9 handige ideeën voor jouw tuin | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

9 handige ideeën voor jouw tuin

larapappers larapappers
Asianstyle design garden Aziatische tuinen van -GardScape- private gardens by Christoph Harreiß Aziatisch
Loading admin actions …

Het hebben van een tuin vergroot jouw woongenot. Met een tuin kun je namelijk in de zonnige maanden familie en vrienden uitnodigen voor een barbecue of een diner op het terras. Ook is niets gezelliger dan 's avonds een glas wijn drinken in de tuin met de mensen die je graag om je heen hebt. 

Daarom laten wij jou vandaag 9 opmerkelijke tuinen zien waarin het goed te vertoeven is. Lees mee en laat je inspireren!

1. Een onderhoudsvriendelijke tuin

Niet iedereen heeft groene vingers, daarom is het belangrijk dat jij een tuin hebt die je goed kunt onderhouden.

Besteed jij liever tijd aan andere dingen dan het onderhouden van jouw tuin? Dat hoeft niet te betekenen dat jouw tuin er armoedig uitziet. Zoals je bij dit project ziet is er gekozen voor een groen gazon met een rand van grote kiezelstenen. Deze tuin is makkelijk te onderhouden en het ziet er zeker gezellig uit!

2. Het terras

Een terras is een belangrijk onderdeel van jouw tuin. Dit is namelijk de plek waar je gezellig met elkaar kunt lunchen of een kop koffie kunt drinken. Maar het is ook de plek waar jij van de zon geniet. Zorg er daarom voor dat jouw terras op een zonnige plek ligt (of juist niet, indien je liever in de schaduw zit). Bij het aanleggen van een tuin met een terras kun je natuurlijk ook een landschapsarchitect raadplegen.

3. Een ontspannen sfeer

Jouw tuin is een plek waar je heerlijk kunt ontspannen. Het inademen van de frisse lucht en het zien van de groene beplanting helpt hier natuurlijk bij. Maar er is nog iets anders dat bijdraagt aan een totale ontspanning; het aanleggen van een rustgevende hoek.

Bij deze tuin zie je dat er gekozen is voor een groene hoek met een groot Buddha beeld. Dit zorgt voor een uiterst ontspannen sfeer in de tuin.

4. Kleurrijke bloemen

Ook als jouw tuin niet zo groot is, of als je een balkon hebt, kun je van jouw buitenplek een bijzondere plek maken. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende kleurrijke bloemen en planten in potten zetten, of in de grond planten. Dit zorgt voor een levendige en vrolijke sfeer in jouw tuin of op het balkon.

5. Het dakterras

Niet iedereen heeft een tuin. Tegenwoordig hebben veel stadswoningen wel een dakterras. Een dakterras is een uitstekende plek voor het vinden van ontspanning. Hier kun je namelijk heerlijk van de zon genieten, het uitzicht bewonderen en lekker op een lounge stoel van een koud drankje drinken. 

Bij een dakterras staat het terras natuurlijk centraal. Heb jij behoefte aan meer inspiratie voor het aanleggen van een terras? Lees dan ook dit Ideabook met vijf bijzondere terrassen!

6. Groene muren

Wil je dat jouw tuin en woning in elkaar opgaan? Denk dan aan het aanleggen van groene muren! Door middel van klimplanten zorg je namelijk voor een extra groen gevoel. 

Klimplanten zijn er in vele soorten, zo kun je bijvoorbeeld ook voor klimplanten met kleurrijke bloemen kiezen.

7. Tuinmeubels

Jouw tuin kun je ook opvrolijken met het aanschaffen van het juiste tuinmeubilair. Zoals je bij dit project ziet is er gekozen voor tuinmeubilair met een speels design en vrolijke kleuren. De bloempotten zijn namelijk knaloranje en de stoelen hebben een speels ontwerp. Je voelt je in deze tuin meteen welkom!

8. Tuindecoratie

Waarom zou je alleen decoratie aanschaffen voor jouw binneninterieur? Ook in de tuin kun je gebruik maken van decoratieve elementen!

Zoals je ziet is er bij deze tuin gekozen voor opvallende spiegels en speelse frames; ze zijn op een speelse manier aan de groene muur bevestigd. Dit zorgt direct voor een gezellige sfeer in de tuin. Ook de bijzondere lamp en de houten tafel en stoelen zorgen ervoor dat deze tuin een uniek geheel vormt.

9. Elegante look

Indien jouw tuin niet te klein is en je behoefte hebt aan een elegante look, dan kun je door middel van een groot terras omringd met groene struiken voor de perfecte elegante tuin zorgen.

Deze tuin straal ook haar elegantie uit door de klassieke tuinmeubels. Het totaalplaatje is dus altijd afhankelijk van meerdere factoren; de beplanting, het terras, de decoratie en de tuinmeubels.

Welk idee spreekt jou het meest aan?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!