Een bijzonder en inspirerend compact huis van 77 m2! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een bijzonder en inspirerend compact huis van 77 m2!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Scandinavische woonkamers van K+Yアトリエ一級建築士事務所 Scandinavisch
Loading admin actions …

Als je naar dichtbevolkte landen in Azië gaat kijken, dan valt vaak op dat er heel veel huizen op een ontzettend klein oppervlakte gebouwd zijn. Vaak in de vorm van flatgebouwen of appartementen. Vrijstaande of geschakelde woningen zijn daarom ook vaak een luxe, maar die worden over het algemeen ook niet gekenmerkt door hun grote grondoppervlakte. Een beetje creativiteit is dan wel noodzakelijk om er voor te zorgen dat een huis praktisch is ingedeeld en daarnaast er ook nog leuk uit komt te zien. Bij dit huis in Japan is dat dankzij een slim doordacht plan van enkele architecten heel erg goed gelukt.

Scandinavische inspiratie

We weten al dat het huis in Japan staat, maar bij de buitenkant valt toch enige Scandinavische inspiratie op. De blauwe kleur en de vormen zou je ook zo in Zweden tegen kunnen komen! Met deze uitstraling is het huis direct al een opvallend element in de straat. De afwerking van het geheel valt verder op en het maakt de interesse naar het interieur alleen nog maar groter.

Opvallend interieur

Met zo’n bijzondere buitenkant kan de inrichting natuurlijk niet achterblijven en het opvallende interieur is in die zin dan ook geen verrassing. Een fraaie vorm van minimalisme is hier te zien, maar dan wel met een rustieke invalshoek. De woonkamer, keuken en eetkamer zijn samen op een relatief klein oppervlakte ondergebracht, maar door de hoogte van de kamer ontstaat toch een heel aangenaam ruimtelijk effect.

In de keuken

Het aanrecht mag dan niet zo heel erg groot zijn, de gootsteen is dat wel! Erg handig als je geen vaatwasser hebt en je afwas even kwijt moet voor je aan het afwassen gaat. Verder kun je hier ook prima uit de voeten en is alles aanwezig wat je nodig hebt om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. De eettafel is ook gelijk de salontafel en dat zorgt voor een intiem gevoel. En als je even lekker tv wilt kijken tijdens het eten, dan kun je hier natuurlijk ook prima terecht.

Doorkijkje

Met dit doorkijkje zie je naast de plekken die we al eerder zagen, ook de werkhoek die in de kamer aanwezig is. Ook weer erg handig! Maar in welke constructie staan we nu eigenlijk, heb jij enig idee? We houden je nog heel even en spanning en zullen zo meteen nog meer gaan verklappen van de geheimen van dit huis.

Frisse badkamer

De woning beschikt over een frisse badkamer en dat komt vooral door de bijzondere kleur groen die is uitgekozen voor deze ruimte. Erg handig is ook dat er is gekozen voor een klein scheidingswandje tussen de wastafel en het toilet. Als er dan meer dan één persoon in de badkamer is, kun je toch enigszins efficiënt gebruikmaken van de ruimte.

Een kamer in een kamer

We hadden je een leuke verrassing beloofd en hier is die dan: een kamer in een kamer! Om de ruimte zo goed mogelijk te benutten, is er voor gekozen om in de woonkamer een aparte slaapkamer op te nemen. Door middel van schuifdeuren kan het bed aan het zicht worden onttrokken. Een hele slimme en vooral ook creatieve oplossing om dit verloren hoekje van de kamer toch goed te gebruiken.

Verborgen opslagruimte

De originele kleine slaapkamer heeft nog een leuke extra functie: er zit een grote la onder! Op deze manier ontstaat een zeer praktische extra opslagruimte. Erg handig dus en zeer tekenend voor de vorm waarop dit huis is opgebouwd en ingericht.

Wil je meer kleine, maar zeer leuke huizen zien? Bij homify vind je er genoeg! Dit leuke voorbeeld moet je dan ook zeker niet missen.

Zie jij zo'n huis ook wel zitten? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!