14 houten voordeuren: tips en inspiratie!

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
homify Voordeuren
Loading admin actions …

De voordeur is niet een van de eerste dingen waar je op let als je een huis gaat kopen of ontwerpen. Toch bepaalt de voordeur voor een groot gedeelte de uitstraling van je huis. De entree is het eerste dat je ziet als je je huis nadert en kan,zoals we in dit Ideabook laten zien, iets onderbreken, iets versterken of iets toevoegen.

Deuren zijn er in duizenden soorten, maten en uitvoeringen. Maar een deur van hout is misschien wel de meest perfecte en creatieve manier om je huis er geweldig uit te laten zien! Of je persoonlijke stijl nou kunstzinnig, eclectisch of modern is. Er is altijd wel een deur te vinden die voldoet aan je persoonlijke stijl.  

Luxe en smaakvol

Alle elementen van deze entree hebben een vaste plek en vormen een harmonieus geheel. De voortuin, gevel en trap, maar ook de voordeur. Niets treedt buiten de gebaande paden en verstoort het evenwichtige beeld. 

Met een werkelijk schitterende keuze aan materialen en planten hebben de bewoners een luxe en smaakvolle ruimte gecreëerd.

Verscholen

Op de foto staat de deur open, en zie je goed waar de opening is. Als hij dicht is, is het even zoeken naar de entree van dit huis. De deur gaat dan naadloos over in de houten buitenwand van het huis. Mooi is hoe het dak over de houten wand doorloopt. Zo sta je lekker droog als het regent en de overkapping geeft ook een gevoel van beschutting.

De houten wand van open gedetailleerde waxed wood latten loopt nog een eind door en verbindt de hoofdwoning met het bijgebouw.

Modern en robuust

Achter de deur, daar begint het privé-leven. Deze enorme deur heeft een heldere vormgeving en geeft in combinatie met de donkere fineer de ingang een tijdloos en moderne welkom. Opvallend en ongewoon is de deurklink. Geen recht toe recht aan deurklink maar een langwerpig handvat dat de voordeur een krachtige en robuuste uitstraling.

 Modern, warm en tegelijkertijd massaal. Een uitstekende combinatie.

Gedurfd

De houten deur bevindt zich op een bijzonder plek: rechtsboven in het rieten dak. Het contrast tussen het klassieke rieten dak en de moderne voordeur maakt het ontwerp van dit huis gedurfd en spannend. De kleur van de deur en van het dak zijn vrijwel gelijk en vormen zo een mooi onderdeel van het geheel.

Met dubbele deur

Een voordeur met ramen van glas is niet alleen zeer gastvrij, maar biedt ook extra licht in de hal van je huis. Dit geldt helemaal voor deze dubbele deur. Zo met de deuren open geeft het huis wel een heel warm welkom voor de bewoners en gasten!

Mooi contrast

De kleur wit maakt elke ruimte groter en vormt een perfect contrast voor kleurrijke materialen. Een mooi voorbeeld hiervan zie je in de hal op de foto. De natuurlijke nerf van de houten deur komt prachtig uit tegen het wit van de muren en de vloer en voorkomt dat deze hal te steriel en onpersoonlijk wordt.

Draaideur

Het moderne ontwerp van deze houten deur is minimalistisch en ingenieus. Ondanks de enorme omvang van de deur oogt hij licht en luchtig. Heel bijzondere: het scharnierpunt van de deur ligt niet aan de zijkant maar in het midden. Een spectaculaire en aparte entree!

Praktische en mooi

Mooi is het om het materiaal van de deur terug te laten komen op een andere plek in de hal. Bijvoorbeeld in het muurtje boven de deur. Dit heeft een harmoniserend effect en past perfect bij de heldere vormgeving van het interieur. Bijzonder slim: het huisnummer functioneert gelijk als een deurklink. 

In perfecte harmonie

In deze entree is alles in harmonie. Elegante lijnen, een duidelijk ontwerp en een perfecte kleur. De grote houten deur nodigt uit om binnen te treden. De verborgen verlichting achter het matte glas verspreidt mooi diffuus licht het licht.

Geometrisch

Dit idee om opvallende geometrische figuren te maken is iets echt boeiend en aantrekkelijk. Wil je iets bijzonders maken van de entree van je huis, dan is dit een goede optie. Je kunt zelf mooie patronen bedenken of een van onze experts raadplegen voor een idee.

Verbindend

Bij dit huis moet je even zoeken naar de voordeur. Op de gevel van dit jaren zeventig huis is cederhout gemonteerd. Dit hebben de bewoners gedaan om het huis groter te laten lijken.

De deur vormt in dit voorbeeld de verbinding tussen de twee woongedeeltes van het huis en maakt van de woning een geheel. Prachtig gedaan!

Perfecte lijnen

Bijzondere ingangen kenmerken zich niet alleen door een perfecte deur. Het is het samenspel van de gevel, de kozijnen en het ontwerp van de deur. In dit voorbeeld ligt de focus vooral op de details. De voordeur is gemaakt van houten planken. Mooi is hoe de horizontale lijnen terug komen in de ramen en de trap naar de voordeur. Een prachtige entree met een rustige vormgeving.  

Dramatisch

Hoge deuren die je tegemoet treden als je de trappen bestijgt. Dit is nog eens een dramatische entree! De verwachtingen van je bezoek zal dan hoog gespannen zijn. Als de entree al zo mooi is. Hoe zal het interieur er dan wel niet uit zien?

Licht en ruimtelijk

In dit voorbeeld omlijsten twee grote matglazen ramen de donkere houten voordeur. Het resultaat is zoals je kunt zien spectaculair. De warme kleur van het hout combineert werkelijk schitterend met de lichte ramen.

Sfeervol en licht!

Warm kleurcontrast

Waarom zou je alleen de deur van hout maken als je een hele entree tot je beschikking hebt?  Veel houtsoorten hebben een prachtige uitstraling en brengen sfeer en warmte aan zelfs de meest koele plek. Kies voor roodachtig hout als kersen en mahonie en je bent verzekerd van een dagelijks vrolijk en warm welkom!

Kun je nog meer inspiratie gebruiken voor het het creëren van de perfecte entrance voor je woning? Kijk dan ook eens in dit Ideabook. Hier delen we een aantal handige tips die je verder op weg kunnen helpen.

Welke deur past bij jou huis? Laat het ons hieronder weten!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!