Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Top 10 van 2014 | Interieur en architectuur trends

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Vandaag, op oudejaarsdag 2014, willen we even terugkijken op de mooiste, gaafste, meest indrukwekkende en meest trendy projecten op homify.nl van het afgelopen jaar! Vooral design en architectuur uit Nederland is bijzonder populair gebleken; lees gauw verder en zie hoe ons land in het afgelopen jaar de trendsetter is geweest…

10. homify 360°: Een houten huis in Delft

Woonhuis Delft:  Huizen door CHANGE.NL
CHANGE.NL

Woonhuis Delft

CHANGE.NL

Op plaats 10 beginnen we met een prachtig huis in Delft dat een bijzondere combinatie vertoont van licht hout en oranje getint Corten staal. Met behulp van gekantelde verticale en horizontale lijnen lijkt dit huis een ongewone diepte te hebben dat versterkt wordt door de open gevel met grote, glazen ruiten. Lees hier verder en ontdek meer bijzonderheden om en in deze moderne nieuwbouwwoning.

9. Dé 6 bouwstijlen uit de 20e en 21e eeuw

 Musea door Marcela Grassi Photography
Marcela Grassi Photography

Museo de Arte Contemporaneo en Niteroi.Oscar Niemeyer

Marcela Grassi Photography

Op plaats 9 vertellen we je iets over de 6 meest populaire en belangrijke bouwstijlen van deze en de vorige eeuw. Aan de hand van prachtige architectuur van de hand van onze homify experts kun je nu de bouwstijlen om je heen herkennen en plaatsen. Lees hier verder.

8. Dutch Design | 5 Comfortabele Meubels

 Chaise longue up to 18 kg :  Woonkamer door Studio Gooris Ltd
Studio Gooris Ltd

Chaise longue up to 18 kg

Studio Gooris Ltd

Hier vind je 5 comfortabele meubels, naar Nederlands ontwerp, die allemaal gericht zijn op ontspanning en comfort: voor zowel jong als oud. Maar niet alleen je spieren zullen je dankbaar zijn voor deze stoelen en banken, ook je gevoel voor stijl zal hier gestreeld worden dankzij de trendy, originele, bijzondere en vooral prachtige designs!

7. Dutch Design | Creatieve ideeën voor de douche

Op zoek naar nieuwe ideeën voor je badkamer of douche? Ben je krap en saai badkamer design zat? Bekijk dan deze bijzondere en creatieve oplossingen voor het indelen en inrichten van de badkamer en je zult versteld staan van de originele mogelijkheden.

6. Hoe maak ik mijn inrichting industrieel?

 Gang en hal door works berlin
works berlin

Industrial Look im Flur

works berlin

Op plaats 6 van het afgelopen jaar vinden we tips en advies over het industrieel inrichten van je kamer of woning. Industriële stijl interieurs zijn een echte trend geworden: van kleine details tot complete woningen zijn in industriële sfeer te vinden. Maar wat is nu eigenlijk echt industrieel en wat niet? En vooral: hoe haal ik het in huis? Lees het hier…

5. homify 360°: Een Schuurhuis in Leusden

Schuurwoning Leusden:  Huizen door Kwint architecten
Kwint architecten

Schuurwoning Leusden

Kwint architecten

Op plaats 5 vinden we een andere grote trend van de laatste tijd: het schuurhuis. Of het nu een oude schuur is dat omgebouwd wordt tot woning, of nieuwbouw zoals hier dat geïnspireerd is op traditionele landelijke architectuur: de trend is duidelijk. Bekijk hier de eigentijdse interpretatie van de oude bekende bouwstijl en ontdek zowel oude als nieuwe stijl in één.

4. Dutch Design | 10 Bijzondere houten meubels

In dit artikel, op plaats 4, vinden we 10 bijzondere houten meubels, door Nederlandse product- en meubelontwerpers ontwikkeld. Met als enige criterium het gebruik van hout in het design ontdekten we een wijde reeks aan creatieve meubels die van stoel, via tafel tot zelfs een badkuip strekt! Ontdek deze 10 bijzondere meubels hier.

3. Dutch Design | Buitengewone Woningen

Boomhut in bloeiende kersenboom:  Slaapkamer door Atelier Dutch
Atelier Dutch

Boomhut in bloeiende kersenboom

Atelier Dutch

Opnieuw van Hollandse bodem vinden we op plaats 3 een aantal populaire maar vooral ook buitengewone woningen. Architectuur in Nederland is niet beperkt tot rijtjeshuizen zoals we hier zullen zien, en zelfs de typische woonboot vindt hier een heel nieuw jasje: ontdek ze allemaal!

2. homify 360°: Cloud 9 in Bloemendaal

Op de tweede plaats in deze top 10 vinden we een villa in Bloemendaal: Cloud 9 geheten. De architecten van 123DV hebben hier een fantastisch resultaat neergezet dat indruk gemaakt heeft. Vorm, materiaal en interieur spelen perfect op elkaar in en vertonen vanuit iedere hoek weer een andere verrassing. Lees hier verder voor meer foto's en details…

1. Interieur ideeën voor gang, hal of overloop

 Gang en hal door Anna & Eugeni Bach
Anna & Eugeni Bach

Pasillo – Biblioteca Reforma Consell de Cent

Anna & Eugeni Bach

Tenslotte, op plaats 1 van alle ideabooks van het afgelopen jaar, staan deze tips voor de inrichting. Zoals blijkt is de gang, hal of overloop voor iedereen wel een van de meest lastige ruimten om in te richten. Zelfs met meer dan genoeg ruimte is de hal een overgangsruimte dat veel nadenken vergt: veel deuren komen erop uit, hier kom je het huis binnen en ga je naar buiten en wil je veel spullen en andere functionaliteit bij de hand hebben. Het liefst een plek om je schoenen zittend aan en uit te kunnen trekken, een kapstok dat niet teveel in de weg staat etc. Om al deze uitdagingen ook nog op een stijlvolle manier op te lossen lijkt een onoverkomelijk probleem. Maar: hier hebben wij de oplossing in de vorm van een aantal interieur ideeën voor gang, hal of overloop!

Al deze top ideeën uit 2014, van gang tot meubel tot huis tot complete commerciële gebouwen, zijn maar een klein deel van alle fantastische projecten en beelden die wij je op onze site kunnen laten zien. Ontdek nog meer trendy en buitengewone producten en designs en blader door onze magazine!

Welke van deze projecten vond je het leukst om weer terug te zien? Deel je mening bij de reacties hieronder of op het forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!