Badkamermeubels in donker hout, tien ideeën voor in de eigen badkamer | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Badkamermeubels in donker hout, tien ideeën voor in de eigen badkamer

Stefanie Hesseling Stefanie Hesseling
Rustieke badkamers van Andrea Rossini Architetto Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

Donker houten badkamermeubels zetten de sfeer in de badkamer. Warme en donkere houttinten brengen op een stijlvolle manier leven in de badkamer. In dit Ideabook bekijken we een aantal soorten badkamermeubels in donker hout. Van geleefd donker hout tot stijvol afgelakte badkamermeubels, we bekijken het gehele spectrum zodat jij zelf een keuze kan maken uit het ruime aanbod. Want zoals alles dat in je eigen huis staat, mag de badkamer ook een afspiegeling zijn van wie je echt bent. Het is niet voor niets de ruimte waarin je dagelijks te vinden bent om jezelf op te frissen en je dag te starten. Kijk met ons mee en doe ideeën op voor in de eigen badkamer. Wie weet is een badkamermeubel in donker hout namelijk ook wel iets voor bij jou thuis.

Stijlvol gelakt hout

We beginnen dit Ideabook over houten badkamermeubels met deze moderne badkamer. De meubels die we zien, hoewel ongetwijfeld niet van 100% hardhout gemaakt, geven de badkamer een stemmige sfeer. Door het gebruik van donkere tinten is dit een badkamer die je tot rust doet komen. Door niet alleen in donkere tinten maar ook met speelse lichtwerking te werken, blijft deze badkamer met donker houten badkamermeubel toch toegankelijk. Die speelse lichtwerking zien we vooral terug in het reliëf aan de achtermuur. Door de verlichting daar van bovenop op te laten vallen ontstaat een speels effect. Een goede tegenhanger voor het donkere hout van het badkamermeubel.

Donker hout in de badkamer

Rustieke badkamer met messingen muurkranen Rustieke badkamers van Taps&Baths Rustiek & Brocante
Taps&Baths

Rustieke badkamer met messingen muurkranen

Taps&Baths

Van het stijlvol gelakte hout in de badkamer hierboven gaan we nu naar de meer geleefde varianten in houten badkamermeubels. We bekijken allereerst dit eveneens in donker hout uitgevoerde exemplaar. Ook in deze badkamer is gekozen voor het gebruik van donkere tinten. Van het houten badkamermeubel tot de achterwand en zelfs de vloer, de tinten zijn zwaar ingezet en zorgen voor een rustig geheel. Door in deze donker houten badkamer vervolgens wel veel licht binnen te laten, blijft het toch een fijne open ruimte. Het hout in deze badkamer, en vooral in het badkamermeubel geeft in deze open ruimte extra leven.

Geleefd hout

Ook in deze badkamer zien we een donker houten badkamermeubel. Waar we hiervoor echter stemmig donker hout in een enkel gedeelte van de badkamer zagen, zien we het hier in meerdere onderdelen terug. Van de omlijsting van het bad tot natuurlijk het donker houten badkamermeubel en zelfs de kast, ze zijn allemaal opgetrokken uit hetzelfde geleefde hout. Een mooi aanvulling op de ruimte zoals hij kaal was, als we namelijk onze blik naar het plafond richten zien we ook daar dezelfde kleur hout in verwerkt. Deze badkamer laat zien hoe een houten badkamermeubel als basis kan dienen voor de sfeer in een gehele ruimte. Afgewerkt met het lavendelblauw ontstaat een mooi landelijk geheel.

Authentieke elementen in de badkamer

Ook in deze badkamer zien we het geleefde hout van hierboven terug. Deze keer is de houten balk van het badkamermeubel drager van een ander belangrijk element in de badkamer: de wasbak. Deze wasbak is daarbij wel erg bijzonder. Buiten het feit dat hij op maat gemaakt lijkt te zijn en precies past op de balk van het donker houten badkamermeubel, is ook het materiaal erg bijzonder. Het relatief onafgewerkte natuursteen geeft deze verder enigszins gepolijste badkamer een fijne 'edge'. In combinatie met de houten balk van het badkamermeubel ontstaat een beeld dat ook in een meer industriële badkamer niet had misstaan.

