeren is zo slecht nog niet, dat bewijst dit huis wel!

Benieuwd geworden naar meer inspirerende projecten die een voorbeeld kunnen zijn voor jouw huis? Bij homify vind je deze projecten in alle soorten en maten. Sla dit mooie huis dan ook zeker niet over.

Aangenaam verrast door dit project? We vernemen jouw reactie graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!