Primitieve Kunst voor Thuis: Het Werk van Regnault-Tedesco | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Primitieve Kunst voor Thuis: Het Werk van Regnault-Tedesco

Stoa. Stoa.
van Judith Regnault-Tedesco Eclectisch
Loading admin actions …

Zo nu en dan vinden we rotstekeningen, botten van oeroude dieren of aardewerk en andere bewerkte objecten gemaakt door beschavingen die duizenden jaren geleden bestonden. Deze vondsten worden dan met veel bewondering aan de wereld getoond en moeten daarna grondig onderzocht worden door archeologen en andere wetenschappers. De belangstelling voor deze vondsten is te verklaren uit het feit, dat ze misschien een antwoord kunnen geven op de vragen die ons bezig houden in relatie tot de oorsprong van de mens. Ook kunstenaars volgen met veel belangstelling het onderzoek naar deze oeroude objecten en putten hier niet zelden inspiratie uit. Ze voelen zich verwant met de oermensen die deze oude objecten bewerkt hebben, en in zekere zin zijn we ook verwant met hen. Laten we eens gaan kijken naar het werk van Judith Tegnault-Tedesco, een Franse kunstenares, die zich heeft laten inspireren door archeologische vondsten. Die invloed kun je in het werk herkennen. 

Munten

Er worden geregeld munten gevonden als er weer eens een gebouw tegen de vlakte gegooid is. Dan lopen er van die mannen of vrouwen met een metaaldetector voor een buik over het braakliggende terrein opzoek naar verborgen schatten. Dit werk lijkt wel zo'n schat te zijn. De diverse afmetingen van de cirkels doen ons denken aan munten met een verschillende waarde. De grote is dan meer waard dan de kleine. Een logica die wij in onze eeuw ook nog vaak hanteren. Tegen de zwarte achtergrond van het paneel komen deze prachtig munten heel mooi uit en is hun patina goed te zien. Elke munt lijkt een andere karakter te hebben. De elementen hebben duidelijk vat gehad op het metal. Dit paneel is een prachtig kunstwerk dat mooi in een rustiek of minimalistisch interieur past. 

Religieus

Als er een schat wordt gevonden, dan is het niet zelden gevuld met religieuze voorwerpen. Dit werk heeft in het midden een kruis en aan de randen is er een versiering aangebracht die bestaat uit metalen ringen met patina. De achtergrond waar tegen het kruis bevestigd is heeft een geoxideerde kleur, waardoor het lichte metaal prachtig naar voren treedt.

Oxidatie Paneel

Dit drieluik heeft een prachtige oxidatie kleur en is het sleutelstuk in de collectie van Regnault-Tedesco, want zo'n beetje alle kenmerken van haar werk zitten erin. Het is drie keer hetzelfde patroon, maar toch drie keer anders. Door de natuurlijke oxidatie processen, die in het metaal en in de decoraties werkzaam zijn, zijn ze geen van allen hetzelfde. Dit soort werken zie je niet vaak en het is daarom een unieke toevoeging aan je interieur.

Wezen

Op stenen vindt men soms oeroude afbeeldingen die we niet kunnen verklaren. Sommige wetenschappers, van het experimentele soort, zien in deze inspripties het bewijst, dat buitenaardse wezens onze planeet in de oudheid bezocht hebben. Een leuke theorie die misschien meer science fiction, dan science fact is: but you never know! Deze verhalen dienden waarschijnlijk wel als inspiratie voor dit mooie werk, want het heeft iets mysterieus. De ringen vormen een bewegelijk patroon en schieten als kometen langs de zwarte lijnen die een figuur uitbeelden. Het heeft ook wel iets van een abstract werk, dus een geheel andere interpretatie is natuurlijk ook mogelijk. Door zijn roestige kleur past het werk mooi in een rustiek interieur, waarin minimalistische of industriële elementen te vinden zijn.

Gezicht uit het verleden

Soms halen we ook beeldjes uit de grond, die ons een blik in het verleden geven. De Romeinse en Griekse beelden zijn dan vaak het eerste waar we aan denken. Deze beelden zijn niet altijd groot, soms zijn ze zelfs heel klein. Het oudste beeldje dat we gevonden hebben, en die met zekerheid gedateerd is, blijkt zo'n 40000 jaar oud te zijn. Maar we zullen nog oudere beeldjes gaan vinden, daarover is de laatste tijd veel discussie in de wereld van de archeologie. Dit gezicht uit het verleden is door de kunstenaar gemaakt als antwoord op die oude vondsen. Het is met de juiste belichting en achtergrond een verrijking voor je woon- of studeerkamer.  

Gezicht van Dichtbij

De kleur van dit werk past precies bij de muntcollectie die hierboven behandeld is, waardoor deze werken allemaal goed bij elkaar passen. Er is dus een zekere eenheid te bespeuren in het oevere van Regnault-Tedesco. Ben je dol op historische onderwerpen en houd je van wat moderne patina in je interieur, dan zijn deze gezichten uit het verleden een prachtige aanvulling op je interieur. 

Tot zover het werk van Judith Regnault-Tedesco, hopelijk ben je geïnpireerd geraakt. Veel plezier bij het creëren van het ontwerp voor je interieur!

DIY-decoraties zijn niet duur en eenvoudig te maken. In dit artikel vind je enkele leuke ideeën.

Heb jij al een mooi minimalistisch werk op het oog? Vertel erover op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!