Abstracte Kunst voor in Huis: door Valérie Brand | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Abstracte Kunst voor in Huis: door Valérie Brand

Stoa. Stoa.
modern  door Brand Valerie, Modern
Loading admin actions …

Abstracte kunst is een container begrip waarin we van alles tegenkomen. De stijl is erg veelzijdig en is al meer dan honderd jaar oud. Vele kunstenaars hebben als het ware een ontdekkingsreis door deze kunststijl gemaakt en zijn op uiteenlopende eindbestemmingen terecht gekomen. Valérie Brand heeft deze reis ook ondernomen en wist daarvan verslag te doen via haar uiteenlopende werken. Laat we deze werken eens van dichtbij gaan bekijken. 

All Together

In dit werk komt alles samen, de mensen en kleuren, de dingen en de geluiden. Het werkt danst en heeft een sterk visueel geluid en een feestelijk timbre. Het werk spreekt van een spontaniteit, kracht en levendigheid, die je interieur zeer sterk zal vitaliseren. De drippings die je ziet doen denken aan het werk van de Amerikaanse, moderne kunstschilder Jackson Pollock. Hij druppelde en smeet ook verf met de kwast direct op het doek. Het lijkt wel alsof de wereld, die in dit werk opgeroepen wordt, nog zijn vorm moet vinden. Alle mogelijkheden liggen nog open!

Ananas Song

Op een zomerfeestje worden er cocktails gedronken en wordt er opzwepende muziek gedraaid. Dit werk gaat over zo'n zomerfeestje. De figuur op dit schilderij is een ananas die door de verf heen lijkt te zingen. Het werk is door zijn heldere warme kleuren echt een object voor een gezellig en strak interieur. Op een kinderkamer staat het ook erg leuk, omdat het erg vrolijk is en direct die prettige sfeer oproept waar kinderen dol op zijn. 

Belle Energie

Er bevindt zich een mooie energie tussen de lijnen en stippen op dit schilderij. Waar komt die mooie energie vandaan ? Is het een dans? Is het de passie tussen twee geliefde of is het de symbiose tussen de intensiteit van de kleuren? De antwoorden op die vragen krijg je als je wat vaker naar het werk kijkt en het op je in laat werken. De frisse kleuren en de witte achtergrond geven het werk een bijzondere helderheid, die je humeur op een positieve wijze beïnvloeden. Dit laatste is een van de mooiste effecten van de kunst.

Eureka

Als je het idee eindelijk te pakken hebt waar je al weken of misschien jaren naar opzoek bent, dan weet je wat een eureka moment betekend en hoe dit voelt. De figuur op het schilderij heeft zo'n moment. Hij ziet de waarheid in het gezicht en alle puzzelstukjes vallen op z'n plek. We hoeven het werk niet zo concreet of letterlijk te interpreteren, want we kunnen het ook zien als een droombeeld of een symbool waar we nog alle betekenis in kunnen leggen. De laatste kijkwijze geeft je verbeeldingskracht veel vrijheid en dat geeft op den duur meer voldoening, waardoor het kunstwerk interessant blijft. 

Coeur de Femme

Dit werk heet het hart van een vrouw. Een opvallend element in het werk zijn de bloemen, daarvan wordt inderdaad gezegd, dat ze de weg naar het hart van de vrouw openen. Brand heeft hier een soort mandalavorm gebruikt met een jaren'60 vormgeving. Het is echt een werk dat leuk staat in een modern interieur, en is door zijn vrolijke kleuren leuk voor de woon- of kinderkamer. 

Hymne à la vie

In haar hymne op het leven zet Brand het oog centraal. Het oog op het werk staat symbool voor het kunstenaars oog dat elk detail ziet. De handjes zijn de handen van de mensen die kunstwerken maken, de instrumenten bespelen en de dieren aaien. Al deze zaken beeld Brand uit in dit mooie werk, want deze zijn natuurlijk allemaal deel van het leven, en aan de kunstenaar is de taak gegeven het leven vorm te geven! De ronde vormgeving van dit werk contrasteert mooi met de lijst die er omheen zit. Het is een werk dat geschikt is voor minimalistische en moderne interieurs. 

Tot zover de introductie in het werk van Valarié Brand. Hopelijk ben je geïnspireerd. Veel succes met het inrichten van je interieur!

Franse kunst is erg modern en kijk vaak ook terug in de geschiedenis van de kunst. Lees daarom dit artikel over Alain Péclard en kom er alles over te weten. 

Wil jij je interieur opknappen? Lees dan dit handige artikelen over projecten die gewoon niet fout kunnen gaan!

Heb jij al Franse kunst aan de muur hangen? Deel je verhaal op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!