Statige villa met een Engelse twist | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Statige villa met een Engelse twist

Stoa. Stoa.
Villa te Diepenveen Moderne tuinen van Friso Woudstra Architecten BNA B.V. Modern
Loading admin actions …

Sinds 1976 is Friso Woudstra Architecten in bedrijf. Hun filosofie op de architect en bouwkunde is helder: 'Alleen de architect kan in stijl en met flair, de functie, vorm en structuur verenigen tot nieuwe ruimten die een weerspiegeling zijn van hetgeen men wil uitstralen.' Deze stelling heeft een echo, deze klinkt als: 'het huis is het verlengstuk van de identiteit van de bewoners.' Hieronder gaan we je laten kennis maken met een bijzondere villa te Diepenveen. De excellente vormgeving en uitstraling die deze woning in zijn omgeving brengt is welhaast met geen pen te beschrijven. Toch kunnen we wel beschrijven wat we zien en hoe we dit ervaren. Zo komen we dichter bij het raadsel dat het leven van een gebouw genoemd kan worden, dat is de sprankelende schoonheid van de bouwkunst. We nemen je mee naar deze villa met flair. Wandel met ons mee een laat je verrassen door het inspirerende design.

Statig

Villa te Diepenveen - Achtergevel - Tuin Moderne tuinen van Friso Woudstra Architecten BNA B.V. Modern
Friso Woudstra Architecten BNA B.V.

Villa te Diepenveen – Achtergevel – Tuin

Friso Woudstra Architecten BNA B.V.

We krijgen bijna het gevoel in Groot-Brittannië te zijn. De statigheid van deze villa doet denken aan de Engelse landhuizen van weleer. Vooral schoorsteen en het rieten dak overtuigen direct door een weelderige, naar boven gerichte vormgeving. Naast deze eigenschappen geeft de woning ook blijk van een behoorlijke dosis vriendelijkheid en gastvrijheid. Deze woonstee is wel statig, maar uiterst hartelijk. Als een kunstwerk in een lijst van groen (het gras, de struiken en de bomen) gaat deze villa mooi op in zijn omgeving.

Entree

We zien hier de imposante voorgevel, deze heeft een boerderijachtige een verwijzing naar de traditionele bouwstijlen van weleer. In plaats van een gazon treffen we hier een oprit van fraai gelegde kinderkopjes, die de statigheid van de woning alleen maar versterken. Bij aankomst zijn de meeste mensen het er over eens: dit is een huis waar niemand nee tegen zegt.

Mix

Eenmaal in het interieur binnengekomen treffen we een inrichting die een mix is tussen traditioneel en modern design. De parketvloer oogt natuurlijk erg authentiek terwijl de sofa's de typische eigentijdse vormgeving en kleur hebben. Let op de verschillende roze accenten die via verschillende accessoires en decoraties in het interieur aangebracht worden. De ramen hebben die traditionele look, de gordijnen daarnaast versterken dit. Meer mooie woonkamerideeën kun je hier vinden.

Dakkapel

Het rieten dak geeft de villa een traditionele look en zo past de villa perfect in de landelijke omgeving. Toch was er ruimte voor de nodige moderniteit, deze krijgt vorm in de dakkapel die voor een natuurlijk lichtinval zorgt. We voelen ons simpelweg beter in een licht interieur. De sterke isolerende werking van het rieten dak maakt het tot een duurzame optie. Experts voor de realisatie van de dakkapel vind je hier.

Terras

Villa te Diepenveen - Achtergevel Moderne balkons, veranda's en terrassen van Friso Woudstra Architecten BNA B.V. Modern
Friso Woudstra Architecten BNA B.V.

Villa te Diepenveen – Achtergevel

Friso Woudstra Architecten BNA B.V.

Natuurlijk is ook bij een villa de buitenruimte een van de fijnste plekken om met goed weer te vertoeven. Grenzend aan de woning ligt het terras waarop de sociale activiteiten ontplooid kunnen worden. Op zijn beurt grens dit laatste weer aan het gazon. Er is dus een ononderbroken eenheid in deze buitenruimte te ervaren. Het grote gazon is niet alleen aangenaam om naar te kijken, ook doet het dienst als speelplaats voor de kleintjes. Om toch een duidelijke verdeling te krijgen in deze tuin zijn de struiken geplant, zij dienen als punt van markering tussen de verschillende gebieden in de buitenruimte. Samenvattend kunnen we zeggen dat de stijl van het huis een reflectie op de identiteit van de bewoners geeft, in gedachten stellen we hen dan als stijlvol voor, met veel flair, een goed voorkomen in termen van de etiketten, maar daarbij ook hartelijk en gastvrij. We omschrijven in de architectuur gebouwen vaak aan de hand van menselijke eigenschappen (open, expressief, solide, karaktervol etc.) Dit laatste lijkt precies de weg te zijn die Friso Woudstra Architecten bewandeld heeft toen zij de villa te Diepenveen realiseerden; de woning hangt nauwe samen met de identiteit van zijn bewoners.

Mooie wandtegels in alle kleuren vind je hier.

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!