Voor en na: de verbouwing van een klein huis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en na: de verbouwing van een klein huis

Stoa. Stoa.
Scandinavische huizen van Andreßen Architekten Scandinavisch
Loading admin actions …

Een vakantie aan de Baltische zee is een ultieme belevenis. Zeker als je de gelukkige eigenaar van een vakantiehuis bent. We nemen je vandaag graag mee naar een schitterende woning waarin je de sfeer van de omgeving optimaal kunt ervaren. Er was echter een ding waar de eigenaren van deze woning mee in hun maag zaten: de sfeerloze zolder. Door de vorm van het oude dak werd de ruimte eronder nauwelijks gebruikt. Een vernieuwing van het dak maakte het mogelijk om ook een prachtige zolder in te richten. Een behoorlijke klus, maar het resultaat mag er zijn! Kijk snel met ons mee naar de resultaten.

Oude stijl

Voor de renovatie leek het huis al gastvrij en gezellig. Toch heeft het oude puntdak een groot minpunt, de zolder eronder was een beetje benauwend waardoor je er niet graag verbleef. Een grote renovatie van de woning moest dit laatste verbeteren, zodat de ruimte naar hartenlust door de bewoners gebruikt kon worden. Hoe dit gedaan is zie je hieronder. Samen met een expert ontwerp je een droomwoning. 

Nieuwe stijl

Hier zien we het huis tijdens de bouwwerkzaamheden. Er is al veel gedaan! De zolder is doorgetrokken over de ruimte van het voormalige balkon, op deze manier heb je binnen natuurlijk veel meer ruimte, terwijl het aangezicht van de woning niet bijster veel verandert. Dit is echt een ruimtebespaarder!

Strippen

Om een goed beeld te krijgen van de verbouwing, moeten we eerst zien hoe omvangrijk deze renovatie was: het oude dak moest volledig worden verwijderd. Hier zien we de schil van de nieuwe dakconstructie. Er is vooral veel hout gebruik om het oorspronkelijke karakter van het huis te behouden. Meer mooie ideeën vind je hier.  

Stralende look

De inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen: het afgewerkte huis is een lust voor het oog. Het typische wit-blauw, een kleurenpalet dat we veel in Noord-Duitsland vinden, werd consistent gebruikt in het ontwerp van de gevel. Deze gevels hebben ook die typische lokale look. Het kleine raam van de dakkapel past perfect in de gevel en geeft een hint naar het interieur van de woning. Raadpleeg een expert bij de bouw van je nieuwe woning. 

Nieuwe trap

De looks van de zolder zijn ingetogen, haast Spartaans, de 39 vierkante meter biedt nu veel mogelijkheden aan de bewoners. Zij hebben van deze nieuwe zolder hun slaapvertrek gemaakt. De zolder is toegankelijk via een vaste trap. Dat is veilig en het ziet er fantastisch uit! De nieuwe trap is een waardevolle aanvulling op het kleine huis, want voorheen moest je met een vlizotrap de zolder op: erg onhandig en verre van sfeervol. Daarbij zorgt de nieuwe trap dat je optimaal de beschikbare ruimte kunt benutten. Op deze zolder zijn de slaap- en badkamer gescheiden, maar voelen aan als een eenheid. 

Loft

Er is een nieuwe loft ontstaan met een rustieke sfeer. Het hoogtepunt wijst naar het westen, het zijn de Franse ramen, die zorgen voor een optimale belichting. Deze bevinden zich op de plek waar het balkon ooit was. Het interieur is bewust minimalistisch gehouden, zo lijkt de kamer groter en meer open. In deze rustieke slaapkamer kun je heel erg lekker slapen!

Oude staat

Natuurlijk is de zolder niet altijd een moderne loft geweest, want de inrichting geeft de ruimte identiteit en functie. We zien hier een foto van de zolder van voor de verbouwing. We zien direct de mogelijkheden die deze ruimte biedt, maar herkennen ook de bedompte sfeer waar de bewoners schoon genoeg van hadden. Deze ruimte bewijst maar weer eens dat je elke ruimte in je woning een geweldige nieuwe look kan geven. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends en woonideeën. 

Kijk ook met ons mee naar deze mooie ideeën! 

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!