De 12 homify droomhuizen van 2014

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Langzaam maar zeker zijn we aan het einde van dit jaar beland en, zoals elke zichzelf respecterende magazine, kijken we terug op 2014 met de verwachting iets te leren van het afgelopen jaar. Dit doen we door het beste van het beste van 2014 te verzamelen, opnieuw te bekijken en ons nog jonge bedrijfje hiermee te koesteren en verder te helpen groeien. In de afgelopen 12 jaar is veel gebeurd: we hebben homify zien groeien van een enkel, Duits project tot een grootschalige onderneming dat zich over 16 verschillende landen uitgespreid heeft. Daarom, in de rust van een kantoor op de negende verdieping van een wolkenkrabber, de stilte alleen onderbroken door het geratel van handen op het toetsenbord en het gebabbel van mijn collega's, vecht ik tegen het koude en grijze Berlijn daarbuiten met warme herinneringen hierbinnen aan al wat we bereikt hebben als team, samen met onze experts. Maar, realiseer ik me, we zouden hier niet zijn zonder al onze lezers, die samen met ons hebben genoten van het beste van wat er op het gebied van interieurontwerp, architectuur en product design te vinden is en hopelijk nog lang met ons mee zullen lezen: jullie dus! Daarom wil ik ook met jullie onze 12 beste, mooiste en meest spectaculaire droomhuizen delen (voor iedere maand één) als speciale dank aan al onze lezers en experts. Wij hier bij homify wensen jullie hierbij dan ook allemaal een Gelukkig Nieuwjaar en we hopen jullie volgend jaar weer bij ons te zien!

Januari: Haus der Ufogel

Over dit bijzondere vakantiehuis in de bergen van Oostenrijk hebben we al veel geschreven, en is daarnaast een van de omslagfoto's voor onze homepage. Als een hybride van een vogel en een ufo is dit bijzonder gevormde bouwwerk, dat geheel van hout is, in Graz neergedaald en biedt in stijl plaats aan een heel gezin. De vele grote ramen aan de voorkant bieden daarnaast een indrukwekkend uitzicht op de vallei en de bergen.

Februari: een chalet in Verbier

Deze woning is een van de mooiste chalets op onze site, en ligt in het Zwitserse Verbier: een populaire bestemming voor ski- en snowboard liefhebbers. Het bijzondere van dit huis is de combinatie van traditie en technologie die als een rode draad door alle ruimtes loopt in de vorm van een moderne, glazen trap. De klassieke vormen en materialen van een chalet, maar met een moderne afwerking is wat deze chalet in onze ogen uitzonderlijk maakt.

Maart: Hi-Macs

Ook over deze villa in Duitsland, door Hi-Macs architecten ontworpen, was veel het onderwerp in afgelopen jaar. Niet alleen vanwege het spectaculaire interieur of de perfecte symmetrie van de architectuur, maar als voorbeeld van klasse en moderniteit.

April: Huis Flöha

Het huis “Flöha” ligt in Rio de Janeiro, en is voor bijna iedereen wel het perfecte droomhuis. De Portugese naam betekent blad en is gekozen dankzij de bladvorm van het huis. Deze tropische villa licht dichtbij het strand en heeft ook een steiger waar je een boot kunt aanmeren. Het is een elegante en luxe villa, voorzien van alle mogelijke voorzieningen en tot in detail afgewerkt met prachtig hout. Misschien wel het mooiste huis dat we ooit hebben gezien…

Mei: de Gelso Bianco

Deze historische, mediterrane villa is een in 1897 gebouwd huis dat recent is gerestaureerd. Nu straalt ze een traditionele en rustieke uitstraling uit dat zich perfect aangepast heeft aan het heden. Dit is een project om verliefd op te worden en is de duidelijke winnaar als het gaat om rustieke woningen.

Juni: M&M House

Marcio Kogan, de architect en briljante geest achter deze bijzondere woning in Sao Paulo, heeft ons keer op keer vol bewondering stil doen staan bij zijn indrukwekkende projecten. Kogan staat bekend om zijn minimalistische stijl en worden gekenmerkt door modernistische invloeden van andere grote namen zoals Oscar Niemeyer, Lucio Cosra, Lino Bo Bardi etc. M&M House heeft het allemaal: architectonisch minimalisme in perfecte harmonie met het landschap.

