Een kleine slaapkamer inrichten doe je zo! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een kleine slaapkamer inrichten doe je zo!

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Industriële slaapkamers van SIBEL SARIKAYA INTERIOR DESIGN OFFICE Industrieel
Loading admin actions …

Het kan een flinke uitdaging zijn om een kleine slaapkamer in te richten. We willen er een bed, een kast en een make-uptafel in kwijt, maar helaas past dat niet altijd. En als het wel past, komt het misschien niet zo mooi uit. Hoe kun je een kleine slaapkamer het beste inrichten? Daar geven we in dit Ideabook antwoord op. We laten je vijf kleine slaapkamers zien die ieder op een andere manier zijn ingericht. Lees snel verder en doe inspiratie op!

Lichte kleuren en eenvoud

Minimalistische balkons, veranda's en terrassen van cs Minimalistisch
cs
cs

Wit is een van de populairste kleuren om een ruimte mee te decoreren. Waarom is dat eigenlijk zo? Wit is zeer veelzijdig, licht en gemakkelijk te combineren met andere kleuren. Daarnaast doet het een ruimte groter lijken dan deze in werkelijk is. Bij een kleine slaapkamer is wit dus een uitstekende kleur om de muren, plafonds en vloeren mee te decoreren. In de slaapkamer op de foto hierboven is ook nog eens gekozen voor witte meubels. Alleen het hoofdeinde van het bed zorgt voor het nodige contrast.

Een fusie van kleuren

Wit is dus een favoriete kleur voor een kleine ruimte, maar dat wil niet zeggen dat je in een kleine ruimte helemaal geen kleur meer kunt gebruiken. Kleuren geven een kleine ruimte een vrolijk tintje. Op de foto hierboven is gekozen voor een zeer kleurrijke muur, met vele gekleurde vakjes. Om te voorkomen dat de ruimte te druk wordt, kun je bij een dergelijke kleurrijke wand kiezen voor wit beddengoed en witte gordijnen.

Een leuke achterwand

Deze slaapkamer is klein, daar twijfelen we niet aan, maar het is ook echt heel erg leuk ingericht. Het hoofd van het bed is daar voor een groot deel verantwoordelijk voor.  Daar staan heel veel leuke accessoires op die de kamer een persoonlijk tintje geven. De muur met imitatiebakstenen zorgt voor een gevoel van ruimtelijkheid. Deze kamer doet toch nog groter aan dan het in werkelijkheid is.

Slapen en wonen in één kamer

Als je slaapkamer zich in dezelfde ruimte als de woonkamer bevindt, dan kun je de inrichting op de foto hierboven kopiëren. Door de ruimte in tweeën op te splitsen, wordt hier toch een aparte woon- en slaapkamer gecreëerd. De boekenkast die de ruimte opsplitst kun je meteen gebruiken om accessoires en andere spulletjes in op te bergen. Deze extra opbergruimte is in de kleine ruimte vast geen overbodige luxe.

Kleiner kan niet

Scandinavische slaapkamers van sreda Scandinavisch

De slaapkamer op de foto hierboven is wel heel erg klein; kleiner kan niet zou je denken. Toch zie je slaapkamers als dit vaker terug dan je zou denken. Er zijn genoeg huizen die gewoon geen grotere slaapkamers hebben. Je ziet dat je er evengoed alles in kwijt kunt wat je nodig hebt. Uiteindelijk is een bed tenslotte het enige dat echt in de kamer moet staan. Onder het bed zijn opbergdozen geplaatst waarin je nog de nodige spulletjes kunt opbergen.

Wil je meer weten over het inrichten van slaapkamers? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Scandinavische slaapkamers van homify Scandinavisch Hout Hout
Wat is jouw tip om een kleine slaapkamer in te richten? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!