10 fantastische design zonneschermen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 fantastische design zonneschermen

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
van Marie de Saint Victor Eclectisch
Loading admin actions …

Of  je nu een tuin hebt of een balkon; in de zomer is het belangrijk om jezelf en je huis op effectieve wijze te beschermen tegen de zon en warmte. En hiervoor is niets beter geschikt dan een zonnescherm. Vaak zien we een oranje of gestreept scherm. Maar wist je dat er nog veel meer variaties en mogelijkheden zijn? Er bestaat  een oneindige variatie in alle stijlen en kleuren. 

We presenteren hier een selectie van zonneluifels en een aantal nuttige adviezen voor degenen die erover denken om er een te laten installeren in hun eigen huis…

1. Zonnescherm als prieel

Pergola's en tuinhuisjes zijn een fantastische basis voor in je  tuin, zowel omdat ze zowel nuttig zijn voor het creëren van comfortabele ruimtes als voor hun esthetische en decoratieve kwaliteiten. Maar voordat je een pergola plaatst is het handig om je eerst te laten informeren over de functie, soorten en materialen van de pergola. Tegelijkertijd is het aan te raden om een aantal basisprincipes te leren over hoe je houten palen in de grond plaatst, hoe je de structuur van de pergola bouwt en metalen elementen installeert.

2. Pride and prejudice

van homify Klassiek

In je eigen tuin! Een prachtig traditioneel Engels theeprieel. In dit geval heeft het tuinhuisje dat we op de afbeelding zien uitrolbare plastic muren die grotendeels transparant zijn en die je gemakkelijk kunt weghalen. Dus ook op regenachtige dagen kun je nog genieten van je terras zonder het gevaar nat te worden en tegelijkertijd heb je wat privacy tegen blikken van buiten.

3. Combineer verschillende kleuren

Schaduwlounge over het terras: modern  door Bladgoud-tuinen, Modern
Bladgoud-tuinen

Schaduwlounge over het terras

Bladgoud-tuinen

Het is tijd om ook even stil te staan bij een praktisch aspect. Bij het kiezen van de soort schaduw van je zonneluifel is het belangrijk om ook rekening te houden met de context van de kleuren, dat wil zeggen, de kleuren die overheersen in je tuin of op je terras, net zoals we  rekening houden met de kleur van de pergolastructuur. Op deze manier kun je een meer aangename en harmonieuze ruimte creëren. In dit voorbeeld zien we dat zowel de kleur als vorm van de luifel perfect past bij de woning.

4. Combineer verschillende schermen

Wil je super origineel te zijn en alle afgunst van je buren wekken? Combineer dan twee of meer luifels die elkaar aanvullen. Zo kun je bijzondere en verrassende vormen realiseren. En daarnaast natuurlijk een effectieve schaduwrijke ruimte creëren! Wil je zelf een triangel zonnescherm maken dan lees je hier meer over in dit artikel.

5. Koel op je hete balkon

In het algemeen geldt dat op balkons de zonnestralen afhangen van de oriëntatie en tijd van de dag, dus is het handig om een luifel te plaatsen die je makkelijk kan openen en sluiten op de warmste momenten zodat je op alle momenten schaduw kunt creëren. Bovendien garanderen deze luifels ons van de juiste privacy en intimiteit.

6. Beweegbare rolgordijnen

Zonneschermen met knikarmen worden vaak gebruikt voor een rote oppervlakte. Wanneer de luifel wordt ingetrokken ondersteunen de gebogen armen waardoor de structuur verdicht en deze geen ruimte innemen aan de gevel. Meestal zijn deze luifels zeer duurzaam en bestand. Met een lichte witte blijft je woonkamer voorzien van voldoende daglicht wanneer de luifel uitstaat.

7. Driehoekschermen

Deze luifels geven een uitstraling en een heel andere draai dan we gewend zijn. Het belangrijkste kenmerk is dat het doek onder spanning staat en parallel aan de grond wordt gehouden aan de uiteinden ofwel door middel van palen ofwel door bevestiging aan de muur of een combinatie van beide. Afhankelijk van de vorm en positie kunnen er verschillende schaduwen gecreëerd worden en een unieke inrichting.

8. Tent voor een evenement

Wow, wat een schitterende zonnetent is dit! Wanneer we iets in onze tuin willen vieren en een groot aantal gasten willen uitnodigen dan loop je het risico dat onverwachte regen je feest kan bederven. Maar voor deze gelegenheden zijn er bedrijven waar je de meest fantastische tenten kunt huren en zo is het succes van je event gegarandeerd!

9. Verankerd in de muur

Sommige luifels kun je met spanners, verankeren in bestaande structuren zoals muren, daken waardoor de installatie veel gemakkelijker is. Vooral op binnenplaatsen waar je de vier buitenmuren kunt gebruiken.

10. Uitschuifbaar scherm

van homify Klassiek

Deze laatste optie is het ideaal voor diegenen die zowel zon als schaduw willen omdat deze aan een pergola is geïnstalleerd. Zo kun je voor de helft een zonnige omgeving creëren en de andere helft in de schaduw laten. Er zijn verschillende versies zowel handmatig als elektrisch.


Nu we weten hoe je buitenshuis schaduw kunt creëren hoeven we alleen nog maar te denken over hoe je ruimte onder de luifel gaat benutten!

En ben je overtuigd? Ga je je oranje scherm inruilen voor een nieuwe?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!