Voor en Na: van saaie bungalow tot schitterende woning! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: van saaie bungalow tot schitterende woning!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van RK Next Architekten Modern
Loading admin actions …

Niet elk huis kan mooi zijn, maar kan dat wel worden! En gelukkig ook maar, want anders zou er voor architecten, bouwondernemingen en heel wat andere professionals ook niet zo veel werk meer zijn. Maar dat is er juist wel, vooral als je de oude situatie van de Duitse bungalow ziet die we zo gaan bekijken. Om daar iets moois van te maken moest heel wat werk verzet worden. Het eindresultaat is er echter een om door een ringetje te halen. Kun je niet wachten om het eindresultaat te zien? We gaan snel een kijkje nemen.

Voor: verouderd en saai

Een huis als dit is niet vreemd om tegen te komen. In de loop der jaren zijn er heel wat uitvoeringen van dit type woning gebouwd in Duitsland, maar ook in Nederland. Niet een vervelend onderkomen om in te wonen, maar als het op stijl en uitstraling aankomt, dan valt er wel heel wat te verbeteren. We laten de verouderde en saaie uitstraling dan ook voor wat het is en gaan ons verlekkeren aan het schitterende eindresultaat.

Na: indrukwekkend geheel

De verschillen en contrasten met de oude situatie kunnen haast niet groter zijn dan dit. Een prachtige en eigentijdse woning is ontstaan en de uitstraling van het huis is echt compleet anders geworden. De houten bekleding van de woning zorgt voor een landelijk tintje, maar het totaalplaatje levert toch een heel modern beeld op. Daarnaast is de vrij kleine voortuin ook schitterend opgeknapt waardoor een zeer afgewerkt geheel is ontstaan. Maar ook met deze foto lichten we eigenlijk maar een tipje van de sluier, want er staan nog meer verrassingen op stapel.

Fraaie entree

Het lopen naar de voordeur is, ondanks de korte afstand vanaf de straat, al een leuke ervaring. De landelijk aangelegde tuin vormt een prachtig contrast met de moderne elementen die je overal weer terug ziet komen. Fraaie tuinverlichting maakt het helemaal af, zodat je ook in het donker op prachtige wijze ontvangen wordt.

Hoogteverschillen

We hadden je al beloofd dat er nog wat verrassingen aan zouden komen, en dit is er één van. Aan de voorkant denk je namelijk dat het om een gelijkvloerse woning gaat, maar schijn bedriegt! Aangezien het huis op een helling gelegen is, heb je te maken met hoogteverschillen. En dat biedt schitterende mogelijkheden zoals je kunt zien. Vooral het grote balkon en de daaronder gelegen veranda zijn zo’n schitterende extra die door deze bijzondere ligging geboden wordt. Schitterend is ook het grote raam in de woonkamer. We zijn erg benieuwd hoe het uitzicht vanaf die plek zal zijn!

Wereld op z’n kop

Het hoogteverschil van net was een leuke verrassing, maar de grootste verrassing is toch wel in deze eetkamer te vinden. Je hebt hier een soort van wereld op z’n kop! Wat een ontzettend leuk idee om een plafond te bedekken met kunstgras. En dan hebben we het nog niet eens over de ontzettend leuke hockers gehad, want die zijn op zo’n zelfde originele manier bekleed. En de lampjes in het plafond maken het plaatje helemaal af.

Fantastisch uitzicht

We sluiten met nog een verrassing af: het fantastische uitzicht. Ook weer iets wat je waarschijnlijk niet verwacht had. En je ziet hier een stukje van het grote raam, moet je je voorstellen hoe geweldig het is als vanuit de woonkamer over dit schitterende landschap uit kunt kijken. En dan woon je ook nog in zo’n bijzonder huis… Deze woning is daarmee een heerlijke inspiratiebron.

Wil je meer bijzondere transformaties van huizen van dichtbij bekijken? Dit project is ook zo’n voorbeeld dat je absoluut niet mag missen.

Vind jij dit ook zo'n mooi project? We zijn benieuwd naar je mening!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!