10 ideeen voor een unieke tuindecoratie

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Garden design, DB design DB design Moderne tuinen
Loading admin actions …

De zomer komt stilaan tot een eind. Toch zijn decoratieve ideeën voor de tuin altijd welkom. Zelfs de herfst kan warme dagen bevatten zodat idealiter de laatste gouden warme zonnestralen nog net in je tuin vallen. Een decoratieve buitenruimte is altijd leuk om naar te kijken. Maar hoe en waar breng je nu die mooie accenten mee aan? Vaak komen we niet veel verder dan een zithoek of vijver. 

Maar er is nog zoveel meer mogelijk! De volgende foto's geven je inspiratie en ideeën om toe te voegen aan je eigen tuin. Of het nu gaat om grote of kleine tuinen of terrassen onze experts hebben voor elk van deze plekken wel iets.

1. Beeldentuin

Garden design, DB design DB design Moderne tuinen

Hou je van keramiek en kunst maar heb je binnen geen ruimte? Dergelijke beelden vragen om een grote ruimte en wat is daar nu geschikter voor dan je tuin? Maak een paar mooie hoekjes vrij van planten en plaats er een mooi beeld voorzien van grondspots en je hebt een prachtige artistieke galerie/tuin!

2. Curvy loungehoek

De loungehoek heeft inmiddels in menig tuin zijn entree gemaakt maar de variatie in modellen en kleuren is vaak beperkt. Zo'n loungehoek neemt veel ruimte in en is een belangrijke sfeerbepaler in je tuin. Kies hier dus voor een mooi ontwerp zoals deze prachtige rotanachtige zithoek met ronde vormen. Is er weinig variatie in de winkels? Kijk dan eens op onze tuinpagina's voor de meest schitterende designmeubels

3. Mediterraans accent

Wat is er nu mooier dan een vleugje mediterrane flair in je tuin? Daarvoor heb je niet eens zoveel nodig. Je plaatst wat mediterrane planten zoals Agave, palmen, Bougainville en Oleander. Ook grote rotsblokken her en der verspreid, zorgen voor een mooi accent of een natuurstenen muurtje of pad. Ook deze rotan gevlochten loungeseats passen prima in het mediterrane beeld. In dit artikel kun je meer lezen hoe je een mediterrane tuin aanlegt.

4. Kleuraccenten

Veel tuinen bevatten veel groen en zien er zeer gestructureerd en ordelijk uit. In de zuidelijke landen zien we in veel tuinen ware kleurexplosies aan bloemen die zorgen voor een uitnodigende en vrolijke aanblik. Durf dus eens wat mooie kleuraccenten aan te brengen zoals hier in deze bak met roze en oranje bloemen. Dat fleurt je hele tuin op! Zo'n hoge bak of muurtje kan ook prima dienen als afscheiding in je tuin.

5. Zen tuin

We zijn allemaal druk-druk-druk en wat is nu een betere plek om tot rust te komen dan je tuin. En zeker wanneer je achterin je tuin een mooi Buddha beeld plaatst als klein altaar creeer je een extra rustgevende sfeer in je tuin. Wanneer je vanuit je woonkamer naar je Buddhabeeld kijkt, voel je je gelijk helemaal Zennn… .

6. Bijzondere schutting

Er is niets saaier dan een kale grijze schutting waar je elke dag tegenaan kijkt. Gelukkig zijn er tegenwoordig schuttingen met bakken waar je planten in kunt plaatsen of waar al hedera tegenaan groeit te koop. Of denk eens aan een mooie natuurlijke schutting van wilgentenen.

7. Onderhoudsarm

De eigenaren van deze woning hebben een tuinarchitect voor de herinrichting van de tuin ingehuurd. Ze wilden meer ruimte maar minder werk en toch een gezellige sfeer creëren. Bovendien moest er vorm gegeven worden  aan de olijfboom en de palm. Niet zo gemakkelijk om aan al deze eisen te voldoen. Het grasveld werd in het midden geplaatst dat aan de zijkant wordt begrenst door een kiezelbed. De palm werd opgenomen in het terras. Dit ontwerp maakt het mogelijk om te genieten van je tuin zonder dat je er een hoop werk aan hebt!

8. Voor de kleine tuin

Ook wanneer je maar een klein plaatsje of tuin hebt, moet je jezelf gelukkig prijzen want ook hier kun je een klein paradijsje maken. Het belangrijkste daarbij is om een comfortabele knusse zithoek te maken. De bistro-look tafels en stoelen nemen weinig ruimte in en zijn zeer geschikt voor een kleine ruimte. Wanneer je twee muren hebt, kun je in zo'n kleine tuin ook twee haken in de muur maken en er een heerlijk hangmat ophangen.

9. Klassiek elegant

Het is belangrijk om ook goed na te denken over welke stijl je graag in je tuin wilt neerzetten en ook de decoratie en meubels daarbij aan te passen. Deze zithoek zou in een wilde of bohemian tuin wat saai ogen maar in deze klassieke tuin combineert deze prachtig met het oude landhuis en de landelijke tuin. Voor een bohemian sfeer plaats je bijvoorbeeld bamboe of rotan meubels en een slinger met gekleurde lampionnen.

10. Kleine perken

Een andere mogelijkheid om je tuin te decoreren is door het plaatsen van grote tegels en tussen deze tegels her en der kleine perken te creëren. Deze perken kun je afhankelijk van je wensen groter of kleiner maken. Zo heb je een redelijk onderhoudsarme tuin en toch wat groen en kleur tussen je tegels!

Heb jij al een Buddha beeld in je tuin voor een Zen gevoel?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine