7 voordelige manieren om toch je eigen huis te kunnen bezitten | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

7 voordelige manieren om toch je eigen huis te kunnen bezitten

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne huizen van TACO Taller de Arquitectura Contextual Modern
Loading admin actions …

De economische teruggang, de persoonlijke situatie van elke persoon en een aantal andere aantal zaken zorgen ervoor dat het niet altijd even makkelijk is voor sommigen om de droom van een eigen huis te realiseren.

Dus bij homify helpen we je graag om een aantal verschillende opties op een rij te zetten waarbij je geen groot budget nodig hebt maar toch je  droom kunt vervullen.

Kubuswoningen

Er zijn vele oude gebouwen die je kunt kopen voor betaalbare prijzen en die je in sommige gevallen zonder al te grote budgetten kunt omtoveren tot een gezellig onderkomen. Ook zijn er nieuwe projecten met betaalbare prefab huizen gemaakt van economische materialen zoals deze kubuswoningen. Deze zijn al beschikbaar voor onder de 49.000 euro. Lees er meer over in dit artikel.

Huren

Moderne huizen van homify Modern Steen

Als je op zoek naar een nieuwe woning en je hebt niet genoeg geld om te kopen of te verbouwen dan komt verhuur als goede optie uit de bus. Bovendien biedt een huurwoning je flexibiliteit want wanneer weg wilt heb je maar een maand opzegtermijn. Tegenwoordig is het ook trend om je huis te delen met anderen: cohousing. Lees er meer over in dit artikel.

Prefab

Prefab huizen zijn vaak een betaalbaar alternatief. Vooral voor jonge mensen die van eigentijdse ontwerpen houden. Ze zijn functioneel en je kunt meestal kiezen uit verschillende stijlen waarbij de afmetingen variëren per verschillende module.

Een loft of studio

Voor een enkele persoon of een jong stel is het een goed alternatief is om te investeren in een klein huis, zoals bijvoorbeeld een studio of loft. In het begin lijkt dit misschien geen goed idee maar in combinatie met de juiste locatie bijvoorbeeld een dichtbij het openbaar vervoer of de winkels dan is dit een meer dan acceptabel alternatief.

Renovatie of uitbreiding van je bestaande woning

Wanneer je het geluk hebt al een eigen huis te bezitten maar op zoek bent naar een nieuwe grotere woning dan is het een goede optie om je huis te vernieuwen en/of uit te breiden in plaats van een nieuwe te kopen. Met een goede architect kun je belangrijke renovaties en uitbreidingen realiseren die evengoed aan je wensen en behoeftes voldoen als een nieuwe woning.

Constructie met goedkope materialen

Een andere optie is het gebruik van alternatieve of gerecyclede materialen. In dit geval raden we advies en overleg aan met de juiste professionals omdat de gebruikte materialen duurzaam en efficiënt moeten zijn. Een nieuwe trend is hempcrete. Bouwmaterialen gemaakt van de hennepplant. Bijzonder duurzaam en sterk. Check wel of de door jouw gekozen materialen ook zijn toegestaan volgens het Bouwbesluit.

Een duurzaam of zelfvoorzienend huis

Tenslotte geven we een voordelige optie op lange termijn: een huis met een duurzame architectuur dat effectieve  bouwtechnieken en materialen die het milieu respecteren, integreert. Dit is al een wereldwijde trend die naar verwachting steeds meer volgelingen en sympathisanten zal krijgen. Met een duurzaam huis ben je bovendien ook zeer weinig kwijt aan stroom en gas doordat dit zeer energie efficient is.

En wat vind jij van zo'n kubuswoning?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!