Douchebaden in alle soorten en maten | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Douchebaden in alle soorten en maten

Daan Nijssen Daan Nijssen
EVOLUTION BATHTUB: modern  door House of Thol, Modern
Loading admin actions …

Het douchebad is een van de meest comfortabele en veelzijdige sanitaire voorzieningen. Het combineert – je raadt het al – het beste van douche en bad. Je kunt er een korte maar krachtige douche onder nemen, maar je kunt er ook een middag lang in liggen baden. Je kunt genieten van de waterstralen die met hoge druk over je lichaam worden uitgestort, of je kunt je hele lijf rozig laten worden in ruim 100 liter warm water. Je kunt eronder staan, erin zitten, erin liggen. Wat kan je er eigenlijk niet mee? Een douchebad is alles wat je nodig hebt in de badkamer. Het is dan ook niet verwonderlijk dat douchebaden in opkomst zijn. De meeste nieuwe baden worden al met uitgerust met een extra douche. Naast het gebruikersgemak mag jouw douchebad er natuurlijk ook wel sfeervol uitzien. Daarom kozen wij tien voorbeelden voor jullie uit van mooie en handige douchebaden.

Vrijstaand douchebad

Kenny&Mason Big white bath van Kenny&Mason Landelijk
Kenny&Mason

Kenny&Mason Big white bath

Kenny&Mason

Douchebaden bestaan al sinds de late negentiende eeuw, toen de eerste moderne douches hun intrede deden. De vroegste douchebaden bestonden uit een meestal vrijstaand bad met een kraan aan de zijkant. Naast de waterleiding voor de kraan zat een waterleiding voor de douche, die via een doucheslang met de douchekop in verbinding stond. De mobiliteit van deze douchekop was natuurlijk handig, maar bracht ook het nadeel met zich mee dat men de douchekop altijd zelf moest vasthouden. Deze douchekop was dan ook makkelijker zittend te gebruiken dan staand.

Victoriaans douchebad

Het bad op pootjes het center van de landelijke badkamer van Taps&Baths Landelijk
Taps&Baths

Het bad op pootjes het center van de landelijke badkamer

Taps&Baths

Bij de woorden 'klassieke vrijstaande badkuip' denken de meeste mensen waarschijnlijk als eerste aan de stijlvolle Victoriaanse badkuip. Dit tijdloze ontwerp, met zijn charmante rondingen, overhellende randen en rijkelijk versierde pootjes, doet het nog altijd goed in menig badkamer. Een belangrijk voordeel van de vrijstaande badkuip is dat deze eenvoudig te verplaatsen is. Alleen de waterleiding verbindt de kuip met de vloer. Bovendien trekt een vrijstaande badkuip veel meer aandacht dat een geïntegreerde badkuip. De badkuip komt zo volop tot zijn recht als pronkstuk van de badkamer.

Bain long

EVOLUTION BATHTUB: modern  door House of Thol, Modern
House of Thol

EVOLUTION BATHTUB

House of Thol

Dat een vrijstaande badkuip helemaal niet ouderwets hoeft te zijn blijkt wel uit dit hypermoderne douchebad. Deze badkuip heeft de vorm van de immer populaire chaise longue en biedt voor zowel zitten als liggen optimale mogelijkheden. De kuip zelf bestaat uit glasvezelversterkt polyester gecombineerd met marmer. De vorm van het materiaal past zich aan aan de massa van het water en de vorm van je lichaam. Een waar ergonomisch bad dus. Aangezien het materiaal van deze badkuip niet erg vormvast is, wordt de kuip in vorm gehouden door een flexibel eikenhouten frame. Wat de douche betreft is er gekozen voor een soort tussenvorm tussen douchekop en kraan. Deze kraan geeft meer water dan de meeste kranen en heeft ook een hogere waterdruk. Hierdoor is deze kraan perfect geschikt als zitdouche.