Juli: Cliff House

  door Modscape Holdings Pty Ltd
Modscape Holdings Pty Ltd

Cliff House by Modscape Concept external

Modscape Holdings Pty Ltd

Voor deze Cliff House vliegen we helemaal naar Australië waar dit ongelooflijke project wordt gerealiseerd: een huis van 5 modulaire verdiepingen die volledig verankerd zijn aan een klif en dat een ongelooflijk indrukwekkend uitzicht biedt over de oceaan. Kortom, dit huis trok gelijk onze aandacht als de vreemdste en meest bijzonder woning op aarde op dit moment. Klik hier om meer beelden te zien en meer over dit project te lezen.

Augustus: Huis M

Hier in Merano, in Zuid-Tirol, tussen de vele houten huizen die in het berglandschap gehuld liggen, vinden we deze prachtige luxueuze villa. Bijna tropisch in uiterlijk is deze villa een comfortabele, moderne woning dat verleidt tot extravagant wonen, met een luxueus zwembad voor de warme Tiroolse zomers!

September: Blue Jay Way

moderne Huizen door McClean Design
McClean Design

Blue Jay Way

McClean Design

Wel eens van Avicii gehoord? De vijfentwintigjarige dj die met zijn muziek erin geslaagd is de harten van jongeren over de hele wereld te veroveren? Nou, dit is zijn huis, en wij hebben geprobeerd zonder al te veel afgunst over zijn fantastisch luxe huis te schrijven. Gevestigd in het westen van Los Angeles, vlakbij Santa Monica en de Stille Oceaan is deze extravagante villa zowel qua architectuur als interieur een lust voor het oog!

Oktober: Paraty Huis

Voor oktober gaan we weer even terug naar Brazilië waar we een ander project van Marcio Kogan kunnen bewonderen: dit huis in Paraty. In deze kleine koloniale stad met haar oude haven, en in het centrum van wat de Portugezen de zogenaamde “gouden weg” noemde, staat deze spectaculaire villa met een elegante inrichting en eenvoudige materialen.

November: de parel van de Middellandse Zee

Op een hoge klif aan de Spaanse kust, met uitzicht over de Middellandse Zee, vinden we “La Perla”: een geometrisch maar tegelijk ook delicaat ontwerp dat boven zee balanceert en de mediterraanse kust stijlvol transformeert. De muren rond het huis lijken een evenwicht tussen binnen en buiten in stand te houden en in relatie tot zowel de lucht als de zee te staan. De Parel van de Middellandse Zee is de ster van onze collectie en daarom zetten we deze vol trots weer in de spotlight.

December: Safe House

De Safe House is eigenlijk allesbehalve mooi, tenminste aan de buitenkant. Wat vooral indruk maakt is dat het is ontworpen om volledig veilig te zijn van iedereen die zonder toestemming van de eigenaar om het huis sluipt. De klant wilde een ontwerp dat een onneembare vesting lijkt, en dat is het ook geworden. Maar, dit huis heeft een grote verrassing in de vorm van de verplaatsbare wanden die de betonnen doos plotseling in een modern, open en lichte villa transformeert. Hier bij homify hebben we er een aantal koosnaampjes voor, waaronder “bunkerhuis” en “zombiehuis”, maar ondanks deze misschien wat spottende benamingen waren we vanaf de eerste blik direct onder de indruk en vinden we deze woning een waardig onderdeel van onze lijst.

Met deze decemberfoto eindigt ook deze ranglijst van de twaalf meest indrukwekkende villa's van homify. Vanaf januari beginnen we weer te tellen: wat voor bijzondere, grappige, mooie en indrukwekkende projecten zal het nieuwe jaar ons brengen? Bezoek de site in de komende maanden en beleef het mee!

Voor meer populaire homify projecten kun je hier de top 10 interieur en architectuurtrends van heel 2014 ontdekken!

Staan deze 12 huizen ook bij jou bovenaan de ranglijst of is er een ander spectaculair project dat je in deze lijst verwacht had? Deel het met ons ...
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!