7 bijzondere muurideeën | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

7 bijzondere muurideeën

larapappers larapappers
Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Andréa Carvalho Arquitetos Associados Modern
Loading admin actions …

De juiste meubels aanschaffen is een hele kunst. Maar wat vaak vergeten wordt bij het inrichten van een ruimte zijn de muren; het creëren van een harmonische sfeer in een ruimte brengt namelijk meer met zich mee dan alleen het aanschaffen van meubilair, ook de muren verdienen aandacht!

Daarom laten wij jou vandaag 7 bijzondere muurdecoraties zien die het interieur afronden. Jouw interieur is namelijk pas klaas als alles kloppend is. Ben je benieuwd? Lees met ons mee!

1. Elegantie

Behoefte aan een elegante en sfeervolle ruimte maar je weet niet goed hoe deze in te richten? Zet dan met een aantal kleine accenten de juiste sfeer.

Bij dit project zie je dat er gekozen is voor een licht blauwe muur met twee klassieke wandlampen, een vierkante elegante spiegel, een klein hangkastje en een bijzondere kruk. Met deze kleine voorwerpen is er een elegante sfeer gecreëerd. Je hebt dus niet veel nodig (ook geen groot budget) om van een muur een waar kunstwerk te maken.

2. Frisse wind

Een interieur mag best opvallend zijn. Bij dit project zie je dat er gekozen is voor een geruite vloer gecombineerd met een blauwe muur. Aan de blauwe muur hangt een opvallend schilderij en er is een unieke pilaar voor geplaatst met een bijzondere bloempot. 

Voor de witte muur staat een karakteristieke houten stoel. De ruimte wordt afgerond met meerdere groene planten. Je ziet dus, met een paar items en kleur is in deze ruimte een bijzondere harmonische sfeer gecreëerd.

3. Een scheidingswand

Je kunt natuurlijk ook zelf een bijzondere muur creëren door een bijzondere scheidingswand aan te schaffen.

De scheidingsmuur op deze foto zorgt voor een gezellige uitstraling; de houten structuur past namelijk goed bij de rest van het interieur. Scheidingswanden zijn erg handig voor ruimtes die op meerdere manieren gebruikt moeten worden. Ze nemen niet veel plaats in beslag en zorgen ervoor dat bijvoorbeeld jouw slaapkamer gescheiden is van jouw woonkamer. Kies daarom gerust voor een opvallende scheidingsmuur, het kan namelijk voor die frisse wind in jouw interieur zorgen!

4. Zeg het met kleur

Bij dit project zie je dat er gekozen is voor een opvallende blauwe muur in de woonkamer. De muur trekt dan ook echt de aandacht en bakent de eetruimte van de woonkamer af. 

Je mag dus best scheutig zijn met kleur, maar zorg er wel voor dat de kleur die je voor jouw muur wilt gebruiken ook echt bij de rest van jouw interieur past. Lees bijvoorbeeld dit interessante Ideabook over hoe kleur nieuwe vormen aanneemt in een interieur.

5. Verschillende niches

Ook kun je van jouw muur een waar kunstwerk maken door het aanbrengen van verschillende niches. Zo zie je dat er bij dit project gekozen is voor een witte muur met houten niches. In iedere niche is er iets bijzonders geplaatst, in de grote niche staat zelfs een grote vaas met een aantal takken!

Let ook op de verlichting; de spotjes zorgen ervoor dat de muur op de juiste manier wordt verlicht. Een interieurontwerper kan jou hier natuurlijk goed bij helpen.

6. Bijzondere elementen

Dit is een prachtige wanddecoratie; een  authentieke deur die aan een muur bevestigd is. Met een bijzondere muurdecoratie geef je jouw interieur dan ook een persoonlijk karakter. 

Ook kun je denken aan een bijzonder muurtapijt; ga bijvoorbeeld voor kleur indien jouw interieur een saaie look heeft of kies voor een levendig patroon.

7. Combineren

Je kunt natuurlijk ook de hierboven beschreven tips combineren. Zo zie je dat er bij dit project gekozen is voor zowel een opvallende kleur als bijzondere items. 

De blauwe muur steekt namelijk mooi af tegen de grijze tegelvloer. Maar ook de bijzondere lijstjes en het opvallende dressoir maken van deze muur een echte eye-catcher. Wees dus gerust creatief en fleur jouw interieur op met een persoonlijke touch!

Welke muurdecoratie kun jij in jouw interieur verwerken?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!