8 inspirerende tuinen in een bijzondere omgeving | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

8 inspirerende tuinen in een bijzondere omgeving

Johan van Dijk Johan van Dijk
Rustieke tuinen van La ermita de Pozuelo Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

De beleving van een tuin hangt af van meerdere factoren. De tuin zelf is natuurlijk het allerbelangrijkste, maar ook het huis waarbij de tuin hoort en de grotere omgeving spelen een grote factor. Elke hovenier, tuinarchitect of landschapsarchitect houdt daar bij de aanleg van een tuin dan ook rekening mee. We zijn op zoek gegaan naar heel erg uiteenlopende tuinen in een inspirerende en bijzondere omgeving en hebben die voor je op een rijtje gezet. Kijk je met ons mee?

Parkachtige omgeving

Als er wat bomen in de buurt staan en je niet direct uitzicht hebt op andere huizen, dan heb je al snel het gevoel in een parkachtige omgeving te wonen. En dat is in deze tuin nou ook precies het geval. De tuin zelf is echter wel redelijk normaal te noemen. Een redelijk strak ontwerp met rechte lijnen met een leuk verhoogd terras. En vooral lekker ruim!

Oosterse tuin

We geven direct toe dat dit voor de meeste van onze bezoekers niet weggelegd is. Althans niet als we naar de grootte kijken, want deze tuin is echt gigantisch. Je waant je direct in Azië als je deze oosterse tuin ziet. En als dit je tuin zou zijn dan breng je waarschijnlijk weinig tijd meer door in je huis, want deze omgeving is toch echt te inspirerend en aantrekkelijk.

Een plaatje in de herfst

Als je in een meer bosachtige omgeving woont en in je tuin ook nog eens een paar bomen hebt staan, dan is het in de winter misschien een beetje kaal. Maar in de maanden die daaraan voorafgaan, heb je een adembenemend plaatje om naar te kijken. Je verheugt je gewoon op de herfst als je deze foto ziet.

Natuurlijke uitstraling

Sommige tuinen hebben een prachtige natuurlijke uitstraling. Deze tuin valt daar ook zeker onder. Erg bijzonder zijn wel de dunne en hoge bomen. Zijn dat uit de kluiten gewassen coniferen? Wie het weet mag het zeggen!

Langs de weg

Als je huis vrij dicht op de straat of langs een wat drukkere weg staan, hoeft dat nog niet te betekenen dat je geen leuke tuin aan kunt leggen. Bijzonder genoeg ligt hier direct aan de straat een hele leuke moderne tuin. En door veel gras te gebruiken met rechthoekige betonnen staptegels ontstaat toch een heel landelijk en natuurlijk gevoel. Een ideale tegenhanger van het asfalt voor de tuin!

Een natuurlijke afscheiding

Als je een woning hebt in een glooiend landschap, dan kan een erfafscheiding van bijvoorbeeld hout de spreekwoordelijke vlag op de modderschuit zijn. Een mooie natuurlijke afscheiding komt in zo’n geval veel beter tot z’n recht. Neem nou de mooie haag die hier geplant is. Het zorgt voor de ultieme privacy en ziet er ook nog eens heel erg mooi uit. Sterker nog, de haag wordt bijna opgenomen door de omgeving.

Kleuren

Het grote voordeel van bloemen en van veel planten is dat ze voor een prachtige kleur zorgen. Dat kan natuurlijk groen zijn, maar bloeiende bloemen kunnen voor een complete kleurenzee zorgen. Paarse bloemen, zoals hier zijn ook een schitterend plaatje om te bekijken. En ook hier is de tuin weer zo lekker ruim opgezet.

Terug naar grootmoeders tijd

Misschien een beetje een vreemde eend in de bijt van dit overzicht, maar de foto is zo leuk en idyllisch. Je lijkt hier terug te gaan naar grootmoeders tijd! En in de dicht beboste omgeving is het gewoon ontzettend leuk om op deze plek te kunnen zitten. Een originele afsluiter van een origineel overzicht.

Wil je meer tuininspiratie opdoen? We laten je dan ook met plezier dit Ideabook zien.

Welke tuin vind jij de mooiste? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!