Voor en Na: van triest huis naar droomwoning | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: van triest huis naar droomwoning

Johan van Dijk Johan van Dijk
van bau-kult-ur Klassiek
Loading admin actions …

Een droomwoning heb je niet zo maar. En als dat wel zo is, dan val je met je neus in de boter. Of je gaat druk aan de slag om je ware droomhuis te bouwen. De bewoners van deze woning hebben de keuze gemaakt om hun trieste huis tot een droomwoning om te bouwen. De Duitse architecten van Bau-kult-ur hebben een schitterend ontwerp gemaakt om van deze naargeestige woning een prachtig huis te maken. Ben je benieuwd hoe dit er in de praktijk uit is komen te zien? Reis dan snel met ons mee om een kijkje te gaan nemen.

Voor: een somber Duits huis

Ga over de grens met Duitsland en je kunt ze nog tegenkomen: sombere huizen uit de periode van de wederopbouw. Ooit gebouwd om er voor te zorgen dat iedereen een fatsoenlijk dak boven het hoofd kreeg, maar in de jaren 50 werd vooral praktisch gedacht en deze woning heeft met stijl helaas weinig te maken. Verbouw of nieuwbouw waren de enige opties om dit huis weer helemaal bij de tijd te brengen. Maar een belangrijk aspect speelde daarbij een grote rol: het dak moest eerst gesaneerd worden aangezien er nog asbest platen op lagen… Een klus die vanwege de gezondheidsrisico’s door speciale professionals is uitgevoerd. Daarna brak de tijd aan om flink te gaan verbouwen. Het eindresultaat gaan we direct bekijken.

Na: een volledig getransformeerde woning

Na de verbouwing is een volledig getransformeerde woning te zien. Herken jij het huis nog terug? Het meest opvallende is natuurlijk het nieuwe dak. Maar ook de fraaie rode bepleistering, het met hout bekleedde gedeelte en het nieuwe dakterras trekken de aandacht. De uitstraling wordt helemaal compleet gemaakt door de twee schoorstenen die zijn geplaatst. Een sprankelend geheel en dat maakt ons dan ook gelijk erg benieuwd naar de binnenkant van de woning.

Prachtige eetkamer

In het huis komen we als eerste een prachtige eetkamer tegen. Een leuke en ontspannen ruimte waar je gezellig met het gezin kunt eten. Het laat ook gelijk de hele frisse landelijk-rustieke stijl zien die is gebruikt. En die boogjes lijken wel een kleine verwijzing naar de Mediterraanse stijl te zijn. Let trouwens ook even op de schitterende houten vloer. Dat geeft gelijk zo ontzettend veel extra aan een ruimte. Als dit een voorproefje is voor de rest, dan zijn wij verkocht.

Fraaie doorkijkjes

Door veel gebruik te maken van bogen, ontstaan ontzettend leuke doorkijkjes in het huis. Een paar stoelen ontbreken nog, maar als die er ook eenmaal staan, dan kan deze ruimte als tweede eetkamer gebruikt worden of als kleine werkkamer. Ideaal als je thuis gaat werken of als de kinderen druk aan het studeren moeten gaan. In deze nieuwe ruimte is voor een simpele laminaatvloer gekozen, maar je ziet dat in het oude gedeelte de prachtige parketvloer is blijven liggen.

Onder het nieuwe dak

Onder het nieuwe dak van het huis is een hele mooie en vooral hoge zolder ontstaan. Erg leuk is dat er is gekozen voor een dakconstructie die oud aandoet. Dat geeft gelijk ook zo ontzettend veel extra sfeer aan de bovenverdieping. En het zorgt vooral ook voor extra kamers. Je zou in dit huis bijvoorbeeld prima een bed and breakfast kunnen beginnen.

Een plaatje!

Als afscheid bekijken we nog een keer het huis. Wat is het een plaatje! Een zeer geslaagde verbouwing heeft er voor gezorgd dat dit huis, dat eigenlijk ten dode was opgeschreven, er weer jaren tegenaan kan.

Wil je meer grondige verbouwingen zien om een beetje extra inspiratie op te doen? Dit huis zal je dan ook zeker kunnen helpen.

Ga jij zelf ook aan het verbouwen? We zijn benieuwd naar jouw plannen!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!