Voor en Na: van treurig onderkomen naar vrolijke woning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: van treurig onderkomen naar vrolijke woning

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van Sasiak - Sobusiak Pracownia Projektowa Modern
Loading admin actions …

Treurige huizen kom je helaas vaak genoeg tegen in het straatbeeld. Grauwe kleuren, slecht metselwerk, kozijnen die verslonzen en ga zo maar door. Soms is het geval dat een slechte huisbaas verantwoordelijk is voor deze troosteloze gebouwen en dan kunnen de bewoners er weinig aan doen. Maar als je zelf huiseigenaar bent, dan is het uiteraard je eigen verantwoordelijkheid om te zorgen dat je huis goed wordt onderhouden. Soms kost dat wel het nodige geld, maar je krijgt er weer een mooi huis voor terug. De Poolse architecten van Sasiak – Sobusiak zijn in druk aan de slag geweest om een ontwerp te maken waarmee ons reisdoel van vandaag weer schitterend is opgeknapt. Kijk je met ons mee?

Voor: typisch Oostblok

Als je dit huis ziet dan is de kans erg groot dat ‘Oostblok’ je eerste associatie is. In de communistische tijd werden in Polen woningen als deze als paddenstoelen uit de grond gestampt. En dat geldt ook voor alle andere landen binnen de voormalige Sovjet-Unie. Al moeten we er bij opmerken dat dit wel een redelijk ruime woning is! Maar qua stijl en uitstraling leek elke woning haast identiek. Voor het straatbeeld in een compleet andere tijd, is het niet zo fijn om steeds met die lelijke restanten uit het verleden te worden geconfronteerd. Gelukkig is het tij nu gekeerd en we laten je de grote verandering dan ook graag zien.

Na: een moderne woning

In de vernieuwde situatie zie je een compleet andere woning. Niets doet eigenlijk vermoeden dat het huis vroeger een compleet andere uitstraling heeft gehad. Verder valt op dat niet alleen de kleuren en uitstraling veranderd zijn, de indeling lijkt ook compleet gewijzigd. Zo is er een inpandige garage gekomen en is het huis flink uitgebreid. En ook niet onbelangrijk is dat er een mooie tuin is aangelegd.

Naar de voordeur

Het pad naar de voordeur ziet er zeer uitnodigend uit. En daarbij kunnen we eigenlijk niet vaak genoeg zeggen dat je echt niet kunt zien dat dit een verbouwd huis is, je denkt echt dat je naar een stijlvolle nieuwbouwwoning loopt. Er is gekozen voor een moderne stijl met een leuk rustiek randje. Het ontwerp van de tuin is daar ook op aangepast. De metalen regenpijpen geven nog eens extra veel uitstraling aan de woning en maken het net een beetje chiquer. Leuk is dat het trapje naar de voordeur ook is gebleven, alleen nu wel op een mooie manier.

Terras

Aan de voorkant van het huis is een mooi terras terras aangelegd. De inrichting van deze plek heeft nog niet plaatsgevonden, maar je hebt hier in ieder geval meer dan voldoende mogelijkheden. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om nog een overkapping te maken en de mogelijkheid bestaat om dit gedeelte om te toveren tot een serre. Wel is het zaak om er voor te zorgen dat het pleisterwerk ook de mooie kleur behoudt. Als alles hier groen uitgeslagen raakt dan bestaat de kans dat je weer terug moet denken aan de oude tijden van dit huis…

Voor en Na: laatste vergelijking

Nog even een laatste vergelijking voor we weer afscheid nemen van dit project. Je ziet echt een wereld van verschil en je kunt de twee verschillende tijdsperiodes daarin ook heel erg goed zien. Je kunt de bewoners alleen maar groot gelijk geven dat ze het besluit hebben genomen om drastisch in te grijpen. Het resultaat mag er zijn en hier kan weer vele jaren met plezier gewoond worden.

Bij homify zie je de meest grote bouwvallen veranderen in prachtige juweeltjes. Voor nog zo’n inspirerend project laten we je graag dit huis zien.

Zou jij dit huis ook op deze manier hebben opgeknapt? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!