Wij behoeden je voor deze interieur flaters! | homify

Wij behoeden je voor deze interieur flaters!

TILL BEHNE TILL BEHNE
Drummonds Case Study: European Retreat, Denmark Drummonds Bathrooms Scandinavische badkamers
Loading admin actions …

Het inrichten van je huis is een immer voortdurend proces. Je smaak kan soms wel dagelijks veranderen. En dus groeit je interieur elke keer met je mee. Maar het inrichten van je huis is niet zomaar iets. Ook dit is een leerproces waar je zo nu en dan de mist mee ingaat. Dat is ook helemaal geen probleem. Toch willen we je in dit Ideabook een aantal tips geven om je van onnodige interieur flaters te behoeden. Scheelt toch weer.

Te veel accessoires

Small room Madame Ant Minimalistische muren & vloeren

Accessoires zijn een perfecte manier om je interieur een persoonlijke touch te geven, maar ook hier: niet overdrijven! Deze foto is een perfect voorbeeld dat te veel accessoires geen enkele ruimte goed doen, zeker niet als er ook al een bijzonder behang hangt. Kies dus een paar favoriete stukken uit en houdt verder simpel en rustig.

Inspiratie voor mooie en rustige badkamers en wc's kun je hier op doen. Kom je er zelf niet helemaal uit met het inrichten, schakel dan de hulp van een van deze professionals in. En in dit Ideabook lees je meer over hoe je simpel en mooi (en goedkoop) je huis kan inrichten.

Te druk

We kennen het allemaal, dat we teveel spullen verzamelen en dat die het interieur overnemen. Tijdschriften, boeken, speelgoed van de kinderen, en verzin het maar. Maar soms zijn het de meubels zelf die teveel aandacht opeisen. Op deze foto zijn een aantal dingen heel erg aanwezig. De gordijnen, de grote televisie links, het dierenvacht op de vloer en de donkere bank met grote kussens rechts. Overal waar je kijkt wel een in het oog springend meubelstuk. Doe je het iets rustiger aan, zowel met de kwantiteit, als met de vorm en de kleuren, word je woonkamer een stuk aangenamer.

Je eigen stijl verloochenen

Een veel gemaakte fout bij het inrichten van je interieur is je eigen stijl verloochenen. Soms weet je niet dat je een eigen stijl hebt, of wat deze is en dus blader je eens door een van de vele woonbladen of laat je inspireren bij een hippe woonwinkel. Maar op den duur gaat dat je toch tegenstaan. Je eigen stijl, iets van jezelf in het interieur is toch wat het langst standhoudt. Dus ga bij jezelf na wat je mooi vindt. Hou je van felle kleuren, pas deze toe. Vind je antieke lampen geweldig, ga naar de kringloopwinkel. En heb je van al je reizen veel souvenirs meegenomen, zorg dat deze een mooi plekje krijgen in je interieur. Op deze manier wordt het echt jouw interieur en zul je er ook minder snel genoeg van krijgen.

Eyecatcher

Iedere kamer zou een eyecatcher moeten hebben. Een meubelstuk, of iets anders, die meteen in het oog springt als je de kamer binnenkomt. In deze kamer is dat overduidelijk de badkuip, die centraal in de badkamer staat en ook nog eens schitterend wordt belicht door het raam. De eyecatcher hoeft niet per se in het midden van de kamer te staan. Als deze genoeg in het oog springt, kan deze overal staan omdat de aandacht er toch wel op wordt gevestigd. Je zult zien dat elke kamer van zo'n object opknapt.

Pas op met matchen

Tropical Night silk bed linen homify SlaapkamerTextielen Zijde Paars / Violet

Het kan heel goed werken om bepaalde zaken met elkaar af te stemmen en kleuren in verschillende onderdelen van je interieur terug te laten komen. Maar je kan het natuurlijk ook overdrijven. Zoals we zien op deze foto is teveel van het zelfde niet zo heel mooi. Dezelfde kleur op de muur en op de lakens en kussens van je bed, gaat wat ons betreft de ver. Soms is less zeker more.

Vermijd uniformiteit

Living Room | Punggol Field Honeywerkz Minimalistische woonkamers

Bij het inrichten van je huis is er altijd wel een thema of een overheersende sfeer. En dat is prima. Maar pas op dat het niet te uniform en teveel van hetzelfde wordt. Probeer zo nu en dan het geheel te doorbreken met iets totaal anders. Dat kan een heel kleurrijk kussen zijn in een verder strak in wit interieur. Of bijvoorbeeld een gekke antieke lang lamp in een modern interieur.

Wees eens eerlijk, welke van bovenstaande 'flaters' heb jij wel eens begaan? Vertel het ons in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!