20 kleine tuinen die in een hoekje passen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

20 kleine tuinen die in een hoekje passen

larapappers larapappers
Tropische tuinen van Greice Peralta Tropisch
Loading admin actions …

Groen doet een mens goed. Het zorgt namelijk voor ontspanning. Maar we hebben niet allemaal ruimte voor een tuin. Daarom hebben wij vandaag voor jou 20 kleine tuinen op een rijtje gezet die je makkelijk kunt aanleggen, desnoods in een hoek! 

Een hoektuintje moet natuurlijk wel aangepast worden aan de type woning waarin jij woont, denk daarom goed na over de plantsoort en de beschikbare ruimte. Kijk met ons mee en laat je inspireren!

1. De verticale tuin

De verticale tuin is ideaal voor hen die weinig ruimte hebben. Bij een verticale tuin benut je namelijk de oppervlakte aan de muren die beschikbaar is. Op deze manier zorg je ook voor een groene oase! Door middel van bloempotten die aan de muur zijn bevestigd zie je dat bij dit project een kleine tuin gecreëerd is.

2. Houten terras

Soms is er weinig ruimte beschikbaar, maar kun je toch door middel van twee bloempotten en een houten terras een gezellige buitenruimte creëren. Let ook op de witte kiezelstenen, zij brengen een moderne sfeer met zich mee.

3. Groene muur

Met bloempotten die je aan een muur bevestigd en klimplanten zorg je voor een groene muur. Een groene muur geeft op een terras een natuurlijk gevoel, een echte aanrader!

4. Groene bollen

Het type plant hangt af van jouw smaak. Zo zie je dat bij deze kleine tuin voor groene beplanting gekozen is. Houd jij van bloemen? Dan kun je natuurlijk ook voor een kleine tuin met kleurrijke bloemen gaan.

5. Bloempotten

Voor een kleine tuin is niet veel nodig, maar je moet er natuurlijk wel een beetje oog voor hebben! Bij deze kleine tuin is er gebruik gemaakt van bloempotten; 3 grotere op de grond en een aantal smalle houten bloembakken aan de muur. Een fijn groen hoekje!

6. Tuin met stenen

Deze kleine tuin werd aangelegd met kiezelstenen, een kleine houten vloer, een aantal bloempotten en een houten bank. Er is niet veel nodig voor een groen hoekje!

7. Geniet van de ruimte onder de trap

Deze tuin is ontstaan onder een trap, op deze manier is een verloren ruimte tot leven gekomen! Door middel van stenen, een houten bank en een aantal planten is hier een groene oase ontstaan.

8. Verschillende kruiden in potten

Het is misschien niet groot genoeg om een tuin genoemd te worden, maar het geeft zeker een groene indruk! Een kruidentafeltje kun je makkelijk zelf aanleggen op een balkon. Op deze manier kun je toch van je groene vingers genieten.

9. Tegels van hout

In deze tuin is door middel van houten tegels een paadje gemaakt. Dit paadje zorgt voor een gezellige en uitnodigende sfeer. 

Je kunt natuurlijk ook altijd een professional raadplegen als je hulp nodig hebt bij het ontwerpen van jouw tuin.

10. Kleur

In deze hoek is door middel van kleur een opvallende sfeer gecreëerd. De oranje muur en de kleurrijke bloemen zorgen voor een levendig geheel.

11. Verticale tuin met fontein

Het maakt niet uit of de ruimte in jouw woning klein is, het gaat erom hoe je van de beschikbare ruimte gebruikt maakt. Bij deze mini-tuin zie je dat er gebruik gemaakt is van de muur en dat er voor de muur een kleine fontein geplaatst is.

12. Vrolijke boompjes

Door middel van een aantal bijzondere planten in potten kun je ook voor een groene oase zorgen. Bij deze hoektuin is er gekozen voor kleine palmbomen.

13. Het gebruik van hout

Hout is een natuurlijk materiaal en staat in iedere tuin goed. Het brengt een warme en harmonische sfeer met zich mee.

14. Tuin in de gang

Dit is zeker een bijzondere tuin, namelijk in de gang! Dit is een uitstekend idee als je geen buitenruimte hebt. Op deze manier kun je namelijk toch van groen genieten.

15. Kunst

Een kunstwerk in het midden van de tuin is een echte eye-catcher. Voor de kunstliefhebbers onder ons een echte aanrader!

16. Planten in de lobby

Dit is een goed voorbeeld van hoe de natuur in huis gehaald kan worden. Met een aantal planten, kiezelstenen en houten tegels zorg je voor een ware binnentuin.

17. Verlichting in de tuin

Een tuin met originele lampen zorgt voor een magische sfeer!

18. Een woestijntuin

Dit is een tuinsoort die niet veel verzorging nodig heeft. Je hebt alleen een paar cactussen nodig en kiezelstenen. Cactussen zijn makkelijk te onderhouden en gaan een lange tijd mee.

19. Tuinmeubilair

Jij hebt geen groene vingers maar wel behoefte aan een tuin? Dan kun je ook kiezen voor een kleine tuin met een aantal bloempotten en een terras. Bij dit project zie je dat er gekozen is voor bijzondere ligstoelen op het terras .

20. Vergeet de verlichting niet!

Een perfecte tuin om mee af te sluiten, deze tuin combineert namelijk bijna alle tips! Een terrasje, bloempotten, houten tegels, kiezelstenen en natuurlijk de juiste verlichting. Vergeet deze laatste tip dan ook niet; met de juiste verlichting zorg je voor een behagelijke sfeer. 

Heb jij na deze tips nog niet de juiste inspiratie gevonden? Lees dan ook dit Ideabook met 19 eenvoudige tuinideeën!

Welke tuintip spreekt jou het meest aan?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!