Voor en Na: een triest dakterras wordt een schitterend paradijsje | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: een triest dakterras wordt een schitterend paradijsje

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne balkons, veranda's en terrassen van Carolina Mendonça Projetos de Arquitetura e Interiores LTDA Modern
Loading admin actions …

Een plat dak is in heel veel gevallen geschikt voor het creëren van een dakterras. De meest belangrijke voorwaarde is vooral dat de constructie stevig genoeg is. Heeft jouw huis of appartement een betonnen vloer? Dan moet het in dat geval geen enkel probleem zijn om een mooi dakterras in te richten. En als dat er eenmaal is, dan heb je vaak een prachtig plekje om van te kunnen genieten. In dit geval is een zeer triest dakterras veranderd in een schitterend paradijsje. Kijk lekker met ons mee naar dit schitterende project van een Braziliaanse architecte.

Voor: leeg en kil

Als jij je gasten hebt voorgehouden dat je huis beschikt over een ruim dakterras, dan komen ze in dit geval wel bedrogen uit. Ruim is het hier zeker, maar een dakterras is dit niet met normaal fatsoen te noemen. Wat een kille en lege ruimte zie je hier! Maar je kunt het ook andersom benaderen: dit is namelijk echt een plek met mogelijkheden. In gedachten kun je hier misschien al wel iets moois van gaan maken.

Voor: alleen het uitzicht is mooi

We zien de oude situatie nog een keer, alleen kijken we nu de andere kant op. Eigenlijk is alleen het uitzicht mooi. Maar de ruimte valt ook hier vanuit dit perspectief weer zo duidelijk op. Het is natuurlijk erg zonde dat alleen maar de was kan genieten van deze bijzondere plek…

Na: onherkenbaar veranderd

Na de grauwe en grijze beelden die je gezien hebt, is dit wel even hele andere koek! Wat een schitterende plek is dit geworden. En je ziet ook direct dat het eigenlijk veel meer is dan een dakterras, want er zijn ook enkele ‘dakkamers’ toegevoegd aan het geheel. Die ruimtes gaan we zo even apart bekijken, maar we willen je toch zeker aansporen om eerst even van dit plaatje te genieten. Wie wil nou niet op zo’n prachtige plek als deze aanschuiven op het terras? De directe omgeving is dan niet meer zichtbaar, maar uitzicht op een bergtop vanaf je eigen dakterras mag gerust een luxe genoemd worden.

Een buitenkeuken

Een buitenkeuken is een extra luxe die uiteraard niet voor ieder dakterras is weggelegd, maar in dit geval was er genoeg ruimte (en budget!) om zoiets moois tot stand te brengen. Maar een buitenkeuken is één, zo’n complete en prachtige keuken als deze mag gerust een beetje decadent genoemd worden. Stromend water is aanwezig, een grote barbecue en zelfs nog een oven. En uiteraard ook een mooie bar. Wat een plek!

Jacuzzi en lounge

Een jacuzzi op je dakterras is mooi, maar als de weersomstandigheden nou zo zijn dat je toch liever binnen blijft, dan kun je deze luxueuze plek niet gebruiken. Tenzij je er natuurlijk gewoon een dak boven bouwt! En dat is hier ook precies gebeurd. In combinatie met een leuke lounge ook nog eens. Nu kun je echt 365 dagen per jaar van je dakterras genieten!

Binnen en buiten

Binnen in de jacuzzi en buiten zwemmen: het is hier allemaal mogelijk! En de binnenruimte kan door middel van schuifdeuren ook onderdeel van de buitenruimte worden gemaakt. Als we nog even met meer technische ogen gaan kijken, dan zie je ook hoe het probleem is opgelost om de technische installaties weg te werken. De opbouw en het zwembad zijn verhoogd aangebracht, daaronder is voldoende ruimte overgebleven voor alle pompen en andere machines. Een handige oplossing!

Ben je helemaal in de ban van dit prachtige dakterras en kun je niet wachten om er zelf ook een te hebben? Je kunt je in ieder geval eerst gaan verlekkeren aan dit bijzondere overzicht van dakterrassen.

Ben je net zo enthousiast over dit project als wij? Laat hier gerust een reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!