Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Dutch Design | 5 Unieke keuken producten

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Nederlands ontwerp brengt ons vandaag een aantal unieke keuken producten die slim, functioneel en vooral ook prachtig design vertegenwoordigen. Deze 5 ontwerpen zullen iedere keuken praktisch, stijlvol en vooral uniek maken: pronk met Dutch Design in je keuken en verwen jezelf met deze handige en mooie keukenhulpjes.

De Slowcooker

Slowcooker:  Keuken door Studio Divers*
Studio Divers*

Slowcooker

Studio Divers*

“Slow cooking,” de trend waarbij gerechten langzaam, gezond en eenvoudig gegaard worden is een perfecte manier om simpele tot complexe gerechten te bereiden terwijl je zelf werkt of van je vrije tijd geniet. Voeg ingrediënten toe aan de Slowcooker, zet de afgedekte schaal in de oven en een aantal uren later heb je zonder extra moeite of werk en zonder gebruik van olie of vet een gerecht waarin alle vitaminen, mineralen, geuren en smaken optimaal behouden zijn gebleven. Ontwerpbureau Divers heeft hierbij ook nagedacht over gebruik en design waaruit deze prachtige aardewerken set ontstond. Het materiaal is gekozen op bestendigheid tegen de hitte van oven terwijl de rubberen ringen onder ieder deel een ingebouwde onderzetter vormen. Daarnaast zijn de verschillende onderdelen van de Slowcooker zo vormgegeven dat deze gebruikt kunnen worden als stijlvolle borden of kommen. Totaal op gebruiksgemak en stijl gericht is het resultaat een kook- en eetset dat perfect bij de trendy bereidingswijze past.

Boomerang-Wok

Het tweede bijzondere keuken product dat wij aan jullie voor willen stellen is deze uniek gevormde wok. Ontworpen door Nikolai Carels, de uitvinder van de inmiddels tot standaard verworden HEMA fluitketel, is deze pan niet alleen een esthetische keuze voor een hoog design standaard – de unieke rand zorgt daarnaast voor groot gebruiksgemak. Dankzij de omgebogen hoge vorm aan één kant van de pan is het scheppen en draaien van ingrediënten geen verloren strijd tegen de natuurwetten. Kleine zowel als grote stukken vis, vlees of groenten blijven ook bij verwoed kokkerellen in de pan. Niet voor niets heeft dit ontwerp dan ook een patent op de specifieke vorm.

Granaat

In één oogopslag is duidelijk waarom deze citruspers de naam Grenade gekregen heeft. De aan beide kanten aflopende vorm doet sterk aan een granaat denken en heeft de ontwerper er dan ook toe geleid de filosofie “Make Juice, Not War” aan de naam toe te voegen. Naast de elegantie die de vorm aan dit gebruiksvoorwerp verleent is deze ook een slimme truc van Nik Baeyens om op eenvoudige manier functionaliteit aan het alledaagse van de citruspers toe te voegen. Het kleine geoliede beukenhouten voorwerp kan op 3 verschillende manieren voor verschillende fruit- en groentesoorten ingezet worden. Daarnaast past de inzetring op alle gangbare maten glas of beker zodat dit voorwerp in ieder huishouden gebruikt kan worden met een minimum aan opbergruimte. Een waardig lid van deze collectie bijzondere keuken producten dus!

Savon du Chef

Savon du chef:  Keuken door Studio Gooris Ltd
Studio Gooris Ltd

Savon du chef

Studio Gooris Ltd

Na het persen van citrusvruchten of het snijden van uien en knoflook voor in de Boomerang-Wok of Slowcooker zal dit lookvormige stalen voorwerp goed van pas komen. De stalen zeep zal ieder al wel in een of andere vorm bekend zijn, en het materiaal en gebruik als zeep is dan ook niet vernieuwend. Bijzonder is hier vooral de unieke vorm: niet alleen vanwege de licht humoristische verwijzing naar knoflook en uit, maar ook vanwege de spits toelopende punt dat ideaal geschikt is voor het reinigen van nagels. Dankzij de holle vormgeving is de Savon du Chef daarnaast licht en blijft deze ook drijven als deze in het water valt.

Tablewearable

Tablewearable:  Keuken door Pauline 't Hoen
Pauline 't Hoen

Tablewearable

Pauline 't Hoen

Ten slotte zien we hier een collectie producten die gerust de winnaar van deze unieke reeks genoemd mag worden: de serie Tablewearable (een samentrekking van “tableware” en “wearable”) van Pauline 'T Hoen is niet zomaar een set servies maar vormt een geheel nieuwe manier van eten. Ieder stuk vormt een sieraad dat gedragen kan worden: op de vingertoppen, tussen de vingers geklemd, als ring, in de handpalm gelegd of hier een combinatie van. Zo is het eten letterlijk binnen handbereik en wordt op elegante manier “met de vingers” gegeten. De vormgeving versterkt de associatie met puur en natuurlijk eten dankzij de eenvoudige en oeroude vormen die aan archeologische objecten uit vroegere eeuwen doen denken. Het materiaal vormt hierbij een extra bijzonderheid: hoewel sprekend lijkend op keramiek is ieder stuk van plastic vervaardigd en op onverwachte manier gecombineerd met goud en zilver tot een kunstwerkje dat uitersten combineert: oeroude functionaliteit met het moderne sieraad. Met deze collectie maak je indruk in de keuken en wordt het eten van hapjes en andere lekkernijen een exclusieve ervaring: maak van je gerechten echte juweeltjes!

Deze 5 keuken producten zijn maar een kleine selectie van de vele unieke designs van onze experts. Speur eens rond bij onze Nederlandse experts voor meer bijzonder DutchDesign, of lees hier over een wel heel speciaal keuken product.

Welke van deze producten is jouw favoriet? Deel je mening bij de berichten hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!