Je huis inrichten. Maak deze 7 fouten niet! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Je huis inrichten. Maak deze 7 fouten niet!

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
The Nook Moderne woonkamers van Hall + Bednarczyk Architects Modern
Loading admin actions …

Of het nu gaat om het uitkiezen van een nieuwe stof voor de gordijnen of het bepalen van de nieuwe kleur voor de keukenmuren. Het spelen als interieurontwerper is leuk, maar niet altijd gemakkelijk.

Hoe graag we ook willen en hoezeer we ook ons best doen. De meeste huizen lijken bij lange na niet op de interieurs in de woonbladen. Misschien laten we ons iets te makkelijk meeslepen met de laatste trend en volgen we iets te weinig ons eigen gevoel en creativiteit? 

Hoe dan ook. Helaas zijn er geen regels die voorschrijven hoe jij je huis moet inrichten, maar er zijn wel een aantal misstappen die de meesten van ons maken. Wij hebben ze hier voor je op een rij gezet!

Dus, doe je best om deze te vermijden…

1. Meubels op de verkeerde plek

Het probleem: Je hebt de meubels tegen de muren gezet en nu wordt je geconfronteerd met een lege ruimte in het midden van je kamer. De kamer voelt heel klein aan.

De oplossing: Plaats de meubels uit de buurt van de muren en zet ze in een groepje in het midden van de ruimte. Je zal zien dat er veel meer ruimte ontstaat.

homify tip: Als je liever een open ruimte hebt, laat een paar centimeter tussen de muur en de meubels vrij. Je zal zien dat het nu lijkt alsof de muren verder weg zijn dan ze in werkelijkheid zijn.

Alles in kleur

Menora Residence Moderne slaapkamers van Moda Interiors Modern
Moda Interiors

Menora Residence

Moda Interiors

Het probleem: Je hebt de hele kamer in matchende kleuren, stoffen en patronen ingericht. Het lijkt nu of alles samen smelt, waardoor de ruimte kleiner lijkt.

De oplossing: Varieer in kleuren, stoffen en stijlen voor de kussens, plaids, tapijten, stoffering, etc.

homify tip: Overkill is nooit in de mode. Beperk het thema dat je wilt doorvoeren in bijvoorbeeld je slaapkamer tot de meubels of de muren, maar niet allebei.

Donker behang

Het probleem: Het behang in de kamer heeft donkere kleuren. De muen komen hierdoor op je af en de ruimte lijkt kleiner.

De oplossing: Gebruik lichtere tinten voor je meubels en accessoires. Ze maken de ruimte open, luchtig en veel uitnodigender

homify tip: Wil je echt een donkere muur toepassen in je huis, houd het dan bij een muur.

Wil je graag behang in de slaapkamer, lees dan onze tips in dit Ideabook.

Overkill aan accessoires

Dining Room Moderne eetkamers van homify Modern
homify

Dining Room

homify

Het probleem: je hebt elke beschikbare plek in de kamer gevuld met accessoires, herinneringen, en andere tierlantijnen en zit nu opgescheept met een rommelige geheel.

De oplossing: Zet alles bij elkaar in een kast en maak seizoensgebonden verzamelingen van je favoriete items. Verander ze regelmatig in plaats van alles bij elkaar te zetten.

homify hint: Springen de tranen in je ogen bij de gedachte dat je al je favoriete spullen in moet pakken, geef ze aan een de kringloopwinkel en maar een ander er blij mee.

Gordijnen op halve lengte

modern  door homify, Modern

Het probleem: je gordijnen zijn te kort en hangen tot halverwege de vloer. Het lijkt nu alsof het plafond veel lager is.

De oplossing: Mat gordijnen die op de vloer vallen lijkt de kamer veel groter.

homify hint: Wat je ook kan doen is een gordijnrail zo dicht mogelijk bij het plafond plaatsen en ze verkorten ter hoogte van de vensterbank.  Hiermee wek je de illusie van een hoog plafond.

Te veel meubels

Het probleem: Je hebt te veel meubels in een kamer geplaatst en nu lijk je nauwelijks ruimte te hebben om te bewegen.

De oplossing: Verhuis overtollig meubilair naar andere kamers in je huis. Plaats bijvoorbeeld de comfortabele stoel in je slaapkamer. Zo heb je gelijk een nieuwe plek om een beetje te lezen en te luieren.

homify hint: Zet nooit meubels voor de de ramen. Als je zonder onderbreking van binnen naar buiten kan kijken schept dit illusie van diepte en ruimte.

Slechte verlichting

Het probleem: Er is slechts één lamp in de kamer, waardoor de ruimte klein voelt, donker en opgesloten.

De oplossing: Kies voor drie lampen en verspreid ze over de kamer.  Het extra licht zal reflecteren op de muren de de donkere hoeken oplichten.

Vind je het moeilijk om je huis mooi in te richten? Raadpleeg een van onze professionals.

Welke misstap in het interieur heb jij wel eens begaan. Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!