Slimme oplossingen voor kleine ruimtes | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Slimme oplossingen voor kleine ruimtes

TILL BEHNE TILL BEHNE
Minimalistische keukens van cs Minimalistisch
Loading admin actions …

In een paleis van een huis wonen is niet voor iedereen weggelegd. En waarschijnlijk wil ook niet iedereen dat. Kleine knusse huizen hebben ook zo hun charme. Alleen moet je iets beter nadenken over het inrichten van de beperkte vierkante meters. Als je dat een beetje slim doet, kan je van elke (kleine) ruimte iets fantastisch maken. In dit Ideabook geven we je drie voorbeelden van kleine huizen die dankzij vernuftige ideeën heel goed tot hun recht komen.

Wit

Dit prachtige en stijlvolle appartement telt maar 40 vierkante meter, maar zo op het eerste oog zijn alle woonfuncties prima geïntegreerd. We zien een zitgedeelte, een eetgedeelte en de keuken. Doordat het hele appartement simpel (lees: wit) is gehouden ontstaat er een ruimtelijke sfeer, zelfs op dit kleine oppervlak.

Slimme oplossingen

Bij een gebrek aan ruimte moet je creatief omgaan met bepaalde dingen. Zo is het neerzetten van een grote lompe boekenkast niet heel bevorderlijk. Maar kijk eens hier hoe slim ze dat hebben opgelost. Een boekenkast in de vorm van een trap die leidt naar, wat lijkt op een slaapplek. Twee vliegen in één klap en het ziet er nog goed uit ook.

Multifunctionele meubels

van MinBai Minimalistisch

Je gelooft het niet, maar dit appartement telt maar 18 vierkante meter. En toch vind je er alles wat je nodig hebt. Alle woonfunctionaliteiten vinden we terug op deze foto, alleen missen we de slaapkamer. Laten we het zo zeggen: een aparte slaapkamer is er niet. Maar daar hebben ze wel iets handigs op bedacht.

Hé, een bed

van MinBai Minimalistisch

Als je geen aparte slaapkamer hebt, moet je iets verzinnen waar je 's avonds kan slapen, maar waar je overdag geen last van hebt. En precies dat hebben de mensen van dit appartement gedaan. Overdag zien we een lekkere zitbank die tegen een kast aanstaat. Rechts op de foto zien we hoe de situatie in de avond is. Dan gaat de kast open en schuift daar een bed uit tevoorschijn. Superhandig, super simpel.

Keuken

Minimalistische keukens van cs Minimalistisch
cs
cs

Een keuken integreren in de woonkamer is op zich in deze tijd niets bijzonders meer. Dat zien we wel vaker. Maar hier hebben ze het wel erg goed, en op een vrij klein oppervlak gedaan. En dat is heel aardig gelukt.

Slaapkamer

Minimalistische slaapkamers van cs Minimalistisch
cs
cs

En met de slaapkamer in dit huis hebben ze ook iets heel ingenieus gedaan. Op zichzelf is de slaapkamer niet eens zo heel klein. Dus een muur tussen slaapkamer en woonkamer was denkbaar geweest. Maar voor het ruimtelijk effect is deze schuifdeur natuurlijk helemaal super. Wil je privacy of even rust kan de schuifdeur dicht en heb je twee verschillende ruimtes. Wil je openheid en ruimtelijkheid kan de deur open en ontstaat er een grote levendige en ruimtelijke kamer.

Inspiratie voor het inrichten van de kleine ruimtes kan je hier op doen. Kom je er zelf niet helemaal uit, vraag dan een van deze professionals om hulp. En in dit Ideabook lees je nog meer handige tips voor het inrichten van kleine ruimtes.

Heb jij ook zo'n slimme oplossing voor je beperkte ruimte thuis bedacht? Deel hem hieronder in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!