10 stijlvolle en praktische ideeën voor je keukenkastjes | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 stijlvolle en praktische ideeën voor je keukenkastjes

larapappers larapappers
Orford | A Classic Country Kitchen With coastal Inspiration Klassieke keukens van Davonport Klassiek
Loading admin actions …

Het inrichten van een keuken is een uitdaging; er moet namelijk een balans worden gevonden tussen stijl en functionaliteit. 

Een belangrijk onderdeel van iedere keuken zijn de keukenkasten, dit is namelijk jouw opbergruimte. Wat moet er namelijk niet allemaal worden opgeborgen; potten, pannen, kopjes, borden, bestek, maar ook voedsel en lekkernijen. Houd er daarom bij het inrichten van je keuken rekening mee dat er voldoende opbergruimte moet zijn.

Vandaag besteden wij aandacht aan inspiratie voor de keukenkasten, want je schaft ze meestal maar één keer aan!

1. Optimaal ingericht

Deze keuken is optimaal ingericht; zowel onder het keukenaanrecht als boven het aanrecht vind je keukenkasten. Bij deze keuken is er dan ook geen gebrek aan opbergruimte. 

Vind jij het lastig om zelf jouw keuken te ontwerpen? Raadpleeg dan gerust een keukenplanner.

2. De hoekkast

Indien er een hoek in jouw keuken is kun je daar optimaal gebruik van maken. Bij deze keuken zie je dat er in de hoek planken bevestigd zijn die als opbergruimte dienen. 

Indien je een open ruimte wilt creëren door middel van van planken, zorg er dan voor dat je deze planken regelmatig opruimt zodat er geen rommelige look in jouw keuken ontstaat.

3. Deuren met ingebouwde handgrepen

Het opvallende aan deze keukenkasten is dat je geen handgrepen ziet. Dit is vooral functioneel voor gezinnen met kinderen, de kleintjes bezeren zich namelijk al snel aan alles wat uitsteekt.

Er zijn voor keukenkasten dan ook meerdere systemen te vinden; zo kun je voor ingebouwde handgreep kiezen maar ook voor een druksysteem waarbij de deur opent indien je er op drukt.

4. Veborgen kasten

Orford | A classic country kitchen with coastal inspiration Klassieke keukens van Davonport Klassiek Hout Hout
Davonport

Orford | A classic country kitchen with coastal inspiration

Davonport

Deze keukenkast valt meteen op door zijn functionaliteit. Met gesloten deuren ziet de kast er namelijk vrij normaal uit, maar wanneer je de deuren opent ontdek je een wereld aan opbergmogelijkheden. 

Een dergelijke keukenkast is uitermate geschikt voor kleine keukens, op deze manier maak je namelijk optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

5. Een rustieke look

De keukenkasten die je in deze keuken ziet zijn gemaakt van oude, houten elementen. Je kunt dus ook zelf met een beperkt budget een originele look creëren door gebruik te maken van losse elementen.

Verder zie je dat er nog op een andere manier optimaal gebruik gemaakt is gemaakt van de beschikbare ruimte, in het midden van de keuken is namelijk een tafel geplaatst die als werkplaats en opbergruimte dient.

6. Opvallende kleuren

Het bijzondere aan deze keuken zijn de kleuren en de verschillende materialen; de keukenkastjes zijn namelijk van hout, het aanrecht is wit en de muur is rood geverfd. Dit zorgt voor een sfeervolle look. 

Ook zie je dat bij deze keuken onder het gehele aanrecht keukenkastjes zijn geplaatst, op deze manier hoeven er geen keukenkasten boven het aanrecht geplaatst te worden, waardoor de ramen zichtbaar blijven.

7. Het kookeiland

Shaker kitchen by Harvey Jones Klassieke keukens van Harvey Jones Kitchens Klassiek
Harvey Jones Kitchens

Shaker kitchen by Harvey Jones

Harvey Jones Kitchens

Ook van een kookeiland kun je gretig gebruik maken. Bij deze keuken zie je namelijk dat het kookeiland als extra werkplek dient, maar ook als extra opbergruimte; in het keukeneiland zijn namelijk meerdere vakken verwerkt. 

Heb jij behoefte aan meer inspiratie voor de keuken? Lees dan ook dit Ideabook over 15 kleine maar super trendy keukens!

8. Moderne look

Dit is een moderne keuken; alle keukenkasten zijn wit en er zijn weinig decoratieve elementen aanwezig.

Het bijzondere aan deze keuken is dat er ontzettend veel keukenkasten zijn, bij deze keuken is er dan ook geen gebrek aan opbergruimte. Zoals je ziet is er namelijk tegen de linker wand een extra kastwand geplaatst, zelfs boven de koelkast vind je smalle keukenkasten.

9. Alles van hout

Een bijzonder geheel! De gehele keuken bestaat namelijk uit hout wat voor een warme sfeer in de keuken zorgt. 

Het materiaal hout is aan te bevelen indien je een keuken aanschaft voor de langere termijn; hout is namelijk een duurzaam materiaal. Let wel op dat hout goed onderhouden moet worden; water en andere substanties kunnen namelijk vlekken veroorzaken.

10. Verschillende keukenkasten

Bij deze keuken zie je dat er veel keukenkasten zijn en zelfs een aantal zonder deurtjes. Deze open vakken zorgen ervoor dat de moderne, strakke, witte keuken toch gezelligheid uitstraalt. 

Let wel op dat bij een moderne keuken de open vakken goed opgeruimd moeten worden omdat er anders al snel een chaotische look ontstaat.

Welk voorbeeld spreekt jou het meest aan?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!