Industrieel hout

Industriële badkamers van homify Industrieel Hout Hout

We haalden hierboven al de mogelijkheid tot het creëren van een industriële badkamer aan. Het donker houten badkamermeubel van hierboven zou zich daar geweldig goed voor lenen. Natuurlijk zijn er ook andere opties. Met dit donkerhouten badkamermeubel met natuurstenen top zien we bijvoorbeeld een huiselijke versie van de industriële look terug. Vooral de grove grepen van het donker houten badkamermeubel spreken in deze setting aan. In combinatie met de verschillende tinten van het geleefde hout waaruit het donker houten badkamermeubel is opgebouwd wordt het een mooi geheel. Dat het vervolgens behalve praktisch ook esthetisch gezien prettig is om twee kranen naast elkaar te plaatsen maakt het beeld helemaal af. 

Landelijk hout

Van het houten badkamermeubel in industriële stijl hierboven, bekijken we nu een meer landelijke versie van een donker houten badkamermeubel. De houten basis met de subtiele wasbak wordt aangevuld met een mooie donker houten achterwand die op zijn beurt weer geweldig mooi matcht met het blauw van spiegel en plinten. Door in deze landelijke setting op het donker houten badkamermeubel een aantal subtiele accessoires te plaatsen, wordt het landelijke concept tot in de puntjes doorgevoerd. Opvallend is dat onder het donker houten badkamermeubel geen plankjes maar twee rotan krukjes geplaatst zijn. Een interessant idee voor iedereen die geen groot voorstander is van vaste meubels.

Hout op hout op hout

In deze badkamer is het niet zozeer het donker houten badkamermeubel dat de sfeer bepaald alswel de gehele wand die in donker hout opgebouwd lijkt te zijn. Door de plaatsing van spiegels aan twee zijden van de badkamer wordt het beeld van het donkere hout eindeloos weerspiegelt. Het plaatsen van spiegels tegenover elkaar is natuurlijk een beproefde methode om een ruimte optisch ruimer te laten ogen. In deze donker houten badkamer is het extra slim deze truc toe te passen, op deze manier wordt ook het geweldige uitzicht namelijk eindeloos herhaalt.

Haal binnen naar buiten

Eclectische badkamers van homify Eclectisch

Een uitzicht zoals hierboven is niet voor elke badkamer weggelegd. Gelukkig zijn er voor de minder fortuinlijken ook andere mogelijkheden om de natuur naar binnen te halen. In deze badkamer is gebruik gemaakt van een bijzondere wandtekening. In combinatie met de natuurlijke tinten en het donkere houten badkamermeubel ontstaat een naturel beeld. Door de kleur van het donker houten badkamermeubel in tint te kopiëren op de muren zien we een fijn geheel terug.

Moderne houten badkamer

We eindigen dit Ideabook met twee voorbeelden van moderne badkamers. De designers hebben bij beide moderne badkamers hun best gedaan uit te gaan van functie om daar vervolgens de vorm uit voort te laten komen. In beide badkamers dus geen overbodigheden of frivole aankleding. Het beeld dat we in beide badkamers met donker houten badkamermeubels terugzien is neutraal en functioneel. De badkamer die we hier bewonderen is bijzonder vanwege het gebruik van hout op verschillende vlakken. Een houten vloer in de badkamer zien we bijvoorbeeld al niet vaak terug. Toch wordt het in deze badkamer prachtig ondersteund door het subtiel te verwerken in zowel de omlijsting van het bad als de achterwand van het toilet. Door daarnaast veel wit te gebruiken blijft de ruimte open en toegankelijk.

Moderne badkamer

Marike Extend wastafel Moderne badkamers van Marike Modern
Marike

Marike Extend wastafel

Marike

We sluiten dit Ideabook over donker houten badkamermeubels af met dit laatste moderne voorbeeld. In deze moderne badkamer is het gebruik van natuurlijke materialen subtiel in de ruimte verwerkt. Het donkere hout van het badkamermeubel wordt daarbij op een bijzondere manier gespiegeld in de tak die we achter het enorme bubbelbad zien. Door de verlichting subtiel te houden en vooral gebruik te maken van daglicht is deze ruimte een mooi voorbeeld van moderne architectuur in de badkamer. De ruimte is optimaal benut en de lichte kleuren leveren, in combinatie met het donker houten badkamermeubel, een sprekend geheel.

Wat vind jij van de houten badkamermeubels die we je in dit ideabook lieten zien? Laat een comment achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!