7 handige manieren om een ruimte in tweeën te delen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

7 handige manieren om een ruimte in tweeën te delen

larapappers larapappers
Scandinavische eetkamers van Dröm Living Scandinavisch
Loading admin actions …

Een ruimte ziet al snel rommelig uit als het voor meerdere doeleinden gebruikt wordt. Denk bijvoorbeeld aan een woonkamer die ook als keuken dient, of een woonkamer waarin ook het bed staat. Kledingstukken slingeren rond, de afwas op het aanrecht verstoort de harmonie of je kunt niet van een film op de bank genieten omdat jouw partner vroeg naar bed wilt gaan.

Wij laten jou vandaag 7 tips zien waarmee je een ruimte op een harmonische manier in tweeën kunt delen en je dus optimaal gebruik maakt van de beschikbare ruimte. 

Een opbergkast

Een handige manier om de keuken of eetkamer van de woonkamer te scheiden is een kast te plaatsen die tot het plafond reikt. Op deze manier creëer je namelijk optisch het idee dat de woonkamer gescheiden wordt van de rest van de ruimte. Daarnaast is een kast een uitstekend idee voor het zorgen voor extra opbergruimte. Twee vliegen in een klap!

Een binnentuin

Dit is natuulijk een schitterend idee; haal de natuur in huis! Maar eerlijk is eerlijk, je hebt hier natuurlijk wel voldoende ruimte voor nodig.

Bij dit project zie je dat er gekozen is voor een glazen wand met een binnentuin. Deze tuin is niet alleen mooi om naar te kijken, maar zorgt er ook voor dat er een scheidingsmuur is tussen de woonkamer en de andere ruimtes.

De slaapkamer

Deze bijzondere slaapkamer is een goed voorbeeld van hoe een kleine ruimte optimaal benut kan worden.

In plaats van het scheiden van de ruimte door middel van een muur, is er gekozen voor een bed dat gescheiden wordt van de rest van de ruimte door middel van twee schuifdeuren. Ontvang jij gasten en wil je liever niet dat ze jouw bed zien? Dan sluit je de schuifdeuren!

De boekenkast

Dit is eigenlijk een uitzondering, de ruimte wordt namelijk niet in tweeën gedeeld. Toch wilden wij jou dit voorbeeld niet onthouden omdat je het op meerdere manieren kunt inzetten.

De muur in deze ruimte is namelijk op een uiterst praktische manier benut; als een muurkast. De kast is rond de bank gebouwd en zorgt voor een gezellige sfeer in huis. Daarnaast is deze kast zeer praktisch omdat je alle rondslingerende items een plekje kunt geven. Een dergelijk wand kun je natuurlijk ook in het midden van de ruimte plaatsen waardoor je de ruimte op een harmonische manier in tweeën deelt.

De glazen muur

APARTMENT “VERBI” Minimalistische woonkamers van Polygon arch&des Minimalistisch
Polygon arch&des

APARTMENT “VERBI”

Polygon arch&des

Bij de eerste blik zie je niet dat deze ruimte een keuken, woonkamer en slaapkamer is. De slaapkamer wordt namelijk van de woonkamer gescheiden door middel van een glazen muur. Glas zorgt ervoor dat het licht in de ruimte niet onderbroken wordt. Dit is erg belangrijk voor kleine ruimtes, deze worden door het plaatsen van muren namelijk al snel donker.

Ben jij geïnspireerd geraakt maar weet je niet goed hoe je jouw ruimte moet verdelen? Raadpleeg dan gerust een interieurontwerper.

De schuifdeur

Wil jij een ruimte in tweeën delen maar vind je het ook belangrijk dat er een optie is waarbij de ruimtes met elkaar verbonden zijn? Dan is een schuifdeur een uitstekend idee!

Bij dit project zie je dat er gekozen is voor een houten schuifdeur tussen keuken en de eetkamer. Op deze manier kunnen de bewoners zelf kiezen of de keuken bij de eetkamer betrokken wordt of niet. De houten deur past natuurlijk zeer goed bij de rest van het interieur; alles is van hout. Let dan ook bij het aanschaffen van een schuifdeur op het materiaal en zorg ervoor dat de deur in jouw interieur opgaat.

De keuken als scheidingsmuur

Dit is een bijzonder idee, bij dit project is de keuken zelf namelijk als scheidingswand gebruikt. Het aanrecht en de keukenkast vormen de scheidingswand.

Het voordeel van deze optie is dat je optimaal gebruik maakt van de beschikbare ruimte, er is geen muur geplaatst en toch is de ruimte in tweeën verdeeld. 

Heb jij behoefte aan meer inspiratie? Lees dan ook dit Ideabook over 6 multifunctionele meubels voor kleine ruimtes!

Welk voorbeeld spreekt jou het meest aan?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!