Suggesties voor een bijzondere slaapkamer | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Suggesties voor een bijzondere slaapkamer

Cees van Dijk Cees van Dijk
Kids Bedroom Ideas van Cuckooland Modern
Loading admin actions …

Een bed, een kast en slapen maar. Natuurlijk een slaapkamer moet vooral functioneel zijn, maar met een beetje creativiteit en wat durf is er iets heel moois van te maken. In dit Ideabook hebben we een kleine selectie gemaakt van de talloze mogelijkheden die er zijn om van de slaapkamer een bijzondere ruimte te maken. Soms kan dat al met eenvoudige middelen; een andere keer zijn er grotere investeringen nodig. In ieder geval levert deze selectie voldoende inspiratie op om je creativiteit de vrije loop te laten. Misschien wel om verschillende stijlen en vormen te combineren tot een geheel nieuwe vorm. Ingewikkeld hoeft het niet te zijn. Leuke elementen die niet direct voor de hand liggen kunnen van elke slaapkamer een bijzondere plek in huis maken. En wat sfeervolle verlichting is voldoende om het eigen concept af te ronden.

Spannend bed in een avontuurlijke omgeving

KIDS TENT BEDROOM CABIN BED in White van Cuckooland Modern
Cuckooland

KIDS TENT BEDROOM CABIN BED in White

Cuckooland

Inderdaad, de ruimte oogt nogal 'basic'. Of noemen we dat tegenwoordig 'industrieel'? In ieder geval levert het geheel een bijzondere slaapkamer op. Niet in de laatste plaats door het bijzondere bed. Door de luifel krijgt het geheel iets van een tent op een camping. En als je je echt wilt afzonderen van de rest van de wereld, doe je de luifel gewoon dicht. Ook als de slaapgelegenheid een onderdeel is van de woonruimte en je overdag niet tegen een bed wilt aankijken, kan de luifel gewoon dicht en ontstaat er een decoratief element dat een extra cachet geeft aan deze ruimte. Op de foto zien we het geheel ingericht als kinderkamer, maar met een beetje creativiteit en een vrije geest is er natuurlijk een slaapvertrek voor alle leeftijden van te maken.

Stijlvolle combinatie

​Project inrichting Herenhuis Antwerpen Minimalistische slaapkamers van Antequercus Minimalistisch
Antequercus

​Project inrichting Herenhuis Antwerpen

Antequercus

Van een heel andere orde is deze slaapkamer, ingericht door Antequercus, uit Zundert. Deze interieurontwerpers hebben minimalisme hoog in het vaandel, zo wordt ook duidelijk uit bovenstaande afbeelding. Toch oogt deze kamer alles behalve kil, dankzij de rode bakstenen achterwand. Rustiek parket op de vloer completeert de robuuste muur. Door de inrichting minimaal te houden, worden de muur en de vloer eyecatchers van deze kamer. Het meubilair en de verlichting krijgen zo bovendien hun welverdiende aandacht. Een prachtig contrast van authentieke elementen en wit minimalisme; een zeer geslaagde combinatie. 

Make-over in harmonie

Private Residence, Master Suite Slaapkamer van Koubou Interiors
Koubou Interiors

Private Residence, Master Suite

Koubou Interiors

Koubou Interiors gaf deze slaapkamer een make-over. Het resultaat mag er zijn. Kijk maar eens wat een elegante texturen en serene kleuren er zijn gebruikt. Hierdoor krijgt deze slaapkamer die verleidelijke, elegante aantrekkelijkheid die de ruimte zo bijzonder maakt. Ondanks het moderne karakter is er een duidelijke invloed van de immer populaire Aziatische stijl te bespeuren. Dat is onder meer te zien aan de grote ventilator aan de muur, de verschillende decoraties en het houten dressoir. Dit is een fraai voorbeeld van wat wordt genoemd 'fusion styling'. Daarin worden de ontwerpstijlen van het oosten en het westen op een stijlvolle wijze gecombineerd. Het is een mooie creatie geworden, die zowel in functioneel als in visueel opzicht geslaagd mag worden genoemd. 

Wegdromen in een zee van ruimte

Een groot deel van de nacht zal een slaapkamer in duisternis zijn gehuld. Maar de momenten dat je er vertoeft moeten bijzonder zijn. Dat zal in dit slaapvertrek zeker lukken. Er is sprake van een bijna eindeloze ruimte die slechts is gevuld met een fors bemeten bed en twee nachtkastjes aan weerszijden ervan. Verder ontbreken storende elementen waardoor de slaapkamer nog groter lijkt dan hij al is. De kastenwand versterkt dat effect. En niet te vergeten de grote schuifpui die overdag de zon vrolijk in de kamer laat schijnen. Tijdens de nachtelijke uren kan het mysterieuze licht van de maan zijn gang gaan. En is er de begrijpelijke behoefte aan privacy dan zorgen de in de juiste kleurstelling uitgevoerde gordijnen daarvoor.

Klassiek tot in detail

Dat alle elementen in deze klassieke slaapkamer met elkaar in volstrekte harmonie zijn gebracht, daarover bestaat geen twijfel. Elk detail klopt en dat zorgt voor een slaapkamer die terug in de tijd lijkt te gaan. Dit in schril contrast met de moderne, minimalistische slaapkamers die we in dit Ideabook ook belichten. Niet alleen de gordijnen, de sprei en het vloerkleed passen uitstekend bij elkaar, ook de wandversiering en de kroonluchter zijn een onlosmakend onderdeel van dit geheel. En niet te vergeten de spiegel en het ladenkastje met decoratie. De boodschap is duidelijk. Als je een slaapkamer in deze stijl wilt inrichten, zorg dan dat alle elementen naadloos op elkaar aansluiten. In dit voorbeeld is dat wonderwel geslaagd.

Kleurrijke elementen in een strakke omgeving

Ogenschijnlijk eenvoudig, maar door het uitgekiende gebruik van enkele kleuren uiterst sfeervol. Zo kun je de inrichting van deze slaapkamer het beste samenvatten. Een tweepersoons bed, twee nachtkastjes, twee lampen en een bank aan het voeteneind. Tot zover weinig opvallends. Toch zit het bijzondere effect in de combinatie van de grijze achterwand met het iets donkere schot aan het hoofdeind. Dit alles in combinatie de twee gekleurde kussens en de bank, geven deze slaapkamer een opmerkelijk eigen karakter. Dit is duidelijk een voorbeeld van eenvoud in combinatie met het doordacht en subtiel gebruik van kleur.

Warmte en uitgekiende verlichting

Dat deze slaapkamer warmte uitstraalt is overduidelijk. Natuurlijk is er de zorgvuldige combinatie van de warme kleuren die terug te vinden zijn in de wanden, de vloer, het plafond en het bed zelf. Het geheel wordt echter extra versterkt door de verlichting die het kleurenpalet extra versterkt. De lamp op het nachtkastje zorgt voor voldoende licht om bijvoorbeeld een boek te lezen. De spotjes in het plafond doen een beetje denken aan de sterren aan de hemel. En dan zijn er natuurlijk de drie lampen naast de deur. Ze verspreiden een bijzondere lichtval op de beige muur. Het effect is dat de warme uitstraling van deze slaapkamer nog meer wordt benadrukt.

Beperkte ruimte, ongekende mogelijkheden

Om een slaapkamer sfeervol in te richten en een bijzonder, geheel eigen karakter te geven is geen enorme ruimte noodzakelijk. De inrichting die we op deze foto zien is daar een voorbeeld van. Het grote tweepersoonsbed neemt het leeuwendeel van de ruimte in beslag. Toch is er een plek gevonden voor een televisie en zelfs een kleine werkhoek die ook kan worden gebruikt als kaptafel. Het geheel wint aan kracht door de geraffineerde combinatie van verschillende kleuren. Ook draagt het grote raam bij aan de sfeer in deze slaapkamer. Duidelijk is, dat een uitgekiend ontwerp van vormen en kleur niet alleen tot een functioneel, maar ook tot een sfeervol geheel kan leiden. Zelfs, of misschien wel juist, als de beschikbare ruimte beperkt is.

Wil je weten hoe je slim een kleine slaapkamer in kunt richten? Neem dan zeker eens een kijkje in dit Ideabook

Minimalistisch, maar volop ruimte

Aan ruimte is in de slaapkamer geen gebrek. Zoals te verwachten neemt het ruim bemeten bed de dominante plek in, maar de bijzonder donkerrode achterwand geeft het geheel een extra gevoel van onbegrensde dynamiek. Juist het contrast in kleur en vorm – de achterwand is voorzien van een reliëf – maken deze combinatie van verschillende elementen bijzonder. Natuurlijk geeft het grote raam met de enorme lichtinval extra kracht aan het geheel. Daarnaast zijn er de grijze en witte tinten die de vromen extra versterken. De verlichting is in dit geval een onmisbare component. Opmerkelijk is de brede witte rand die de matras omzoomt. 

Strak, modern en stijlvol

Moderne slaapkamers van homify Modern

Dit is een ander voorbeeld van de talloze mogelijkheden die er zijn om een slaapkamer in te richten. In dit Ideabook hebben we verschillende uiteenlopen stijlen voorbij zien komen. Soms worden ze gecombineerd, een andere keer wordt één specifieke stijl tot in detail doorgevoerd. Op de foto zien we een voorbeeld van wat we met een gerust hart een minimalistische stijl zouden kunnen noemen. Zelfs de grote spiegelwanden staan nog schuin tegen de muur, waardoor het lijkt alsof de kamer niet af is. Toch krijgt juist daardoor dit slaapvertrek een extra dimensie die nog eens wordt versterkt door de grote ramen die een zee van licht toelaten. Eenvoudig, strak, maar stijlvol. Een slaapkamer waar je uren kunt vertoeven.

Gerecyclede PET-flessen

De Auping Essential is volgens fabrikant Koninklijke Auping geheel vervaardigd van gerecyclede materialen. Dat is mooi meegenomen, maar minstens zo belangrijk is dat het bed fraai van ontwerp is en in vrijwel elke slaapkamer een dominante plek zal weten in te nemen. Het bed is verkrijgbaar in vijf kleuren – Pure White, Carbon Black, Night Blue, Rusty Red en Skin – waardoor het past in ieder interieur. Er kan oneindig gevarieerd worden met de duurzame stoffencollectie die bestaat uit meer dan 130 kleuren en structuren. Auping werkt hiervoor nauw samen met de Deense stoffenfabrikant Kvadrat die een stof ontwikkelde gemaakt van gerecyclede PET-flessen. 

Ook een creatieve suggestie voor de inrichting van je favoriete slaapkamer? Laat het ons weten.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!