9 interessante moderne huizen | homify

9 interessante moderne huizen

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
ALEXANDER ZHIDKOV ARCHITECT Scandinavische huizen
Loading admin actions …

Als we dromen van een modern huis zien vele van ons een modern huis voor zich. Met rechte hoeken en lijnen en materialen als beton en effen platen. Waarom voelen we ons aangetrokken tot moderne huizen? Misschien is dit te wijten aan de uitzonderlijke creatieve vormen, de soms ongebruikelijke materialen de de rust die deze huizen uitstralen. 

Vandaag laten we je  9 bijzondere moderne zien die alle opvallen door de vorm, de toegepaste materialen of de relatie die ze met de omgeving hebben. Ga je mee! 

Met een gezellig karakter

De meeste moderne woningen worden van beton of steen gemaakt. Maar hout kan ook prima toegepast worden. Dit bewijst de woning op de foto. Het huis heeft een moderne architectuur, tal van ramen, rechte lijnen en gevels van hout. Hout geeft een huis een warme uitstraling.

Geïntegreerd met de natuur

Dit huis met zijn moderne architectuur past perfect in de natuurlijke omgeving! De vormgeving van het huis gaat prachtig samen met het bos rondom de woning. Het eenvoudige blok met heldere lijnen geeft prioriteit aan de natuur. Het grote ruime terras met ingebouwde zithoek en nodigt uit voor vele uren buiten in het bos. Overdag als de zon hoog aan de hemel staat en 's avonds als de duisternis invalt en het bos tot leven komt.  

Als een kameleon

Dit huis past ook perfect in de omgeving en gaat zelfs op in de omgeving. Het is net alsof de gevelbedekking samensmelt met het groen rondom de woning. Als een kameleon. Het solide huis bestaat uit een aantal blokken met platte daken. Het huis loopt van laag net hoog, net als het glooiende landschap waarin het ligt.  

In blokvorm

Moderne huizen hoeven niet op enorme kavels te staan. Veel huizen passen prima in het centrum van de stad. Dit huis staat bijna ingeklemd tussen twee grotere gebouwen. De architect leidt met de duidelijke lijnen van de woning, de mooie entree en de bijzondere materialen op een briljante manier de aandacht af van de aangrenzende huizen.

Met uitzicht

Een ander uitstekend ontwerp. Het huis is op een verhoging gebouwd om het huis een robuust en stoer uiterlijk te geven. De sterke rechte lijnen, de grote raampartijen en de ruime entree versterken deze uitstraling. Mooi is het terras met met ingebouwd zwembad. 

Een prachtig modern huis dat open staat voor de omgeving.

Als een fort

Moderne materialen, als architectonisch beton, zien we steeds vaker terug in de moderne architectuur. Beton is een materiaal dat prachtig combineert met andere materialen als glas en staal. 

Een huis als een fort met een koele uitstraling, maar met ongetwijfeld een aangenaam interieur.

Met een puntdak

Hoewel het platte dak een opvallend kenmerk is in moderne architectuur, zijn andere vormen van daken ook toegestaan. In dit geval geeft het spitse dak het gebouw de vorm van een heuvel. 

Met veel ramen

Moderne huizen waar de interieurs baden in natuurlijk licht, stralen helderheid en ruimtelijkheid uit. Met grote ramen opent het huis zich vanzelf naar de omgeving. Dit huis heeft grote ramen op elke verdieping en zorgen voor veel lichtinval en geven en de woning een modern karakter.

In het wit

Wit is een kleur die we veel terug zien in moderne woningen. In dit geval heeft de architect de complexe vormgeving van de woning gecompenseerd met witte gevels. Het huis oogt hierdoor modern, ondanks de frivole elementen in het ontwerp.

Kijk in dit Ideabook voor meer voorbeelden van moderne woningen. De huizen in dit Ideabook kenmerken vallen vooral op door het gebruik van grote glasvezels.

In welk huis zou jij wel willen wonen?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!