Een jong vrouw werd onafhankelijk en transformeerde 24m2 in een prachtig huis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een jong vrouw werd onafhankelijk en transformeerde 24m2 in een prachtig huis

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne keukens van Tout Simplement Déco Modern
Loading admin actions …

Sommige mensen kunnen hun huis niet netjes houden en ook al is er flink opgeruimd, binnen de kortst mogelijke keren is hun huis weer een grote troep. Of dat voor de bewoners van dit kleine huis ook geldt weten we niet, maar het staat als een paal boven water dat het oude rommelhok van 24 vierkante meter (in Parijs!) niet te handhaven viel. Gelukkig hebben de juiste interieurarchitecten het tij gekeerd en is er een schitterende studio ontstaan. Bekijk de prachtige veranderingen!

Voor: tranen in je ogen

Om het effect nog dramatischer te maken dat het al is, zien we de foto’s van de oude situatie hier in zwart-wit. Kleurenfoto’s hadden trouwens ook geen enkel nut gehad, het was hier zo vreselijk dat je de kleur waarschijnlijk niet eens zou zien. Want zeg nou zelf, in een keuken als deze kun je toch niet een fatsoenlijke maaltijd bereiden?

Na: complete keuken

Een wereld van verschil zou je kunnen zeggen, maar dat dekt de lading misschien nog niet eens genoeg, want tussen de oude en de nieuwe situatie lijken wel meerdere werelden te zitten. Wat een heerlijk complete keuken is er nu te vinden. Het geheel is weliswaar compact, maar werkelijk van alle gemakken voorzien.

Voor: geen hap door je keel

Aan een eettafel als deze krijg je, zeker als je ook nog eens om je heen gaat kijken, toch geen hap door je keel. Eigenlijk hebben we daarmee alles wel gezegd over deze ruimte, laten we snel het verschil bekijken.

Na: multifunctionele hoek

In de nieuwe situatie is er op meerdere vlakken een multifunctionele hoek ontstaan. De eettafel kan eenvoudig in verschillende groottes worden opgezet en kan als die niet gebruikt wordt in z’n geheel in de kastenwand verdwijnen. Dat is nog eens een creatieve oplossing! Een ontbijtje (of een andere maaltijd) moet op deze manier toch wel erg lekker smaken.

Voor: slapen op de grond?

De eigenlijke woonkamer was niet het meest beroerde gedeelte van de ruimte, maar toch was het slapen op de grond niet de meest ideale oplossing… Ook dat kon gelukkig redelijk eenvoudig worden veranderd en we laten de oude situatie dan ook lekker voor wat het is en storten ons helemaal op het nieuwe interieur.

Na: lekker opgeruimd

Het eerste wat vooral opvalt, is dat er lekker is opgeruimd. Maar sommige zaken mochten ook gewoon blijven. De vloer is namelijk dezelfde gebleven en ook de bank heeft een herbestemming gekregen. Het luchtbed is verdwenen. Maar dan blijft wel de vraag waar hier geslapen moet worden. En wat doet dat witte trapje daar?

Na: creatief klapbed

Je had misschien wel een vaag vermoeden dat het trapje voor een klapbed zou zijn. En dat is ook het geval. Maar dan wel van een zeer creatief exemplaar: het is namelijk aan het plafond bevestigd en kan naar beneden worden getrokken. Aangezien het bed aan de onderkant open is, kunnen de bank en de salontafeltjes gewoon blijven staan. Erg sfeervol is ook dat er zelfs twee nachtlampjes zijn. Wat is hier toch ontzettend goed over nagedacht.

Na: een laatste blik

Met een laatste blik nemen we alweer afscheid van deze leuke studio. Hier zijn veel voorbeelden te vinden van creatieve oplossingen die er voor zorgen dat een klein huis toch ruim en praktisch kan worden ingericht. Wij zijn er in ieder geval erg enthousiast over en hopen dat jij dat ook bent.

Wil je nog meer kleine woonruimtes bekijken die net zo leuk en aantrekkelijk zijn als dit huisje? Dit project moet je dan ook zeker niet missen. Veel kijkplezier!

Wat is jouw mening over de transformatie? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!