10 schoonmaakfouten die ook jij waarschijnlijk maakt | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 schoonmaakfouten die ook jij waarschijnlijk maakt

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
modern  door Loewe Technologies GmbH, Modern
Loading admin actions …

Het is geen gemakkelijke prestatie om je huis er altijd brandschoon en perfect uit te laten zien. En wanneer je denkt dat je klaar bent, kun je weer van voren af aan beginnen. Na vele jaren schoonmaken en alle tips van moeder en schoonmoeder denken we dat we wel weten hoe we ons huis schoon moeten houden. Toch zijn er een aantal missers waar vrijwel iedereen zich schuldig aan maakt. Wat doe je dan verkeerd? Nou, er zijn een paar fouten die de meesten van ons maken bij het reinigen van onze huizen. Laten we eens kijken welke (en nog belangrijker) hoe ze te voorkomen!

Fout 1: Niet weer die spons!

Probeer eens om je alle oppervlakken die je schoonmaakspons in de laatste week heeft aangeraakt te herinneren. Denk nu terug aan de laatste keer dat je je spons hebt schoongemaakt - Ken je het probleem?
Wanneer de spons niet wordt schoongemaakt dan wordt hij een broedplaats voor bacteriën en gaat bovendien stinken. Zo verspreid je ongemerkt ziektekiemen in huis. Niet echt ideaal, of wel?

Gelukkig is de spons gemakkelijk schoon te maken: gewoon hem in de vaatwasser de volgende keer dat je deze draait of zet hem een paar minuten in een beetje water in de magnetron.Doe dit minstens een keer per week of zorg ervoor dat je je spons regelmatig vervangt. Kies verschillende kleuren aparte sponzen voor de huisdieren, WC en keuken.

Fout 2: direct op het oppervlak sprayen

Sala Tropical Chic van Movelvivo Interiores Tropisch
Movelvivo Interiores

Sala Tropical Chic

Movelvivo Interiores

Het is logisch waarom zo velen van ons zich schuldig maken aan deze fout, maar we zijn hier om dat allemaal te veranderen. 

Van nu af aan, spuit je gewoon een kleine hoeveelheid van de spray op je microvezeldoek en veegt het schoongemaakte oppervlak erna schoon met een droge doek om overtollige vloeistof weg te vegen.

Doe dit voor alle oppervlakte maar vooral als het gaat om materialen zoals roestvrij staal, glas en hout.  Het bespaart je tijd en geld op de lange termijn.

Fout 3: de WC borstel direct terugzetten

modern  door Salgar, Modern

Je weet dat je iets echt kwaads in een vorig leven hebt gedaan als je bent gereïncarneerd als wc-borstel, aangezien ze een van de meest vieze klusjes moeten doen!

Geef hem een aangenamer leven en behandel hem goed: spoel hem met schoon water na elke toiletgang, en laat hem op zijn minst vijf minuten drogen alvorens hem terug te plaatsen  in zijn houder.

Fout 4: te snel schoonmaken

Light and bright! Klassieke woonkamers van CC Construction Klassiek
CC Construction

Light and bright!

CC Construction

Een overhaaste klus is wel het laatste wat je wilt dat je gasten te weten komen. Dat je slechts enkele minuten besteedt aan het opruimen van je huis (vergeet niet: opruimen verschilt van opruimen).

Neem de tijd voor het schoonmaken van je huis.  En wanneer je echt weinig tijd hebt,, concentreer je dan op slechts één taak / kamer en doe dit perfect in plaats van hier en daar wat vegen.

Je kunt ook je huis per kamer schoonmaken waarbij je steeds een kamer een grondige beurt geeft. Natuurlijk moet je tussendoor dan wel stofzuigen en de WC schoonmaken.

Fout 5: niet lezen van instructies

Robot Side table van &New Minimalistisch
&New

Robot Side table

&New

Gebruik je voor het schoonmaken van je huis de juiste producten?  Weet je het zeker?

Er gaat veel tijd, geld en onderzoek zitten in het creëren schoonmaakmiddelen en geloof het of niet, de instructies zijn er niet om de ruimte op de fles te vullen – ze zijn bedoeld om jou te helpen om de beste resultaten verkrijgen.

Dus neem even die seconden om deze instructies te lezen en zorg ervoor dat je het meeste uit je schoonmaakmiddelen haalt en waar voor je geld krijgt.

Fout 6: ramen zemen op een zonnige dag

Window Bay Seat Moderne woonkamers van homify Modern
homify

Window Bay Seat

homify

Goed nieuws: je kunt voortaan languit onderuit op een zonnige dag! De zon warmt vlakken namelijk vrij snel op een warme en zonnige dag met inbegrip van de ramen die je  schoonmaakt.  Als gevolg hiervan krijg je vette ramen omdat het water en zeep opdrogen voordat je het goed kan schoonmaken.

Wacht dus op een droge en bewolkte dag om de ramen aan te pakken en bewonder dan je mooie handwerk zodra de zon weer terug is.

Fout 7: schoonmaken van links naar rechts

Residência A & F Klassieke woonkamers van Lyssandro Silveira Klassiek
Lyssandro Silveira

Residência A & F

Lyssandro Silveira

Het vegen met een doek van links naar rechts (en weer terug naar links) betekent dat je het vuil heen en weer beweegt  Beetje contraproductief, vind je niet?

Veeg in plaats daarvan in een S of Z vorm om het vuil weg te krijgen zodat je een veel schoner oppervlak krijgt.

Fout 8: denken hoe meer hoe beter

Meer is beter geldt slechts voor twee dingen in het leven: geld en chocolade. Daarom is het niet aan te raden om meer schoonmaakmiddel te gebruiken dan in die instructies wordt aanbevolen (zie nummer 5 als je vergeten bent om deze instructies te lezen).

Je huis drenken in reinigingsproduct betekent alleen maar het creëren van meer werk voor jezelf aangezien je dit er later ook weer vanaf moet halen omdat het plakt (en mogelijk schade aan je bezittingen toebrengt).

Fout 9: niet legen van de stofzuiger

Merkte een vreemde geur op tijdens het stofzuigen?  Of lijkt erop dat de kracht ontbreekt om een paar kruimels van de vloer op te zuigen?  Dan is het goed mogelijk dat je stofzuiger is vol – dus laten we dat voorkomen.

Een volle stofzuigerzak zorgt ervoor dat er geen goede luchtstroom mogelijk is in je stofzuiger, wat betekent dat het nieuwe vuil nergens heen kan. Controleer dus regelmatig of je stofzuigerzak vol zit en vervang hem direct. Het is het behoud van je stofzuiger. Gooi de volle zak direct in de container buiten zodat de stof niet kan ontsnappen.

Fout tien: reinigingsmiddelen op electronica

Wil je je dure electronica beschadigen beschadigen tijdens het schoonmaken? Nee, natuurlijk niet. Maar toch maken we deze maar al te vaak met gewoon schoonmaakmiddel schoon.

Schoonmaakmiddelen en elektronica gaan niet samen. Kijk nog even naar onze eerste tip. Je moet nooit iets spuiten op een oppervlak. Gebruik liever een paar druppels water op een doek of kies voor alleen een stofdoek.

We wensen je veel schoonmaakplezier met onze tips! Wil je meer weten over schoonmaken volgens de feng shui principes? Lees dan ook dit artikel.

En zeg eens eerlijk?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!