9 tips voor het bouwen van een zwembad in een kleine tuin | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

9 tips voor het bouwen van een zwembad in een kleine tuin

Johan van Dijk Johan van Dijk
van TEAM ADELFINGER
Loading admin actions …

Een bescheiden ruimte achter je huis hoeft absoluut niet te betekenen dat je er niets leuks mee kunt gaan doen. Een kleine en intieme tuin aanleggen is natuurlijk altijd mogelijk en een leuk terras past er dan nog wel bij. Maar wie nog meer risico durft te nemen, kiest er gewoon voor om ook nog een zwembad toe te voegen aan het geheel. En dat maakt het nog interessanter voor ons om te bekijken. De landschapsarchitecten van Team Adelfinger uit het Duitse Mainz hebben het ontwerp voor deze inspirerende tuin gemaakt. Geniet vooral van het prachtige eindresultaat.

Voor/tijdens: een stevig fundament

Je kijkt hier in letterlijke zin naar een bouwput. Want zoals je waarschijnlijk wel kunt vermoeden, heeft een zwembad een stevig fundament nodig. Wat je op deze manier ook goed kunt zien, is de geringe grootte van de tuin. Je kunt je bijna niet voorstellen dat het allemaal moet gaan passen op dit relatief klein stukje grond. Maar als je de omgeving bekijkt begin je toch wel steeds meer benieuwd te raken naar het eindresultaat. Laten we dat maar snel gaan bekijken.

Na: zwembad of vijver?

Als je een kijkje neemt in de prachtige tuin, dan drijft toch direct de vraag naar boven of dit een zwembad of een vijver is. We weten dat het eerste het geval is, maar dit zou toch ook zo een hele mooie vijver kunnen zijn? Het geheel is in ieder geval prachtig opgeleverd en je verbaasd je er nog steeds over hoe zo’n kleine ruimte er zo groots uit kan zien. Een prachtige prestatie van Team Adelfinger.

Terras

Je kon het terras net nog niet zo goed zien, maar dat is op deze afbeelding wel het geval. Wat een fraaie en aangename plek om lekker te zitten. Heerlijk in de zon of juist even onder de zonnekap als de zon te fel is. Er is een heerlijke landelijk-Mediterrane omgeving ontstaan waarin je lekker kunt genieten. En uiteraard is het elk moment mogelijk om lekker af te gaan koelen.

Kleine waterval

Een hele leuke extra die je niet vaak ziet bij een zwembad, is een kleine waterval. Erg rustiek en aangenaam om naar te luisteren en te kijken. Van deze tuin kom je al helemaal in de ontspanningsmodus en als je dan ook nog de waterval er bij betrekt, dan is het plaatje compleet. En wist je dat de ontwerpers een zwembad als dit in het Duits een ‘Schwimmteich’ noemen? Dit betekent dat het een natuurlijk zwembad is. Je zou het in die zin kunnen vergelijken met een natuurplas of een meer waar je gaat zwemmen, alleen ligt het hier in je eigen achtertuin.

Mediterraans en modern

Als we nog even extra focus op de stijl van dit geheel leggen, dat zie je vooral een Mediterraans geheel met een modern randje. Je ziet hier verder heel goed dat het zwembad niet in de grond zit, maar dat de gehele tuin als het ware wat verhoogd is. En ook hier valt direct weer op hoe ruim het is. Dat blijft je eigenlijk steeds fascineren.

Ontspannen

Het zonnetje schijnt en de ligstoel staat met kussen en al klaar. Met andere woorden: tijd om te ontspannen! Dat moet geen enkel probleem zijn in de tuin. Lekker tot rust komen in je eentje of gezellig genieten met je gezin of vrienden. Verstuur de uitnodigingen maar vast, wij komen graag langs!

Tuinen zijn naast alle huizen en interieur op homify in vele soorten en maten te vinden. Voor meer tuininspiratie ben je bij ons dan ook aan het goede adres. Dit leuke Ideabook kan je ook heel veel ideeën geven.

Welk zwembad zou jij het mooiste vinden in jouw tuin? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!