De vele voordelen van een houten vlonder

TILL BEHNE TILL BEHNE
Marylebone Courtyard, Fenton Roberts Garden Design Fenton Roberts Garden Design Moderne tuinen
Loading admin actions …

Of je nu een tuin, terras of een balkon hebt, met hout kun je het altijd fraai decoreren. Een houten vlonder zal altijd een warme en gezellige uitstraling geven aan je buitenruimte. In dit Ideabook zetten we de mogelijkheden en voordelen van een houten vlonder voor je op een rij.

Mogelijkheden

Met hout zijn er bijna oneindig veel mogelijkheden. Je hebt verschillende houtsoorten die allemaal een eigen karakter hebben. Je kan planken zo dik en het breed laten zagen als je zelf veel, hetgeen ook weer een verschillende uitstraling geeft. En hout is ook makkelijk in allerlei vormen te zagen, dus je creativiteit kan op hol. En zoals je deze foto kan zien, past houdt in elke omgeving en kan je van het zelfde materiaal bijvoorbeeld ook nog plantenbakken maken, zodat er een fraaie geheel ontstaat.

Duurzaamheid

Zoals je deze foto kan zien, kan je met hout alle mogelijke verschillende kanten op. De vorm van je tuin of terras doet er niet toe. Je kan hoeken maken, bochten en verschillende niveaus. Daarnaast is hout ook heel duurzaam, mits je het goed verzorgt. Een buitenbeits of een laklaag zullen het hout beschermen tegen alle mogelijke weersomstandigheden.

Natuurlijke uitstraling

Omdat hout een natuurlijk materiaal is, past het zo goed in iedere tuin. Je ziet hier hoe een vlonder van licht onbewerkt hout prachtig samen gaat met de planten. Maar je zal zien dat eigenlijk elk type hout in je tuin zal passen en er een harmonieus geheel van zal maken.

Verschillende stijlen

Zoals gezegd, zijn er houtsoorten met allerlei verschillende uitstralingen. Afhankelijk van je tuin en wat je qua uitstraling wil bereiken, moet je jouw favoriete houtsoort kiezen. We zien hier bijvoorbeeld een strakke donkere houtsoort die perfect past bij deze moderne tuin. Maar er zijn er ook houtsoorten die wat meer klassiek zijn of juist een robuuste landelijke uitstraling hebben. Het is maar net wat je wil.

Waar je maar wil

Het handige van een houten vlonder is ook dat je het overal in de tuin of het terras kan plaatsen. Je hoeft geen rekening te houden met een fundering omdat een vlonder doorgaans niet zo zwaar is en dus geen te grote belasting is voor de ondergrond. Ook kun je het vlonder precies op maat maken en in elke gewenste vorm.

Onconventioneel

Tot slot willen we jullie dit geweldige houten terras niet onthouden. Deze is alles behalve doorsnee, zowel qua materiaalkeuze als qua uitstraling. Er is niet gekozen voor lange relatief smalle planken maar voor grote houten tegels. Hierdoor krijgt het terras meteen een hele andere look, maar zeker niet minder fraai.

Zie je zo'n houten vlonder in je tuin of op je balkon wel zitten, vraagt dan deze professionals eens voor wat advies. Inspiratie voor je tuin, kan je hier opdoen. En in dit Ideabook lees je meer handige tips over het aanleggen van een buitenruimte met hout.

Welke van deze vlonders zou jij het liefst in je tuin willen? Vertel het ons in de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine