Voor en Na: een klein huis groots verbouwd | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: een klein huis groots verbouwd

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne woonkamers van 인벤트 디자인 Modern
Loading admin actions …

Je blijft je keer op keer verbazen over de woningen in Zuid-Korea. Vaak zijn ze qua oppervlakte vrij beperkt, maar de uitstraling die de woningen hebben is groots te noemen. Wel moeten we daarbij de kanttekening plaatsen dat er heel wat huizen in een verouderde toestand verkeren, zowel op het gebied van het interieur als de buitenkant van het geheel. In dit geval was het laatste aan de orde, maar is er na een zeer grondige verbouwing en herinrichting een prachtige vernieuwde woning ontstaan. De experts van Invent Design zijn verantwoordelijk geweest voor de fraaie aankleding van het huis.

Voor: terug in de tijd?

Heb je wel eens van die huizen waar je naar binnen stapt en waar je gelijk het idee krijgt terug te gaan in de tijd? Deze woning was zo’n typisch geval. Hopeloos verouderd en daardoor gelijk ook donker en ongezellig. De oplossingen die in zulke interieurs worden gekozen hebben vaak dan ook een averechts effect. Het gordijn in het midden van de ruimte zou de boel moeten verfraaien, maar het maakt de inrichting alleen maar truttiger en bovendien krijg je het gevoel dat het er nog krapper van wordt dan het al is.

Na: fris, ruim en hip

Het contrast met de vorige foto kan bijna niet groter zijn. Van de krappe en benauwde woonkamer is gelukkig helemaal niets meer te zien. Zowel binnen als buiten is er flink gewerkt. Buiten zie je namelijk dat er een prachtig verhoogd terras is aangebracht. Met zeer veel zorg is dit samengesteld en ook aan de buitenverlichting is goed gedacht. Een lekker plekje om de mooie zomerdagen door te brengen. Maar de klap op de vuurpijl is natuurlijk het interieur. Vooral de prachtige meubels die zijn geplaatst zorgen voor een zeer aangename uitstraling.

Voor: verwaarloosde keuken

De woonkamer gaf in de oude situatie al een redelijk troosteloos beeld, maar dan heb je de verwaarloosde keuken nog niet gezien. De kastjes en deuren die schots en scheef hangen, een geïmproviseerd gasfornuis en een krappe ruimte vormen nou niet de ideale omstandigheden om eens even lekker te gaan koken. En dan hebben we het nog niet eens over de stijl (of beter gezegd het gebrek aan stijl) gehad. Er is hier niet eens een overgang, de twee gedeeltes lijken wel met elkaar te vloeken.

Na: schitterende eclectische keuken

Wederom zien we een wereld van verschil. Wat een heerlijke keuken is er nu ontstaan. Je kunt hier fatsoenlijk koken op een mooi fornuis en de zeer ruime gootsteen biedt ook heel wat mogelijkheden. Maar als je naar de stijl gaat kijken dan is dat toch wel het meest overweldigend. Modern en industrieel zijn hier in een heerlijke eclectische mix samengebracht.

Voor: het exterieur

Vaak beginnen we aan de buitenkant van een huis en gaan vervolgens naar binnen, maar we doen het in dit geval andersom. En zoals je al wel aan voelt komen, zien we hier de oude situatie. Het huis zelf is eigenlijk best wel fraai en heeft een bepaalde allure, maar de donkere kleuren en de omgeving maken alles wel erg somber. Ook hier mag dus wel wat gebeuren.

Na: stijlvol grijs

De uitstraling van de buitenkant van de woning is ook met heel wat sprongen vooruit gegaan. Een stijlvolle grijze kleur bepaalt het beeld en je ziet hier ook het mooie verhoogde terras. En vooral de kozijnen zijn ook heel wat verbeterd. Een mooie bekroning op de leuke verbouwing van dit huis.

Benieuwd geworden naar meer inspirerende verbouwingen? Door lekker rond te neuzen doe je zelf ook heel wat ideeën op! Dit leuke project kan je ook zeker verder helpen.

Vind jij dit een inspiratiebron voor een verbouwing? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!