Minimalistisch douchebad

Modern interieur Amsterdam oud-zuid: modern  door Het Ontwerphuis, Modern
Het Ontwerphuis

Modern interieur Amsterdam oud-zuid

Het Ontwerphuis

We maken een sprong naar de moderne tijd. Tegenwoordig zijn de meeste badkuipen geïntegreerd in de muur en is de douchekop op een vaste plek aan de muur bevestigd. Ook zijn de douchekoppen groter geworden en hebben ze een hogere waterdruk, waardoor een moderne douchebeurt bijna gezien kan worden als een minimassage. De trend in de meeste moderne badkamers is om de muren, de vloer, het plafond en ook de meeste sanitaire voorzieningen in witte tinten uit te voeren en robuuste materialen te gebruik als aardwerk, kunststof of marmer. De combinatie van deze materialen en deze kleur heeft een hygiënische en rustgevende uitstraling die goed bij de badkamer past.

P-vormig douchebad

modern  door Coventry Bathrooms, Modern
Coventry Bathrooms

​P Shaped Shower Bath

Coventry Bathrooms

Een ander veel voorkomend ontwerp voor douchebaden is de P-vormige kuip. Het langwerpige gedeelte van de P biedt optimale ruimte om te liggen, terwijl de halve cirkel aan het hoofdeinde voldoende ruimte biedt om comfortabel onder de douche te staan of te zitten. Het douchegedeelte is bovendien afgeschermd door een doorzichtig plastic douchescherm, terwijl de rest van het bad open is gelaten. Hierdoor zijn de douche- en badgedeeltes van dit douchebad duidelijk van elkaar te onderscheiden.

Bad met gefixeerde douche

Dit douchebad staat qua ontwerp tussen het klassieke vrijstaande bad en het moderne geïntegreerde bad in. De badkuip is in principe vrijstaand, maar is wel tegen de muur aan geplaatst en ziet er niet uit alsof die gemakkelijk te verplaatsen is. De douchekop is op een vaste plek gefixeerd, maar zit tegelijkertijd vast aan de badkuip. De charme van het klassieke vrijstaande bad en het comfort van het moderne geïntegreerde bad worden zo op een creatieve manier met elkaar gecombineerd.

Vrijstaande badtobbe

van homify Scandinavisch

De langwerpige badkuip waar je languit in kan liggen is inmiddels zo wijdverbreid dat je bijna zou vergeten dat baden ook in andere vormen voorkomen. Neem nu een badkuip in ronde of halfronde vorm: de tobbe. Tot ver in de twintigste eeuw was de tobbe de meest voorkomende type bad. Een modern bad in de vorm van een tobbe roept dus al snel een nostalgisch gevoel op. Ook van een tobbe kan je een douchebad maken, zoals op deze foto te zien is. De mobiele douchekop maakt dat je zowel naast als in de badkuip kan douchen, afhankelijk van je voorkeur.

Geïntegreerde badtobbe

Een badkuip als deze heb je waarschijnlijk nog niet eerder gezien: perfect rond van vorm, diep genoeg om in te kunnen staan en bovendien geïntegreerd in de vloer. Deze badkuip biedt ruimte aan een grote hoeveelheid water en aan meerdere mensen, maar neemt weinig ruimte in. De douchekop is gefixeerd en is gemonteerd naast de kraan. Een zitdouche dus, maar vanwege de diepte van de tobbe komt het water toch van relatief hoog.

Rustiek douchebad

van homify Rustiek & Brocante

Een goede manier om sfeer te creëren in de badkamer is door gebruik te maken van materialen die meestal niet gebruikt worden in moderne badkamers. In dit geval gaat het om hout, maar natuursteen is ook een goede sfeermaker. De gelakte en gepolijste planken met natuurlijke houtlook scheppen een rustieke ambiance waarbinnen de hygiënisch witte badkuip extra opvalt. De gordijnen bieden de nodige privacy en maken het landelijke gevoel compleet.

Moderne douchebad cabine

Van een douchecabine hebben we allemaal wel gehoord. Vier glazen of kunststoffen schermen zorgen dat het water niet over de hele badkamervloer stroomt en dat het stoom zich ophoopt in de cabine, waardoor je eenvoudig je eigen stoombad creëert. Waarom zou je het ontwerp van de douchecabine niet toepassen in je douchebad? Door met doucheschermen de hele badkuip te omsluiten creëer je een knusse badcabine waarin je helemaal tot jezelf kan komen.

Welke type douchebad spreekt jou het meest aan? Laat het weten in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!