Een verfrissende, minimalistische woning | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een verfrissende, minimalistische woning

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van MODULAR HOME Modern
Loading admin actions …

Sommige woningen hebben het allemaal: de juiste uitstraling, de juiste stijl, de juiste grootte en de juiste locatie. Wat ons betreft is het huis waar je zo met ons een kijkje gaat nemen zo’n geval. Een verfrissende en minimalistische woning die je ontzettend veel wooninspiratie kan geven en die dan ook met recht een droomhuis genoemd mag worden. Een huis onder de Spaanse zon die ideaal zou zijn als ruime vakantiewoning, maar waar je ook wel permanent zou willen wonen. Het ontwerp is niet alleen voor Zuid-Europa geschikt, een huis als dit zou ook prima in Nederland gebouwd kunnen worden. Kijk lekker mee naar dit project van de bouwonderneming Modular Home.

Opvallend in de omgeving

Vaak zie je dat huizen die er zo uit zien als dit exemplaar, opvallen in hun omgeving. Dat is in dit geval dan ook zeker zo als je de woning gaat vergelijken met het meer traditionele huis van de buren. Vanuit dit perspectief kun je heel goed zien dat het een modulaire woning is, opgebouwd uit verschillende betonnen onderdelen. Als je daar goede bouwtekeningen van hebt, dan is het ook heel simpel om de woning als standaardontwerp aan te bieden. En daarbij kan natuurlijk goed rekening gehouden worden met de persoonlijke wensen van de (toekomstige) bewoners.

Een modern sprookjeshuis

Als je een eerste blik werpt op deze royale woning vanuit de tuin, dan heb je bijna het idee naar een modern sprookjeshuis te kijken. De prachtige groene omgeving en het spierwitte huis geven een heel eigentijds beeld van een Mediterraanse woning. Op die manier ontstaat een schitterend eclectisch geheel dat de aandacht trekt. Het zwembad verhoogt de aantrekkelijkheid nog meer en dat geldt ook voor de ruime tuin. Als je hier voor je rust wilt gaan wonen dan mag je dit plekje wel geheim gaan houden, want je familie en vrienden zullen hier maar wat graag komen logeren.

Hoogte en ruimte

Vanbuiten lijkt de woning redelijk bescheiden qua afmetingen, maar schijn bedriegt! Je hebt binnen namelijk heel wat ruimte en ook de hoogte speelt een belangrijke rol in de vormgeving. Je ziet hier een fraaie werkkamer die op de eerste verdieping is gesitueerd en die uitkijkt op de woonkamer. Zo’n hoge woonkamer, met het doorkijkje naar boven, zorgt voor een fantastisch ruimtelijk effect. Door ook binnen te kiezen voor een minimalistisch interieur, blijft er ruimte over voor een klein rustiek tintje in de vorm van een laminaatvloer met een zacht houtmotief.

Strakke keuken

Strakke lijnen en vormen overheersen in de moderne en minimalistische bouwkunst. Deze strakke keuken is daar een heel goed voorbeeld van. In het geval van dit huis had de keuken trouwens niet beter uitgekozen kunnen worden. Letterlijk en figuurlijk is het aanrecht een eiland in de fraaie ruimte geworden. En als je even iets langer naar de foto kijkt, dan zie je dat er ook een klein industrieel tintje is aangebracht: de metalen schuifdeur die woonkamer en keuken van elkaar kan scheiden zorgt daar wel voor.

Ontspannen woonkamer

Op de laatste foto die we voor je uitgekozen hebben, zie je de woonkamer. Een ruimte waarin ontspanning voorop staat. Het redelijk sobere interieur zorgt in combinatie met de omgeving voor een ontzettend relaxed gevoel. En ook hier zie je ondanks de minimalistische hoofdtoon ook weer wat andere stijlen terugkeren. Een huis om oprecht lekker van te kunnen genieten! Wij hebben dat in ieder geval gedaan en hopen dat het ook voor jou geldt!

Ben je op zoek naar meer leuke en inspirerende woningen in een aangenaam klimaat? Op homify kunnen we je daar heel wat voorbeelden van laten zien. Dit huis moet je dan ook zeker niet missen.

Ben je net zo enthousiast over dit mooie huis als wij? We vernemen jouw reactie graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!